Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 92 návštěvníků)

Francouzské brambory

0.0
Francouzské brambory

Potřebné ingredience

brambory
gothaj
vajíčka natvrdo i syrová
hrášek
kys.okurka
cibule
sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Přes takové to krájítko na bramborový salát krájíme na kostičky, přidáme gothaj na kostičky, hrášek z plechovky, cibuli na drobno, vejce natvrdo, kys. okurku, děláme vrstvy. Osolíme, opepříme, zalejeme rozšlehaným vajíčkem a zapečeme.

Děláme vrstvy do pekáčku (tyhle jsem dělala z nových brambor, tak jsem je nevařila ve slupce, ale dávala syrové)

zalijeme vajíčkem a dáme zapéct

a papáme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

keira07 2. 4. 2016, 13:25
Váš recept jsem objevila dnes, po Velikonocich jsem hledala jak zužitkovat vajíčka. Udělala jsem bez uzeniny a k tomu přírodní plátky z kuřete.mňamka (child2)
bubík4 14. 5. 2016, 18:47
@keira07 jsem ráda, že vám chutnalo (Y)
Kacer z Prahy 28. 4. 2011, 17:19
Jani hotovo (Y) (Y) (Y) (L)
bubík4 28. 4. 2011, 19:12
@Kacer z Prahy to jsem ráda, snad jste si šmákli (flower) (flower) (hello)
DFYT 14. 1. 2011, 13:27
Jani :-), děkujeme za mňamkový receptík (clamp). Dnes jsem dělala se smetanou i se sýrem a místo gothaje jsem nadrobno nakrájela vyuzenou kotletku... no, óóóbr dobrůtka. Všem doporučuji vyzkoušet |:o). Zdraví Lucie
bubík4 15. 1. 2011, 13:29
@DFYT Nemáte vůbec za co, mějte se pěkně a díky za vyzkoušení receptíku. Hezký den (flower) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello)
KaSen 6. 1. 2009, 14:10
My mame radeji nez smetanu tak strouhany syr,ten brambory trochu i spoji...ale jinak je delam presne jako vy (D)
bubík4 6. 1. 2009, 15:09
@KaSen ZKUSÍM SE SÝREM, DÍKY ZA TIP (L)
Lelda 11. 5. 2007, 19:11
Zapékané brambory můžem pořád,já do nich jěště dávám papriku nakrájenou na proužky a zalívám mlékem s rošlenanými vejci. (Y)
bubík4 11. 5. 2007, 19:17
@Lelda Barunko, papriku dávám někdy taky, když potřebuju vymést lednici ;-) Je to moc dobrý. Určitě záleží na fantazii a na chuti. Je to dobrůtka. Mějte se krásně (L)
gladisghost 5. 5. 2007, 12:31
Milujeme francouzké brambory...u nás, ale místo vejce zalejeme šlehačkou zkuste to a budete se zalizovat jednou tolik. (PL) (PL) (PL)
bubík4 5. 5. 2007, 13:01
@gladisghost Díky za tip (F) (F)
bubík4 1. 5. 2007, 17:33
Dneska jsme měli k obídku, tak jsem nafotila......... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie