(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Pikantní steaky z lososa

Potřebné ingredience
400 g steaků z lososa, 1 větší cibule, 150 g uzené slaniny, 50 ml oleje, 200 g rajčat, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce hořčice, citron, bylinky (pažitka, libeček, bazalka, rozmarýn), sůl, máslo
Postup přípravy
Lososa osušíme ubrouskem, z obou stran osolíme a necháme odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, naskládáme na talíř a potřeme hořčicí, pokapeme worcesterem a citronovou šťávou. Necháme alespoň půl hodiny v chladu, pak ze steaků nožem setřeme přebytečnou marinádu a na oleji zvolna opékáme po obou stranách. Opékáme krátce, aby maso nebylo úplně hotové a zůstalo růžové. Ryby narovnáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku a na každý steak dáme kopeček cibulové pasty - cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na nudličky, přidáme bylinky, vše smícháme a osolíme a na prkénku sekáčkem nebo velkým nožem usekáme na jemnou pastu. Pekáček s rybami vložíme do grilu nebo nahoru do rozpálené trouby a zapečeme až se slanina začne škvařit a cibule zezlátne. Podáváme se smaženými bramborami a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé