(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
DĚTSKÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
2,5 kg libovolného ovoce / váha je bez slupek, jadřinců a podobně - pouze ovoce , 3/4 litru vody, 2 vanilkové cukry, 10 vyvařených sklenic od přesnídávek / šroubovací /
Postup přípravy
Libovolné ovoce 2,5 kg - je dobré přidat nějaké sladší jako hruška, banán, jablka. Já dala jablka - hrušky - banány - pár mandarinek. Záleží na tom, co máte rádi, nebo co máte doma. Vše pokrájet na menší kousky / bez slupek /, zalít 3/4 litrem vody a dát vařit do změknutí cca 25 - 40 minut - ochutnávejte. Vaříme pomaleji a pod pokličkou. Po změknutí všech přísad scedíme přes sítko / vodu nevylévat, je to škoda - mám zde ještě recept na dětský džusík /. Uvařenou směs důkladně rozmixujeme. Ochutnáme - já přidala 2 vanilkové cukry. Horkou směs naléváme do lahviček, nejlépe od přesnídávky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.
POZOR - některé skleničky od přesnídávek především Hami nejdou znova pořádně zavřít. Nejlepší je klasická šroubovací sklenička.
Vyjde na 10 skleniček od přesnídávky.
Cukr by měl přesnídávku udržet v pohodě, ale raději dejte do chladu a spotřebujte max do 14 dní. Toto množství já mám na 10 dní.
Některé recepty jsou s hodně cukrem a pudingem. Toto je pouze čisté ovoce s minimálním přídavkem cukru. Stejně toho nikdy neuděláte tolik, že by to vydrželo na rok. Toto množství mám do 14 dní pryč
TAK DOBROU CHUŤ
POZOR - některé skleničky od přesnídávek především Hami nejdou znova pořádně zavřít. Nejlepší je klasická šroubovací sklenička.
Vyjde na 10 skleniček od přesnídávky.
Cukr by měl přesnídávku udržet v pohodě, ale raději dejte do chladu a spotřebujte max do 14 dní. Toto množství já mám na 10 dní.
Některé recepty jsou s hodně cukrem a pudingem. Toto je pouze čisté ovoce s minimálním přídavkem cukru. Stejně toho nikdy neuděláte tolik, že by to vydrželo na rok. Toto množství mám do 14 dní pryč
TAK DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenka978
(upraveno)
8. 6. 2016, 21:37
makyna k.
(upraveno)
4. 5. 2016, 15:50
Také dělám domácí přesnídávky, téměř ze všeho domácího ovoce, základ dávám jablka ( asi 1/2 ) a k nim třeba hrušky, jahody, třešně, rybíz, meruňky, borůvky,... Sladím fruktózou a to jen tehdy, když je ovoce kyselejší. Kojeneckou vodu přilévám během varu podle potřeby, neslévám, ale také velmi často míchám. Vše potom tyčovým mixerem rozmixuji a horké plním do šroubovacích skleniček. Skládám na vyšší plech, na kterém mám utěrku, zaliji vroucí vodou, stačí 2 cm, dám do trouby na 15 min při 90°C. Za léto a podzim jsem uvařila zhruba 150 skleniček, neuchovávám v lednici a po 3/4 roce jsem neměla žádnou zkaženou. Víčka v troubě krásně chytla.