Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ovocné knedlíky nad párou - jak je dělám já...

0.0
Ovocné knedlíky nad párou - jak je dělám já...

Potřebné ingredience

Navazuji na recept Helenky F. (helca73)

Postup přípravy

Těsto zadělám jako na klasické kynuté knedlíky,jen přidám trošku cukru (zadělávám od oka,tak množství nemohu dodat).Po vykynutí naberu lžící na posypaný vál(já si připravuji jen množství co budu vařit a než se dodělají,připravím další várku).Zabalím ovoce(dnes kupované celé meruňky).Používám hrnec,kam se mi vejde rozkládací pářáček na knedlíky,vodu dám,aby nepřevyšovala pařáček (při vaření podle potřeby doleju,ale mělo by to stačit).Dám plátýnko(vy maminky určitě používáte plenu) a když se voda začne vařit,vložím knedlíky,zakryju pokličkou a vařím 10 - 13 min. podle velikosti knedlíků.Po vyndání propíchat.
Jsou opravdu nadýchané,nerozvaří se a myslím,že se na nich nedá opravdu nic zkazit.Posypání,vše co máte rádi,já ještě dávám granko,je to pro mě mňamka...

- zde bez posypání,aby jste viděli,že jsou opravdu nadýchané

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

yvetice 22. 2. 2011, 12:18
Dobrý den Soňo, mám dotaz: po odekrytí mi knedlíky zvrapatí. Co dělám špatně?? Vařím je 30 let, ale dělá mi to až poslední rok!! Děkuji za radu Yvett :-S
brezi 22. 6. 2008, 17:50
Já dělám všechny knedlíky v páře a můžu jen doporučit, dám je tam hned a od počátku varu počítám 20 min-bramborové i houskové, sladké těch 10-12 min. jak to vře tak oheň ztlumím a vždy se povedou (Y)
sonja 5 22. 6. 2008, 18:33
@brezi Souhlasím,i já dělám všechny a přesně i minuty,jak zde píšete.Mohu opravdu doporučit vyzkoušet,jsou vždy povedené (Y) :-)
lumka 22. 6. 2008, 15:59
Můžu dosvědčit že jsou tyto knedle výborné,já nikdy jsem nevařila knedle ve vodě a vždy byly jedinečné

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie