(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
032 Jahodové knedlíky s čerstvými jahodami s vitamínem C aneb POS*ANÝ PATNÍK
Potřebné ingredience
Koupený " domácí knedlík " ( na fotce ) horký - napařený , nebo ještě horký, opravdu doma dělaný knedlík ,čerstvé jahody, cukr, zakysaná smetana a pro doladění barev trochu rozpuštěného másla.
Postup přípravy
Odpadá pracné balení jahod do těsta, za odměnu nám v nevařených jahodách zůstane všechen vitamín C , který by se jinak při klasickém vaření zničil. 1.6.2010 - Těm, co nechápou, že je to jedlé, vzkazuju, že těsto na knedlíky je bez rohlíků, a z toho těsta se uvaří klasická knedlíková šiška , nebo se z toho těsta dělají plněné ovocné knedlíky - ty jsou pracnější a zaberou víc času. Takže by se mohlo stát, že dostanu chuť na ovocné knedlíky, ale než bych udělala těsto, než by vykynulo, než bych zabalila jahody do těsta, než by to znovu vykynulo, než bych to uvařila = tak už na ty knedlíky nemám chuť. ☺
Horké knedlíky rozložím na talíř a přileju k nim dresink z čerstvých rozmačkaných jahod, smetany na šlehání a cukru.
Horké knedlíky rozložím na talíř a přileju k nim dresink z čerstvých rozmačkaných jahod, smetany na šlehání a cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
15. 2. 2018, 10:34
Člověk jí očima až potom vůní a chutí,takže ne. Klidně bych uvařila plněné a ještě polévala rozmačkanými jahodami. Ale každého věc,jak a co jí.A zachování vitamínů neřeším, prostě čerstvé jahody rozmačkáme s cukrem a jíme. Knedlíky vařím z přebytků a džemy také.
jardis
(upraveno)
15. 2. 2018, 9:59
Pominu vzhled, ale já osobně bych teda snědla raději tohle a věřím, že by mi to i chutnalo, když v létě vařím tvarohové noky zalité jahodami, než žemlovku, která je tolerována.... Fakt nechápu komentáře o blitcích.
hantonie
(upraveno)
14. 2. 2018, 21:39
Už ten název je prapodivný a odpuzující , ale proti gustu.......
Mikrah
(upraveno)
14. 2. 2018, 20:35
sto lidí sto chutí a a každej má svůj jazyk a chuť .. Co chutná jednomu, nemusí chutnat druhému..
adamito
(upraveno)
14. 2. 2018, 19:47
Nikdy som to nejedla myslim,ze ani nikdy nebudem
Brůs
(upraveno)
14. 2. 2018, 19:55
@adamito
Tak
Dan.ka
(upraveno)
14. 2. 2018, 18:03
Nečetla jsem podrobně komentáře,určitě tam většinou ohrnují nos,ale mně by to stoprocentně chutnalo,já bych to jedla. A vzhled neřeším. Ony třeba takové šunkofleky taky vypadají jako blitky a jaká je to dobrota
krišon
(upraveno)
14. 2. 2018, 18:13
@Dan.ka
Tak já to jedla a Šumavě, knedlík na plátky politý žahourem (rozvařené borůvky) posypané strouhaným tvarohem, sypané cukrem, přelité máslem a zdobené šlehačkou. Vypadalo to i chutnalo luxusně ... zdejší prezentace je taková ošizená... u nás doma jsou rozmazlení, netroufla bych si takto předložit ...
Dan.ka
(upraveno)
14. 2. 2018, 19:33
@krišon
Tak vzhledově nic moc,uznávám,ale fakt bych se do toho s chutí pustila (ale nechápu proč se to jmenuje pos@aný patník). Vzpomínám taky na babičku,která nám dělávala klasické kynuté knedlíky a místo kostiček housky,tam dávala nakrájená jablíčka. Plátky knedlíků pocukrovala a polila máslem a bylo to výborné.
krišon
(upraveno)
14. 2. 2018, 19:40
@Dan.ka
Jo, jabčáky .. ty také znám z dětství ...
janitkov
(upraveno)
14. 2. 2018, 17:59
Vzhedem k tomu, že se jí i očima, tak vím, že tuhle pochutinu bych si nechala ujít. V létě dělám tvarohové noky, které si každý na talíři přelévá rozmačkanými jahodami se zakysanou smetanou. Vypadají určitě vzhledněji.
RIBICKA
(upraveno)
27. 2. 2016, 20:20
Nám tohle občas udělali ve školní jídelně, poprve jsem na to hleděla asi jako spousta lidí tady s čumákem nahoru,ale po ochutnání to bylo prostě úplně normální,stejně jako kynutý knedlík plněný. Jen tohle je prostě tak nestandardní servírování,že k tomu panují předsudky. Chuťově je to ale dobré. Tak nekritizujte Kdybyste to dali děckám tak se utlučou.
zdena1028
(upraveno)
18. 7. 2015, 21:49
kdo to neochutnal tak ať nekritizuje. Když umícháte jahody se šlehačkou osladíte knedlíky napaříte pěkně narovnáte na talíř přilijete jahodovou omáčku pak je to dobrota. Jednou jsem to zkusila když mi zbyl houskový knedlík a dětem to moc chutnalo. Není na tom nic špatného to jenom pro ty co jenom kritizují a ani to neochutnaly
marsi-28
(upraveno)
18. 7. 2015, 17:12
Tak nevím proč všichni toto jídlo tolik kritizujete když jste to neskusili.To jste nikdy neviděli kynuté prázdné knedlíky s ovocnou omáčkou? No tak paní neudělala knelíky kulaté,ale placaté.Proto snad nemusí být fuj.
milka1m1
(upraveno)
17. 7. 2015, 17:08
Tak to je hnus,velebnosti.
Monikena
(upraveno)
17. 7. 2015, 16:39
No ty vole
A-ndrea
(upraveno)
6. 8. 2013, 15:25
apasionata
(upraveno)
30. 4. 2013, 9:48
šmankote,to jste si s tím nemohla dát víc práce???tohle je fakt dost nevzhledné
pavlinka smajlinka
(upraveno)
26. 12. 2012, 17:23
no fůůůůůůůůůůůj
dadakan
(upraveno)
30. 11. 2012, 7:31
Maximálne doma potriem džemom zbytok knedle a posypem mak., alebo orechovou posýpkou. No toto Ále každý máme iné chute ... tak nech nám len chutí.
dhakini
(upraveno)
29. 11. 2012, 23:28
To je na zblití.
mokusa
(upraveno)
27. 9. 2012, 15:15
no tak to je snad zlej sen? tady se už asi všichni zbláznili......tohle dát někomu na talíř,tak se poblijou ...víte co je česká kuchyně? asi ne,protože tohle by snad česká kuchařka nemohla vyplodit
EVA.Z.
(upraveno)
18. 10. 2012, 19:57
@mokusa
napadlo mně to samé jako asi bych si to teda taky nedala ani po týdnu hladovky ale když má někdo kachní žaludek proč ne každý máme rád něco jiného
Štěpula
(upraveno)
22. 4. 2012, 12:34
... řekla bych,že klasické kulaté ovocné knedlíky vypadají lépe,ale náš malej je občas chce také tak-když máme k obědu omáčku s kynutým knedlíkem,k svačině chce "díratý knedlík" a tvarohovou aktivii nebo jen pocukrovat,posypat tvarohem a trochu pomastit rozpuštěným máslem.Už to něřeším,z kulatých mi ovoce vyndavá a jí je pak jen stejně to těsto,které je jako na kynuté knedlíky,jen je sladké .Když máme k obědu ovocné knedlíky všichni tak jí kulaté,když si vzpomene po omáčce,že chce plátkové tak má plátkové....A když to Vaší rodině takhle chutná tak to je to nejdůležitější,děláte to přece pro ně
mlsounka
(upraveno)
22. 4. 2012, 15:41
@Štěpula
jste tolerantní a nehádavá já v tom receptu píšu, že když dostanu chuť na ovocné knedlíky, tak je zdlouhavě nevyrábím, ale udělám to jednodušeji, jinak u nás sladké knedlíky moc nejedou, chlapi radši maso
želva17
(upraveno)
1. 1. 2012, 23:03
Dlouho jsem neviděla tak nechutné jídlo.Tohle se jí???
enkka
(upraveno)
22. 4. 2012, 9:11
@želva17
proč ne, náš pašík ve chlívku,by si to rád dal i přelité rajskou, škoda že nemá počítač, určitě by vám ještě nějakou mňamku napsal.
mlsounka
(upraveno)
4. 1. 2012, 0:08
@želva17
takže další, co by to do úst nevložila