Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Krkonošské kyselo

0.0
Krkonošské kyselo

Potřebné ingredience

Kvas na kyselo 250 g,sůl,sušené houby hrst,1 ČL kmínu,6 vajec,cibule střední,1/2 másla,mléko 1/4 l,8 ks brambor větší

Postup přípravy

Asi 1 l vody sůl,houby,kmín dáme vařit,když jsou houby měkké,přidáme kvas,který jsme rozmíchali ve vlažné vodě asi 300 ml a nalijeme k houbám a zavaříme.Pokud je husté přilejeme mléko.Usmažíme si cibulku do zlatova na másle a polovinu dáme do kysela a v druhý si upečeme vajíčka,které přisolíme podle potřeby.Vajíčka usmažené vložíme do kysela.Brambory si uvaříme zvlašt,přidáváme na talíř podle potřeby strávníka.Moc dobré dnes k obídku!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 29. 9. 2016, 8:08
Miluju ho ... a ještě občas přidám pár kapek octa ...
Ksukol 8. 12. 2010, 17:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
marcela54 9. 12. 2010, 8:27
@Ksukol ahojky (L) (L) :-) :-)
Liščátko 15. 9. 2009, 17:12
Mňamky taky dělám ^o) nevím proč se u nás traduje mírně povařit za stálého míchání 15min a děláme bez mléka (zajic) (radost) (L) jste mi udělala takovou chuť, že musím pro kvásek a vařit ^o)
Mach 14. 8. 2009, 16:29
To bych si dala (pl) (pl) (pl)
marcela54 14. 8. 2009, 21:15
@Mach už ho jdu ohřát Zlatuš :-D :-) |:o) |:o) (L)
marz 14. 8. 2009, 14:32
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)znám -vařívala jsem když jsme jezdili do Krkonoš a koupili si kvásek,ale tady ho neprodávají (child12) (child12) (child12) (child12)a doma dělanej není tak dobrej (child12) (child12) (child12) (hello) (hello)
Liščátko 15. 9. 2009, 17:13
@marz ;-) škoda, že nejde poslat hned bych Vám ho poslala ;-) (radost)
marcela54 14. 8. 2009, 15:41
@marz Děkuji Maruš,tak pošlem,tady mají pořád,myslím,že by se sehnal někde v pekařství,kde pečou chlebík ,já mám v mrazáku pořád,vůbec navadí,tak klidně ,až někde narazíš,tak si vem víc :-)) (clamp) (L) |:o) |:o) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie