(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
Rychlé jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Potřebné ingredience
potřebujeme:
TVAROH - používám 250gr kostku tvarohu balenou ve staniolu ne vaničkový.
Na 1 kostku tvarohu: 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky, 1 celé vejce a špetka soli
Já zadělávám většinou ze dvou tvarohů, takže dvojnásobná dávka, vyšlo mi z toho 25 knedlíků, používala jsem velké jahody.
Postup přípravy
Do misky dáme tvaroh, vajíčka, mouku a špetku soli a vypracujeme těsto (můžeme míchat lžičkou nebo rukou).
Těsto rozdělíme na kousky, z každého uplácáme placičku a balíme do něj umytou a osušenou jahodu.
Až jsou všechny knedlíky zabalené, nahážeme je do vařící mírně osolené vody a uvaříme. Nevaříme dlouho, většinou počkám až se odlepí ode dna, pak ještě chvilku vařím a vyndavám ven.
Hned servírujeme, posypeme cukrem, polejeme máslem. Můžeme třeba i sypat strouhankou, kakaem, mákem nebo zakysanou smetanou s cukrem. Prostě podle chuti.
Těsto rozdělíme na kousky, z každého uplácáme placičku a balíme do něj umytou a osušenou jahodu.
Až jsou všechny knedlíky zabalené, nahážeme je do vařící mírně osolené vody a uvaříme. Nevaříme dlouho, většinou počkám až se odlepí ode dna, pak ještě chvilku vařím a vyndavám ven.
Hned servírujeme, posypeme cukrem, polejeme máslem. Můžeme třeba i sypat strouhankou, kakaem, mákem nebo zakysanou smetanou s cukrem. Prostě podle chuti.
Do misky: tvaroh, vejce, hrubou mouku a špetku soli. Vymícháme těsto.
Vybereme velké jahody, které umyjeme a osušíme (líp se balí když jsou suché)
Uválíme knedlíky a nachystáme si hrnec s vodou. Vodu trošičku osolíme a přivedeme k varu. Knedlíky uvaříme a můžeme hned servírovat.
Na talířku rozkrojíme, posypeme cukrem a máslem...nebo jak kdo má rád, záleží na vaší chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
judunaja
(upraveno)
8. 6. 2014, 18:06
Dělala jsem k obědu podle Vašeho návodu. Těsto se mi trochu matlalo, přidala jsem mouku a jsou skutečně výtečné Moc chutnaly, určitě nedělám naposledy
myttys
(upraveno)
23. 6. 2013, 19:21
Knedlíky jsou výborné, jen s těstem se pracovalo strašně.. Neměla jsem tvarohy ve vaničče a stejně...
kaira
(upraveno)
28. 7. 2010, 21:26
Jsou opravdu moc dobré.Děkuji Vám za perfetní recept.Marcela
marti75
(upraveno)
29. 6. 2010, 22:54
Dobrý den Katko také jsem dnes dělala jahodové knedlíky podle Vašeho receptu a jsou vynikající . díky.Martina
katkaValkova
(upraveno)
22. 7. 2010, 14:35
@marti75
jsem ráda že chutnaly
Martitina
(upraveno)
29. 6. 2010, 18:24
Díky za vynikající recept ...dnes jsem dělala své první jahodové knedlíky v životě podle vašeho receptu a strašně jsme si pochutnali ...mňam
katkaValkova
(upraveno)
22. 7. 2010, 14:35
@Martitina
to jsem moc ráda
žingi
(upraveno)
29. 6. 2010, 10:49
(flowertak je jdu zkusit)
Inecka
(upraveno)
26. 6. 2010, 11:51
Dobrý den Katko, dnes jsem na oběd vyskoušela Váš super recept.Dělala jsme jahodové a boruvkové moji kluci si pochutnali.Dostala jsem i pochvalu Iva
katkaValkova
(upraveno)
26. 6. 2010, 12:31
@Inecka
Jsem ráda že chutnaly, taky je dneska máme k obědu
macíci
(upraveno)
18. 8. 2009, 16:13
Dnes byly k obědu švestkové moc jsme si pochutnali Těsto se mi také dost lepilo, ale přidala jsem více mouky a bylo to v pohodě Dokonce Přišla nečekaně kamáradka a odcházela s receptem v kapse, takže fakt SUPER!!!
katkaValkova
(upraveno)
19. 8. 2009, 11:57
@macíci
jo jo švestkové jsou taky supr, máme je v plánu, už se těším
XALMA
(upraveno)
15. 8. 2009, 12:29
Knedlíky jsou vynikájíci dnes jsem je dělala na oběd, ale bylo jich málo příště je musím udělat z pětinásobné dávky Super rychlý jednoduchý výborný
katkaValkova
(upraveno)
17. 8. 2009, 18:18
@XALMA
tak u nás stačí ze dvou tvarohů, ale je fakt že děti toho zatím moc nesnědí...jsem ráda, že chutnaly
Alísek79
(upraveno)
26. 7. 2009, 11:47
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se Vám podařilo knedlíky tak pěkně vyválet? Dneska jsem je zkoušela a měla jsem víc tvarohového těsta na rukou než na ovoci, strašně se mi lepilo... tak nevím, kde jsem udělala chybu?? Poradíte?? Děkuji, Alena
katkaValkova
(upraveno)
26. 7. 2009, 19:22
@Alísek79
Alčo, když se lepí je to v první řadě špatným tvarohem...já už vím, ze kterých se dobře dělá, tak že se skoro neumažu a ty co jsou moc vodnaté se i mě lepí...Tak beru většinou v albertu tu kostku a je na něm nápis Tučný tvaroh...z toho to jde jedna báseň...nebo pokud je moc vlhký, tak zabalit do novin a nechat přes noc v lednici...možná i trochu přes plátno vyždímat... Jinak je možné přihodit hrubou mouku...aby se tolik těsto nelepilo...Tak snad se příště povedou líp
Alísek79
(upraveno)
28. 7. 2009, 19:30
@katkaValkova
Dobře, moc Vám děkuji za tip! Určitě je ještě znovu vyzkouším, chutově byly výborné!
katkaValkova
(upraveno)
30. 7. 2009, 14:51
@Alísek79
ráda třeba používám tvaroh Bytřický: http://www.eklasa.cz/spotrebitele/vyrobky/:mleko-mlecne-vyrobky/stranka-5 (druhý od spodu - s tím jsem zatím taky neměla nikdy problémy...)
michalka30
(upraveno)
15. 7. 2009, 14:35
Taky takový dělám,ale jak se vám podařilo že ty jahody nemáte rozvařený.
katkaValkova
(upraveno)
17. 7. 2009, 13:27
@michalka30
Nikdy se mi nerozvaří, dávám tam čersvě natrhané pevné jahody a vařím opravdu jen chvilku...těsto je krásně hotové a jahody jsou pevné... už je dělám podle tohoto receptu pár let a zatím se nikdy nerozvařily....Jsou výborné i s meruňkama, švestkama atd. atd.
babycream
(upraveno)
27. 6. 2009, 9:03
dnes vyzkouším
Ilonáček
(upraveno)
26. 6. 2009, 14:08