Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

KUŘECÍ GYROS.

0.0
KUŘECÍ GYROS.

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa(chcete-li ušetřit ze stehen to není tak dobrý),Gyros koření jemné(prodávají i hrubé to,ale nedodá tu správnou chuť a barvu),Smetana(já dávám i nízkotuk),Cibule,Kečup,Sůl,Olej,Strouhaný sýr.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky jak kdo chce velké a v mysce je promícháme s kořením,není to tak nutné můžete dát koření až na pánev.Na pánev nejlépe Wok,nalijeme olej a na něm osmažíme narychlo maso.Až bude zatáhlé k masu přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka(může být i na kostičky pro toho kdo nemá rád kusy v jídle) a ještě osmahneme né do barvy.Přidáme trošku kečupu jen na chuť.Vše zalijeme smetanou a necháme povařit až se smetana vyvaří na hustější omáčku.Já ještě dělám to že do smetany dám trochu vody aby toho bylo víc,protože syn nejí maso,ale omáčku miluje,omáčku zahustím sušenou jížkou světlou.Maso se při vyvařování šlehačky dodělá,přisolíme a pak jen podáváme doporučuji s rýží.Na omáčku dáme trochu strouhaného sýra(je jedno jakého,ale Parmezán tomu dodá zajímavou chuť).Těď už Vám přeji dobrou chuť.Ozvěte se jak to chutnalo.Je to recept mé mámy.

maso na kousky,cibuli na kolečka,koření gyros.

maso a koření orestovat,

přidat cibuli a kečup,

zalít smetanou a nechat vyvařit,osolit.

No a nevypadá to skvěle?

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nikobros 24. 8. 2016, 9:35
GYROS???? od kdy gyros vypada jako toto kdovíco... chápu, že Vám to může chutnat, ale nazývat toto Gyrosem?! Na jednu stranu už také chápu, proč jsou recepty z MMB pro smích ... Tento a jemu podobné výtvory opravdu nezasluhují žádný obdiv .... A ještě u poslední fotky napíšete: "No a nevypadá to skvěle?" Paní Jaroslavo.. opravdu nevypadá!!! Z tohoto Vašeho komentu mi tak nějak vychází, že jste zatím ve svém životě neviděla pokrm, který "vypadá skvěle" a nejspíš takový pokrm ani neuvařila. Člověk, který takto okomentuje celkem nevábně vypadající jídlo, nemůže být soudný :-) Toto bych nazvala Patlaninou už jen proto, z jakých ingrediencí se skládá ... A nakonec to zabijete, "jížkou" (správně JÍŠKOU) a strouhaným sýrem .... Ono už něco o člověku vypoví jeho pravopis. Ten Váš by zasluhoval opáčko na ZŠ... "myska" ???? ona má něco společného s myší? :-) o čárkách ve větách ani nemluvím .... Tak se mějte pěkně. P.S. Nezlobte se, ale Váš recept pro svou rodinu určitě neuvařím :-)
Leoonka 3. 3. 2007, 20:18
Váš recept mě po přečtení zaujal.Dnes jsem ho vyzkoušela.Je to dobrota (Y),taky se mi to povedlo (clamp),všem nám to chutnalo i mojí malý (child9).Jen jednu vadu to má: byli jsme všichni přejedení :-)
Jarča10 8. 3. 2007, 12:31
@Leoonka Díky za odezvu a za nepřejedení neručím.Jarka. :-$
Ivanicka 14. 2. 2007, 14:02
Tak jsem akorát dovařila obídek a je to vynikající mohu všem doporučit (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jarča10 15. 2. 2007, 15:28
@Ivanicka Díky to jsem ráda že to má ůspěch i u Vás .Jarka. (child1)
stencon 9. 2. 2007, 14:32
Miluju gyros a tohleto je podobné a EXTRA dobrůtka! Sice se mi ta smetánka trošku zdrcla, ale neva. Výborné, budu dělat častěji. (Y) (Y) (Y) (clamp)
Jarča10 15. 2. 2007, 15:29
@stencon Díky za odezvu jsem ráda že chutnalo,navím proč se smetana zdrcla mně se to ještě nestalo.Jarka. (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie