Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Vepřová kýta po uhersku-toprecepty.cz

0.0
Vepřová kýta po uhersku-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celer 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme, tak abychom měli dostatek šťávy. Nakonec šťávu zahustíme moukou.

Podáváme s různými druhy knedlíků nebo kuskusem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petrulka 28. 5. 2016, 13:24
Výborné (Y) zkusila jsem i kuřecí stehenní řízky a dát několikanásobně brambor a rázem z toho bylo jídlo z jednoho hrnce (Y)
laskonka333 24. 5. 2015, 13:07
(Y)
marfanov 24. 5. 2015, 12:50
Výýýbornéé! díky za recepis, omáčka je opravdu moc dobrá. K vepřové kýtě jsem na závěr přidala jsem uvařené a vyždímané sojové plátky, aby toho bylo více ,-) a paráda.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie