Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 512 návštěvníků)

Chlebík, který nám chutná nejvíc

5.0
Chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience

310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)

Postup přípravy

Vše dát v uvedeném pořadí do DP

Ingredience v DP

Toto dáme po signálu

Vše se míchá a hněte

a kyne............

A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

domenica 5. 5. 2022, 12:10
je skvělý, díky
kyša 17. 11. 2020, 19:22
Vyborny recept, pečeme velice casto (Y) :-D (Y)
Káťa V. 10. 8. 2020, 15:39
Parádní receptík ,děkuji moc ,a když k cibuli přidáte slaninu na kostičky nebo pomleté škvarky chlapy vám utrhnou ruce ,-)
zdenka54 12. 4. 2020, 11:59
Nejlepší ze všech, dělám i 3x týdně. (Y) (Y) (Y)
Mája V. 23. 3. 2020, 19:29
Je opravdu moc dobrý! (Y)
nelly2 14. 3. 2020, 9:16
Mohu dat cerstve drozdi? Nevíte kolik?
Marti W. 14. 3. 2020, 9:22
@nelly2 Obecně 1 lžička sušeného droždí odpovídá 1/4 kostičce čerstvého droždí. (F)
šamotka 5. 2. 2017, 20:45
(Y) (Y) (Y)
Vojtula 28. 11. 2016, 21:34
(Y) ráda bych jej vyzkoušela, jde to i bez pekárny? Máte někdo vyzkoušené? ... jak postupovat? díky za radu (L)
VERUNA2 27. 11. 2016, 21:16
Zdravím,chleba super krásně nakynutý,jen bych se chtěla zeptat v jakém poměru míchat mouky ,aby byl chléb tmavější?Nečekala sem to ,ale cibule není vůbec poznat.Prostě (Y) (Y) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
VERUNA2 28. 11. 2016, 19:01
@VERUNA2 Dávala jsem méně hladké( asi o dvě lžíce) nahradila pšeničnou celozrnnou a žitné jsem dala taky méně a nahradila pšeničnou chlebovou.Chleba nakynul suprově,ale jak píší ostatní chleba je těžší není jak originální recept,ten je jako peříčko. Cibulka je taky super (Y) (Y) :-) :-) (clamp) (clamp)
edita2704 5. 3. 2015, 7:21
Jani, včera jsem tento chlebík pekla. Chuťově je dobrý, nepropadl se,ale je takový těžký, hutný a moc nevykynul. Jestli to nebude tou žitnou moukou- dávávala jsem žitnou celozrnnou. Přišlo mi že jsem měla asi dát víc vody. Můžete napsat jaké mouk dáváte? Děkuji Edita
vlasson 13. 2. 2015, 19:34
Jani,výborný chlebík,dala jsem 400 g hladké,100 g žitné,půl čerstvého droždí a byl moc dobrý (L) (L) (L) (L)Děkuji (L) (L) (L)
duggi 11. 1. 2015, 20:19
mnam
pupupu 12. 11. 2014, 20:12
Jani,co máte za pekárnu? Máte nádhernej tvar,jako z trouby :-)
ivi75 29. 4. 2014, 9:29
dobrý deň-som velmi rada že ste sa podelili o tento Váš recept-lebo je skvelí.Včera som ho prvý krát upiekla a podaril sa eňňo ňuňňo-teraz som dala piecť znova-iba miesto cibule dám cesnak a pridám aj slnečnicové a tekvicové semiačka. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
P.A.V.L.A 27. 12. 2013, 1:50
:-$ :-$ :-$
nikibureska 26. 12. 2013, 23:45
Jani, prosím, jaký program zapnout? Budu s pekárnou pracovat poprvé ,-) A mohu dát čerstvé droždí a kolik? Děkuji (L)
Daanny 7. 11. 2013, 15:16
Dnes jsem upekla a je úžasný :-) děkuji za recept |:o) určitě budu dělat častěji (hello)
mirkaberkys 31. 5. 2013, 14:59
Dobrý den, vyzkoušela jsem, jen jsem nedávala majoránku a cibuli, protože jsem si ho chtěla dát ráno s medem. Chutnal nám. Jen na něm asi nemám tak silnou kůrku jako vy. :-$ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4394562
Lennya 31. 5. 2013, 13:58
Tak jsem dopekla taky tento chleba, chutově je opravdu výborný, akorát konzistencí je to spíš taková načechraná veka, tak nevím, jestli to tak mají všichni nebo mi to tak udělala naše pekárna...
babetta 25. 3. 2013, 11:55
po zkoušení několika receptů ,je tenhle úžasný a právem patří u nás na 1 místo.Byt voněl jako bych pekla maso :-)Určitě budu experimentovat a přidávat škvarky,česnek(na grilovačku)atd.Žádný ušák a skvělá chuť,děkuji :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie