Bramborové šišky / šulánky /se strouhankou (mákem)
Potřebné ingredience
6 nebo i víc brambor , 2 vejce , hrubá mouka , sůl, rohlíky na strouhanku, máslo, moučkový cukr
Postup přípravy
uvaříme brambory ve šlupce
po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme do mísy , trochu osolíme, přidáme 2 vejce a hrubou mouku
než začneme tvořit těsto, dáme si vařit osolenou vodu.
Suroviny smícháme a přidáváme mouku tak dlouho, až se těsto nelepí
když se těsto nelepí , rozdělíme si jej na několik dílů a válíme váleček , z kterého krájíme rovnoměrné šišky
Do vařící vody vhodíme šišky , promícháme aby se nepřilepily ke dnu a jakmile vyplavou , můžeme je vytáhnout - jsou hotové . Mezitím si nachystáme další hotové jsou vcelku rychle . Bramborové těsto rychle řídne , můžeme na válení přidat trochu mouky
připravíme si strouhanku tak, že nastrouháme tvrdé rohlíky a strouhanku dáme oprančit na kousku másla . Musíme stále míchat, aby se nám nepřipálila. Když je strouhanka oprančená dozlatova , necháme ji vychladnout a přidáme moučkový cukr. Šišky buď strouhankou posypeme, nebo smícháme aby se obalily. Místo strouhanky můžeme použít i pomletý mák s cukrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé