(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Škvarkové pagáčky- výborné k vínu
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,20 dkg mletých škvarků,1 plná lžíce rozpuštěného sádla,2 žloutky,1 kostka droždí,sůl,pepř,1 dl šlehačky,3 lžíce bílého vína( nemáme-li dáme 1 1/2 lžíce octa).1 vejce na potření
Postup přípravy
Toto těsto se dělá bez kvásku.
Na vál si odvážíme mouku,přidáme vše ostatní, droždí pouze rozdrobíme-vše dobře promícháme.Rozválíme na placku tlustou a si 1 1/2 cm a vykrajujeme malá kolečka-čím menší tím chutnější.Navrch každého kolečka vytlačíme mřížku -dělám kolečkem na vymačkání brambor( nebo mřížku uděláme nožem).Pagáčky klademe na plechy vyložené pečícím papírem(asi 2 plechy) a necháme 2 hodiny odpočinout.Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova.
Na vál si odvážíme mouku,přidáme vše ostatní, droždí pouze rozdrobíme-vše dobře promícháme.Rozválíme na placku tlustou a si 1 1/2 cm a vykrajujeme malá kolečka-čím menší tím chutnější.Navrch každého kolečka vytlačíme mřížku -dělám kolečkem na vymačkání brambor( nebo mřížku uděláme nožem).Pagáčky klademe na plechy vyložené pečícím papírem(asi 2 plechy) a necháme 2 hodiny odpočinout.Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova.
pagáčky výborně chutnají k bílému vínu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
21. 11. 2017, 13:45