Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pečivo z domácí pekárny- Vánočka

0.0
Pečivo z domácí pekárny- Vánočka

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
80 g pískového cukru
1-2 žloutky ( já dávám podle velikosti vajíčka, nebo když dělám
jen vánočku, tak si jeden žloutek rozdějlím a dám do hrníčku i s trochou
bílku a pak ním vánočku potřu)
1/2 kostky kvasnic
80 g rozpuštěného másla
1/4 ČL soli

Postup přípravy

Co dělám každý víkend je vánočka, teda já v pekárně dělám jen těsto na
tu vánočku a pak ji peču v troubě na 180 st., do zlatohněda.
Buď ji upletu jako vánočku, nebo když se mi nechce tak jen jako mazanec,
nebo z toho těsta dělám tvarohové koláčky, popř. když se přidá o lžíci víc
másla a o jeden žloutek víc, tak dělám dukátové buchtičky. Pokud máte
program jen na těsto, tak tohle těsto má super konzistenci, a opravdu
dobře se zpracovává. Navíc je to levné a upečená vánočka vydrží 3-4 dny
naprosto čerstvá
do pekárny dám tekutiny, pak mouku cukr, na cukr droždí (kvasnice) a
někam bokem sůl
- program na těsto, nahoru na upletenou vánočku na plechu přidávám mandle nebo rozinky a potřu, peču v troubě na 180 st., do zlatohněda
Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie