(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ
Potřebné ingredience
kapr nebo kterákoli ryba, máslo, sádlo, sůl, pepř, cibule, česnek, špek
Postup přípravy
Rybu si nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Přidáme do pekáče 10 dkg másla a 10 dkg sádla. Dáme do trouby na 110 stupňů a pečeme 12 hodin. Nemusíte se o rybu vůbec starat, opravdu se nebojte ničeho. Já dávám péci kolem 23 hod večer a ráno v 11 hod je hotovo. Jen si pohlídejte, aby sádlo a máslo v pekkáči bublala, ale jen malinko, jinak by to nemělo účinek.
Druhý den, vyndám z trouby a přidám cibuli na kolečka, česnek na plátky a špek na plátky. Dám péci cca na 30 minut, aby zahnědla cibule.
A je hotovo, kapra můžete konzumovat i s kostma, protože ty se za těch 12 hodin rozpekly a vůbec nejsou cítit.
Přeji DOBROU CHUŤ!!!!
Druhý den, vyndám z trouby a přidám cibuli na kolečka, česnek na plátky a špek na plátky. Dám péci cca na 30 minut, aby zahnědla cibule.
A je hotovo, kapra můžete konzumovat i s kostma, protože ty se za těch 12 hodin rozpekly a vůbec nejsou cítit.
Přeji DOBROU CHUŤ!!!!
osolený kapr
přidáme sádlo a máslo
dáme péci na 110 stupňů
druhý den přidáme cibuli, česnek a špek a dáme na 30 min zapéci do hněda
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
22. 12. 2016, 21:49
ajaelza
(upraveno)
31. 8. 2011, 16:08
Heli,děkuji za opravdu úžasný receptík .Taky jsem se bála oněch 12ti hodin ,ale opravdu není čeho se bát a kosti?Ty fakt nejsou cítit.Jen jsem na zapečení k cibuli,česneku a špeku přidala ještě drcený kmín a koření na ryby,inspirace od p.Lubomíra .Díky
oliva1
(upraveno)
2. 3. 2011, 13:24
taky se na tento recept moc těším, brzy vyzkouším
nikita51
(upraveno)
11. 2. 2011, 17:29
Tisíc díků za tento recept, babička ryby bez kostí dělávala a všichni jsme je milovali, bohužel dnes už mi recept nepoví, takže díky za tento. jen dodávám, že babička takto pekla dokonce i okouny a ti, jak víme, mají kostí opravdu hodně. Díky tomuhle recptu ale můžete vychutnat to skvělé maso které okoun má. Babička nám to bez obav dávala i jako malým dětem, kostičky fakt nejsou. Babi dokonce nedávala ani cibuli a špek i tak to byla prostě ňamina!
Luciášš
(upraveno)
18. 8. 2010, 17:34
tak dnes to vyzkouším a zítra písnu jak to dopadlo k obědu,ale přiznám se, že mi trouba taky vypíná
Luciášš
(upraveno)
18. 8. 2010, 17:34
tak dnes to vyzkouším a zítra písnu jak to dopadlo k obědu,ale přiznám se, že mi trouba taky vypíná
marz
(upraveno)
15. 7. 2010, 16:35
docela se toho bojím,ale zkusím uvařit
Helka
(upraveno)
22. 7. 2010, 14:32
@marz
Nebojte, opravdu se nic nestane. Myslím, že poprvé se bojí každá, která tohle vaří....
lubásko
(upraveno)
8. 6. 2010, 23:16
Kapr měl 6 kg, byla vyjmuta pouze páteř a kůže, zůstaly tedy dvě podélné půlky. Přidáno lžíce másla, lžíce sádla a lžíce oleje a dost nasoleno. Pekl se opravdu na 100-110 °C asi 11 hodin pod pekáčem. Po této době jsem kapra nakmínoval, udělal zálivku z bujonu, hořčice, drceného pepře a nového koření, koření na ryby asi 2 dcl, cibuli i česnek jak popisuje autorka. Stačilo dvacet minut na 200 °C bez přikrytí a fakt, což musím potvrdit, kapr byl bez kostí !!!! Byly viditelné, ale naprosto rozpustné. K tomu byly hranolky. Kam se hrabe vepřový řízek, naprostá pochoutka !!!!! Děkuji autorce receptu za zveřejnění.
Helka
(upraveno)
18. 6. 2010, 17:25
@lubásko
I já Vám děkuji za další inspiraci....
buba3
(upraveno)
25. 1. 2010, 16:27
vyzkoušeno a je to výborné nádherně to vonělo, takže jsme pořád hladově koukali do trouby jedinou nevýhodou byla moje nová trouba...zjistila jsem, že se mi automaticky vypíná po čtyřech hodinách takže jsem musela pořád hlídat
Helka
(upraveno)
26. 1. 2010, 8:08
@buba3
To je škoda, že Vám trouba automaticky vypíná, já to hodím na noc do trouby a v klidu spím , ale jsem moc ráda, že Vám ryba chutnala.
buba3
(upraveno)
11. 1. 2010, 15:54
chci vyzkoušet, ale chci se zeptat na ten druhý den, když se tam přidává cibule, česnek a špek jestli se to nechává stále na 110 °C nebo se přidává teplota?
Helka
(upraveno)
23. 1. 2010, 20:43
@buba3
Dobrý den, teplotu přidám, aby se pěkně dopeklo, ale max na 200 stupnů.
borufkajana
(upraveno)
22. 11. 2009, 14:26
Prosím a dáváte na to poklici? A má to potom ještě chutˇ ryby?Ryby máme rádi ale ty koti!!!
Helka
(upraveno)
22. 11. 2009, 20:42
@borufkajana
Poklici na to dávám. Já v tom rybu cítím pořád, moje mamka, ale říká, že ta ryba tam už tolik cítit není. Je to ale opravdu dobrota.....
poppysek
(upraveno)
22. 11. 2009, 13:20
To je bezva nápad, určitě vyzkoušíme
Helka
(upraveno)
22. 11. 2009, 20:43
@poppysek
Opravdu to stojí za vyzkoušení