Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

Jahodová roláda

0.0
Jahodová roláda

Potřebné ingredience

Těsto: 3 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky. Náplň: 100 g jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 2 PL cukru moučka, 2 želatinové plátky. Dále: mandlové lupínky, asi 300 g jahod, ½ sáčku červeného dortového želé.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, metličkou vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na pečící papír na plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 10 minut). Horký plát i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.

Želatinové plátky namočíme na 10 minut do studené vody. Smetanu ušleháme. 100 g jahod rozmixujeme, přidáme cukr, okapané želatiny a vše slabě zahřejeme do rozpuštění plátků, pokud je potřeba, tak i vychladíme. Do jahod vmícháme víc než polovinu šlehačky. Z piškotu odstraníme papír a natřeme jahodovou náplň. Na okraj, kde začneme s rolováním, naskládáme půlky jahod a smotáme do rolády. Povrch potřeme zbývající šlehačkou a boky posypeme mandlovými lupínky. Nahoru naskládáme rozpůlené jahody a necháme v ledničce aspoň hodinu ztuhnout.

Přesně odváženou polovinu dortového želé smícháme s 1 lžící cukru, zalijeme 125 ml vody a za stálého míchání 1 minutu povaříme. Teplým želé jahody pomašlujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 10. 5. 2016, 13:26
(Y) paráda jako vždy vaše recepty
spero 15. 5. 2016, 19:45
@Nadys Děkuji Naděnko. (F) (F) (F)
srneckova 10. 5. 2016, 13:07
(Y) (Y) (Y) (Y)
PetraRol 7. 5. 2016, 21:03
(Y) (Y) (Y)
Evík 11 7. 5. 2016, 20:38
Včera upečená, dnes snězená s velkou pochvalou. Měla jsem strach z toho balení, ale šlo to "samo". Opravdu výborná roládička. (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
spero 8. 5. 2016, 22:26
@Evík 11 Evičko, děkuji Ti za dobrou zprávu. (F) Jsem opravdu moc ráda, že vám roláda chutnala a že jsi za ni sklidila pochvalu. Měj se krásně. Ivana
Simonecka2007 27. 11. 2014, 22:00
(Y) (Y) (Y) (Y)
laskonka333 26. 10. 2014, 20:16
(Y)
JanaPas 26. 10. 2014, 17:46
tuhle roládu dělám. Je výborná. Ostatně stejně jako všechny vaše recepty. Peču hodně, ale vy máte opravdu dobré zákusky.
spero 26. 10. 2014, 22:35
@JanaPas Janičko, děkuji Vám. (F) (F)
chalupnicka 21. 8. 2014, 10:46
vypadá skvěle |:o) |:o) |:o)
sympatie 3. 7. 2014, 22:10
Dneska jsem ji dělala, ale tak napůl podle receptu, jen jsem dodržela gramáž cukru a mouky, postup jsem si upravila. Udělala jsem sníh s částí cukru, někde jsem vyčetla, že dobré do sněhu přidat studenou vodu, dala jsem 2 lžíce, sníh byl pořád tuhý-paráda! A do něj jsem přidala žloutky se zbytkem cukru a zašlehala mouku se špetkou kypříku. A výsledek byla moje zatím nejlepší roláda! (clamp) (clamp)
spero 6. 7. 2014, 21:45
@sympatie To Vám gratuluji. (F) (F)
Nadik71 29. 6. 2014, 17:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)děkuji opět za výborný receptík (C) (C) (C) (C) (C) (C) (hello) (flower) (zajic)
spero 6. 7. 2014, 21:43
@Nadik71 Naděnko, rádo se stalo. Díky za komentář. (F) (F) (F)
trisestry 29. 6. 2014, 8:39
Tak mě se roztrhla 8o| a to se ji tak nutně potřebuju naučit :-@
bedla7 27. 6. 2014, 8:48
Vyzkoušela jsem a výborné (Y) (Y) (Y)
spero 6. 7. 2014, 21:46
@bedla7 Haničko, díky za zprávu. (F) (F) (F)
žingi 20. 6. 2014, 12:02
taky pekávám,jen krém nedělám ze šlehačky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=20476&user=34593 výborná záležitost
koželuh 20. 6. 2014, 10:17
Jen dotaz do toho piškotu se nedává prášek do pečiva?jen vejce cukr a mouka?Danka
spero 20. 6. 2014, 10:56
@koželuh Danuško, nedává. Dobře vyšlehané vejce s cukrem má v sobě tolik vzduchu, že je kypřící prášek zbytečný.
Lennie 20. 6. 2014, 6:04
Ta vypadá luxusně (Y)
spero 20. 6. 2014, 10:57
@Lennie Děkuji. (F) (F) (F)
fearold 19. 6. 2014, 13:35
Včera jsem dělala hned 2 najednou. Želatinu jsem doma neměla, tak jsem jen ušlehala šlehačku s cukrem a těmi jahodami. Je moc dobrá, roláda se netrhá, krásně se motá. (Y) (F)
spero 19. 6. 2014, 21:52
@fearold Soničko, děkuji za zprávu. (F) (F) Ano, tahle roláda se netrhá.
chalupnicka 19. 6. 2014, 13:29
Luxusní (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spero 19. 6. 2014, 21:43
@chalupnicka Děkuji Alenko. (F) (F) (F)
plamenek 18. 6. 2014, 22:13
Podobné rolády peču často(tedy třeba jen se šlehačkou).Poprvé tady čtu správný poměr na piškot. roládu.Tak jak nás učila naše prof. ve škole.I to ,že se šlehají celá vejce.Takže za mě za 1 s hvězdičkou.
spero 19. 6. 2014, 21:50
@plamenek Evičko, děkuji. (F) (F) (F)Myslím si, že tenhle korpus na roládu je úplně nejjednodužší, nejrychlejší a dobře se roluje.
liba1963 18. 6. 2014, 15:55
Mňáááám,to musí být dobrota!!!!!!!!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
spero 18. 6. 2014, 21:45
@liba1963 Libuško, děkuji. Roláda je nadýchaná a lehoučká.
Luciášš 18. 6. 2014, 13:03
Vy jste prostě (*) pečení ,na víkend vyzkouším ^o) ^o) ^o)
spero 18. 6. 2014, 21:43
@Luciášš Lucinko, moc Vám děkuji. (F) (F) (F)Vážím si toho.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie