(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Veselý cizrnový salát
Potřebné ingredience
1 sklenice cizrny (kupuji v Lidlu), nebo půl balíčku cizrny v pytlíku, mražené fazolové lusky, minimálně 5 žampionů, 2 papriky, rajčata, olej, sůl, česnek,koření (nejlepší je směs Adžika, ale stačí i grilovací, nebo jen sůl), vejce natvrdo-nemusí být.
Postup přípravy
Cizrnu z plechovky slijeme, tu z pytlíku uvaříme dle návodu. Na pánvi osmahneme plátky žampionů a nakrájené papriky a rajčata, zasypeme kořením a přidáme rozmačkaný česnek. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme 8-10 minut fazolky, necháme pak okapat. Uvařenou cizrnu, fazolky, osmažené papriky, rajčata a žampiony smícháme, přidáme trošičku oleje buď z pánve, nebo olivový, pořádně promícháme a popřípadě ještě osolíme. Kdo chce salát pestřejší, může přidat ještě nakrájená vejce. Salát necháme vychladnout.
Můžeme použít jako přílohu ke grilovanému masu, ale u nás nejčastěji jíme samotný jen topinkami.
Můžeme použít jako přílohu ke grilovanému masu, ale u nás nejčastěji jíme samotný jen topinkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé