Perníčky - ihned měkké !!!
Potřebné ingredience
500 g hl. mouky,120 g cukru,150 g medu,100 g másla,1 prášek do pečiva,3 hřebíčky,1/2 kávové lžičky anýzu,1/2 kávové lžičky nového koření,1/2 kávové lžičky skořice,2 celá vejce,1 vejce na potření
Postup přípravy
Cukrová poleva: 1-2 bílky hodně zahustit cukrem (někdo dává i citrónovou šťávu, ale mně to připadá kyselé a víc mi chutná jen sladká)
Tip 1: Lepší jsou perníčky ne moc tenké a světlejší - příliš tenké nebo moc upečené se hodně vysuší.
Tip 2: Pokud chcete perníčky tmavší, raději do těsta přidejte trošku kakaa.
Tip 3: Aby perníčky zůstaly měkké, dávám k nim do krabice kousek jablíčka.
ZDOBENÍ:
Jen pro odvážné a trpělivé...
Je potřeba sehnat čokoládovou polevu, která se uchovává v ledničce. Bývala to ta klasická socialistická. Ty nové vymoženosti nejsou dost tekuté, rychle tuhnou a nejde to s nima.
Pak je potřeba udělat i cukrovou polevu správné konzistence, u příliš tuhé se moc nadřete, řídká se rozteče. Každoročně po pár perníčcích polevu dávám ze sáčku zpátky do mixéru a ředím nebo zahušťuju...
Perníček orámujeme cukrovou polevou...
... lžičkou vyplníme čokoládovou polevou ...
... cukrovou polevou nakreslíme klikyhák ...
... a špendlíkem rozmázneme.
POZOR!!! Pokud nemáte dostatečně pevné nervy, dají se nazdobit i normálně ;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé