(recept
si oblíbilo 104 návštěvníků)
Ihned měkké vánoční perníčky
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky T650 !!!, 250 g cukr moučka, 10 g jedlé sody, 4 celá vejce, 50 g másla (jemně povoleno v mikr. troubě, 100 g medu (jemně povoleno v mikr. troubě), 1 lžička skořice - vrchovatá, 1 lžička peník. koření - vrchovatá, kůra z jednoho citronu
Postup přípravy
před pečením nutno potřít vodou!!!!!!!!!!!
všechno smíchat - udělat těsto. Med i máslo dám jemně rozpustit do mikrovlnky. hotové těsto musí být pevné, nelepivé. dám do sáčku a nechám do dalšího dne odpočinout........ale vydrží v lednici v pohodě týden, 14 dní.z tohoto množství je cca 3,5-4 plechy perníčků. těsto vyválím na cca 4-5 mm. dám na plech s pečícím papírem - dost se nafouknou - tak raději víc od sebe. před pečením - všechny perníčky potřeme vodou!!!!!!!!!!!!!!!!! Pečeme cca 5 min -na190°C (nutno se dívat - každá trouba peče jinak - třeba zeslabit a dopéct.po vytažení z trouby hned potřít žloutkem smíchaným s troškou vody.Perníčky jsou ihned měkké a u nás dlouho nevydrží...... pečeme je už cca 5 let.
všechno smíchat - udělat těsto. Med i máslo dám jemně rozpustit do mikrovlnky. hotové těsto musí být pevné, nelepivé. dám do sáčku a nechám do dalšího dne odpočinout........ale vydrží v lednici v pohodě týden, 14 dní.z tohoto množství je cca 3,5-4 plechy perníčků. těsto vyválím na cca 4-5 mm. dám na plech s pečícím papírem - dost se nafouknou - tak raději víc od sebe. před pečením - všechny perníčky potřeme vodou!!!!!!!!!!!!!!!!! Pečeme cca 5 min -na190°C (nutno se dívat - každá trouba peče jinak - třeba zeslabit a dopéct.po vytažení z trouby hned potřít žloutkem smíchaným s troškou vody.Perníčky jsou ihned měkké a u nás dlouho nevydrží...... pečeme je už cca 5 let.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nicoll123
(upraveno)
18. 12. 2014, 14:30
tak jsem zvědavá, právě jsem dodělala těsto jen bylo hodně suché, drolilo se, nechtělo se pořádně spojit. co se spojilo dala jsem do lednice zbytek do koše
petromila2
(upraveno)
21. 12. 2014, 17:43
@Nicoll123
opravdu? tak to se mi nikdy nestalo to mě mrzí!
Modrá666
(upraveno)
14. 12. 2014, 9:02
Ej jak vidím med do mikrovlnky ..no ,ale ono se to dobre v medu stejně pak zničí při 190 v troubě , že Prosim mužete sem přidat recept na zdobicí polevu
Aliga
(upraveno)
16. 12. 2014, 14:25
@Modrá666
delam tyto pernicky jsou a s polevou se neparam kupuji kralovskou glazuru http://www.hospodynkam.cz/kralovska-glazura-100g
petromila2
(upraveno)
14. 12. 2014, 10:34
@Modrá666
Hedvi, já vím, není to "košer" , ale dávám to tam do jedné mističky s máslem, dám to na nejmenší výkon a nechat to jen "povolit" kvůli dobrému zpracování. A polevu....... 10 ml bílku 4 vrchovaté lžičky cukr moučka - alespoň 4-5 x přesít přes jemné čajové sítko trošku citr. šťávy 1 lžička škrobu třeme ručně - ale tu konzistenci už musíte odhadnout sama
petromila2
(upraveno)
12. 12. 2014, 21:06
NUTNO POTŘÍT PŘED PEČENÍM VODOU!!!!!!
annahej
(upraveno)
14. 12. 2014, 13:53
@petromila2
Zajímalo by mě nač ta voda? Aby byly lesklejší či hladší? Mám podobný recept, jen tam mám 80dkg mouky, 25dkg Stelly a 8 lžic medu ostatní je stejné, jen koření si melu sama a nepotírám to žádnou vodou, až potom tím vajíčkem a jsou opravdu úžasné
petromila2
(upraveno)
14. 12. 2014, 16:14
@annahej
recept jsem dostala od od 80-leté paní, která je pekla celý život. já mám pocit, že ta voda je tam možná proti vysušení, protože perníky se pečou opravdu rychle.