Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 260 návštěvníků)

Vařený krém náš nejoblíbenější jiný už nedělám :-))

0.0
Vařený krém náš nejoblíbenější jiný už nedělám :-))

Potřebné ingredience

17 dkg másla, 3 dkg hl. mouky, 2 dcl mléka, 10 dkg cukru moučky, Na tmavý krém trochu kakaa a různé tresti pro ochucení krému.

Postup přípravy

Vařený krém: 3 dkg másla, 3 dkg hl. mouky - udělá se světlá a jemná jíška, která se zalije skleničkou mléka (2 dcl) a uvaří se hustá hmota, která se nechá schládnout. V míse ušleháme 14 dkg másla, 10 dkg cukru a postupně přidáme vychladlou kaši a dobře ušleháme. Podle chuti přidáme trest´a jiné ingredience (ořechy, kakao, strouhanou čokoládu, marmeládu ....)

1.část - máslo, mouka a mléko udělaná kaše

2. část- vyšlehané máslo s cukrem

Hotový krém a tet´už záleží jen na vás jak si krém dochutíte :-))

Tady jsem přidala mleté oříšky.

A tady drochu kakaa. Ve skutečnosti byl hnědý, blesk to osvítil

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Simonecka2007 9. 1. 2017, 22:42
(Y) (Y) (Y)
babičkakvětka 9. 1. 2017, 20:15
místo hladké mouky se dá použít dětská krupička a do hotového na ochucení rum tento krém je opravdu vynikající např. do Išlských dortíčků(cukroví)
julous 9. 1. 2017, 7:13
S oříškama do řezu, luxus! Děkuji za recept!
Myláček 28. 1. 2016, 18:54
Moc dobrý, už jsem ho dělala 2x a doporučuji všem, děkuji za recept. Katka
Jit7 15. 12. 2015, 10:02
Jak dlouho vydrží? Můžu dnes namazat jedno cukroví, s tím, že vydrží i přes svátky?
dojinek 15. 12. 2015, 13:05
@Jit7 Vydrží, když ho budete skladovat vchladu. Ideální je začít koncem týdne, ale taky nemám čas a dnes začnu (Y)
myška1000 15. 12. 2015, 10:29
@Jit7 Já bych s ním plnila nejdřív tak v pondělí-úterý,je v němmjléko a mouka-to bude kysat.Pokud chcete aby vydržel opravdu dlouho tak jedině vařená vejce s cukrem nad párou a prochladné vyšlehat s máslem a rumem,ten je moc dobrý a vydrží (Y)
milka1m1 15. 12. 2015, 9:14
Tento krem delam casto,do cukrovi a taky s nim plnim roladu.
dojinek 15. 12. 2015, 13:06
@milka1m1 Taky tak mám to jako univerzální krém i do dortů (F)
babkamt 15. 12. 2015, 7:21
(Y) (Y) (Y)
lidare 14. 12. 2015, 21:31
:-)taky jsem dělala,akorát jsem místo mléka podlila smetanou 12% a byl dobrý (Y)
dojinek 15. 12. 2015, 8:18
@lidare To musím zkusit. Dnes ho jdu dělat na ořechy (Y)
P.A.V.L.A 14. 12. 2015, 20:29
(Y) (Y) (Y)
srneckova 14. 12. 2015, 19:42
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Milunaeviku 4. 12. 2015, 19:16
Můžu se zeptat jestli jde přidat i kraramelové salko bude krém v pohodě.Děkuji
dojinek 14. 12. 2015, 17:21
@Milunaeviku Nepřidávejte max. karamelovou tresť kvůli chuti. Jinak si salko rozmixujte s maslem a mate karamelovy krém.
01MAJA 4. 12. 2015, 15:48
dobrý den chystám se dělat ořechy a chci se zeptata na krem mužu to zítra naplnit a vydrří až do vánoc?! děkuji
dojinek 14. 12. 2015, 17:23
@01MAJA Jak je už napsané, začala bych plnit až teď (F)
maruška 4. 12. 2015, 15:52
@01MAJA *-) tak nevím, čtu že je tam máslo...to asi nevydrží ne? Přeci když koupím zítra něco s krémem v cukrárně tak mi to taky nevydrží ..leda, že to zamrazíte,ale to zas nemám zkušenost (F)
FIPINKA 26. 5. 2015, 8:36
Dělala některá z vás s mascarpone? Chtěla bych ho udělat s bílou čokoládou.
bleška 55 19. 12. 2013, 11:10
Také dělám tento krém jak do cukroví a nebo do dortu a různých řezů. Pouze měním přísady aby byl pokaždé jiny a žloutek nedávám!! Je to výborný, lehoučký krém. Zdravím všechny, Jana (hello) (hello)
myška1000 19. 12. 2013, 9:46
Dobrý den kdo má zkušenosti s tímto krémem jak dlouho vydrží už s ním můžu plnit?
Pami (upraveno) 21. 12. 2011, 15:40
Výborný krém!
Pami 17. 12. 2011, 16:53
Ten zkusím,akorát nevím jestli to zvládnu a nepřipálím. +o(
dojinek 17. 12. 2011, 18:29
@Pami ,-) zvládnete a nepřipálíte stejně u toho musíte stát a míchat (Y)
torticka 20. 12. 2010, 20:43
Kolko je toho krému na aku velkosť plechu alebo na tortu? (^) *-) (clamp) (clamp) (clamp) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky)
dojinek 20. 12. 2010, 21:12
@torticka Tak abych pravdu řekla tak jsem to nijak nepočítala (smich) vyšlo by to odhadem na silnou vrstvu velikosti plechu, ale určitě není problém popř. dodělat (kolednici)
BILKOVAI 20. 12. 2010, 13:47
Krém je vynikající. Jiný už opravdu dělat nebudu. Děkuji za recept (Y) (L) (clamp)
dojinek 20. 12. 2010, 14:46
@BILKOVAI Jsem ráda, že chutná taky už jiný nedělám (clamp) Přeji krásné vánoce (andel)
Reggina 15. 12. 2010, 18:53
Dobrý večer Dagmar (F), děkuji za Váš tip na tento krém. Je opravdu výborný |:o) (Y) |:o). Mám ho zapsaný mezi svými recepty a určitě ho budu nadále dělat (clamp) (clamp). Ještě jednou díky Regina (L) (L) (L)
dojinek 16. 12. 2010, 8:24
@Reggina Jsem ráda, že chutná (Y) vyzkoušela jsem spoustu krému a stejně se vždy vrátim k tomuto ,-) Už se mi chladí v ledničce dnes budu dělat |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie