Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ

0.0
KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ

Potřebné ingredience

kapr nebo kterákoli ryba, máslo, sádlo, sůl, pepř, cibule, česnek, špek

Postup přípravy

Rybu si nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Přidáme do pekáče 10 dkg másla a 10 dkg sádla. Dáme do trouby na 110 stupňů a pečeme 12 hodin. Nemusíte se o rybu vůbec starat, opravdu se nebojte ničeho. Já dávám péci kolem 23 hod večer a ráno v 11 hod je hotovo. Jen si pohlídejte, aby sádlo a máslo v pekkáči bublala, ale jen malinko, jinak by to nemělo účinek.
Druhý den, vyndám z trouby a přidám cibuli na kolečka, česnek na plátky a špek na plátky. Dám péci cca na 30 minut, aby zahnědla cibule.
A je hotovo, kapra můžete konzumovat i s kostma, protože ty se za těch 12 hodin rozpekly a vůbec nejsou cítit.
Přeji DOBROU CHUŤ!!!!

osolený kapr

přidáme sádlo a máslo

dáme péci na 110 stupňů

druhý den přidáme cibuli, česnek a špek a dáme na 30 min zapéci do hněda

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluna 22. 12. 2016, 21:49
(Y) (Y)
ajaelza 31. 8. 2011, 16:08
Heli,děkuji za opravdu úžasný receptík (jidlo).Taky jsem se bála oněch 12ti hodin :-o,ale opravdu není čeho se bát a kosti?Ty fakt nejsou cítit.Jen jsem na zapečení k cibuli,česneku a špeku přidala ještě drcený kmín a koření na ryby,inspirace od p.Lubomíra :-).Díky (Y) (Y)
oliva1 2. 3. 2011, 13:24
(Y) taky se na tento recept moc těším, brzy vyzkouším :-) :-p
nikita51 11. 2. 2011, 17:29
Tisíc díků za tento recept, babička ryby bez kostí dělávala a všichni jsme je milovali, bohužel dnes už mi recept nepoví, takže díky za tento. jen dodávám, že babička takto pekla dokonce i okouny a ti, jak víme, mají kostí opravdu hodně. Díky tomuhle recptu ale můžete vychutnat to skvělé maso které okoun má. Babička nám to bez obav dávala i jako malým dětem, kostičky fakt nejsou. Babi dokonce nedávala ani cibuli a špek i tak to byla prostě ňamina! (Y)
Luciášš 18. 8. 2010, 17:34
tak dnes to vyzkouším a zítra písnu jak to dopadlo k obědu,ale přiznám se, že mi trouba taky vypíná (6) +o( 8o|
Luciášš 18. 8. 2010, 17:34
tak dnes to vyzkouším a zítra písnu jak to dopadlo k obědu,ale přiznám se, že mi trouba taky vypíná (6) +o( 8o|
marz 15. 7. 2010, 16:35
docela se toho bojím,ale zkusím uvařit (Y) (F) (F)
Helka 22. 7. 2010, 14:32
@marz Nebojte, opravdu se nic nestane. Myslím, že poprvé se bojí každá, která tohle vaří....
lubásko 8. 6. 2010, 23:16
Kapr měl 6 kg, byla vyjmuta pouze páteř a kůže, zůstaly tedy dvě podélné půlky. Přidáno lžíce másla, lžíce sádla a lžíce oleje a dost nasoleno. Pekl se opravdu na 100-110 °C asi 11 hodin pod pekáčem. Po této době jsem kapra nakmínoval, udělal zálivku z bujonu, hořčice, drceného pepře a nového koření, koření na ryby asi 2 dcl, cibuli i česnek jak popisuje autorka. Stačilo dvacet minut na 200 °C bez přikrytí a fakt, což musím potvrdit, kapr byl bez kostí !!!! Byly viditelné, ale naprosto rozpustné. K tomu byly hranolky. Kam se hrabe vepřový řízek, naprostá pochoutka !!!!! Děkuji autorce receptu za zveřejnění. (B) (B) (B)
Helka 18. 6. 2010, 17:25
@lubásko I já Vám děkuji za další inspiraci....
buba3 25. 1. 2010, 16:27
(Y) (Y)vyzkoušeno a je to výborné (Y) (Y) (clamp) nádherně to vonělo, takže jsme pořád hladově koukali do trouby (zajic) (zajic) jedinou nevýhodou byla moje nová trouba...zjistila jsem, že se mi automaticky vypíná po čtyřech hodinách takže jsem musela pořád hlídat :-@ :-@ 8o| (hello) (hello) (child5)
Helka 26. 1. 2010, 8:08
@buba3 To je škoda, že Vám trouba automaticky vypíná, já to hodím na noc do trouby a v klidu spím :-$, ale jsem moc ráda, že Vám ryba chutnala. (radost)
buba3 11. 1. 2010, 15:54
(Y) (Y) (Y)chci vyzkoušet, ale chci se zeptat na ten druhý den, když se tam přidává cibule, česnek a špek jestli se to nechává stále na 110 °C nebo se přidává teplota? :-) ;-) :-$ (L) (L) (Y)
Helka 23. 1. 2010, 20:43
@buba3 Dobrý den, teplotu přidám, aby se pěkně dopeklo, ale max na 200 stupnů.
borufkajana 22. 11. 2009, 14:26
Prosím a dáváte na to poklici? :-oA má to potom ještě chutˇ ryby?Ryby máme rádi ale ty koti!!! 8-| +o(
Helka 22. 11. 2009, 20:42
@borufkajana Poklici na to dávám. Já v tom rybu cítím pořád, moje mamka, ale říká, že ta ryba tam už tolik cítit není. Je to ale opravdu dobrota.....
poppysek 22. 11. 2009, 13:20
To je bezva nápad, určitě vyzkoušíme (Y)
Helka 22. 11. 2009, 20:43
@poppysek Opravdu to stojí za vyzkoušení :-o

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie