(recept
si oblíbilo 733 návštěvníků)
☺☺☺ DOMÁCÍ KEBAB I S POSTUPEM ☺☺☺ VELIKÁ POCHOUTKA A HLAVNĚ RYCHLÁ ☺☺☺
Potřebné ingredience
1/2 kostky droždí(21g),1/4l vlažné vody,1lžička soly,špetka cukru,8lžic olivového oleje,500g hladké mouky + mouka na vyválení.////vepřová kýta(kuřecí prsa),kořejí Gyros,sůl,olej,///ledový salát ( může být i čínské zelí), rajčata,cibule,jogurtový dresink,Chilli (nemusí být)
Postup přípravy
1* Maso si nakrájím na velmi tenké proužky a posypu kořením gyros,osolím a zaleju asi dvěma až třema lžícema oleje.Vše dobře promíchám a dám do lednice aspon na dvě hodiny uležet (lepší je to přes noc)
********************************************************************************************************************
2* Droždí rozdrolím do vody a utřu do hladka.
3* Ostatní suroviny si připravím do mísy a přidám droždí s vodou a pečlivě uhnětu do hladka.Těsto musí být pružné aby se sním dobře pracovalo.
4* Těsto rozdělím na 6 stejných dílů a vyválím je na placku asi 0,5cm silnou. Přikryju a nechám 15min kynout
5* Rozehřeju si troubu na 225°C a peču asi 12-13 munut dýl asi ne aby se pak chleba nelámal a peču na pečícím papíru
6* Chleby by se vám měly pěkně vyboulit ,ale když se tak nestane nic se neděje jde to i tak
***********************************************************************************************************************
7* Maso si osmahnu na pánvičce
8* Salát si nakrájím na širší kousky a jemně zaleju jogurtovým dresinkem
9* Cibuli a rajčata si nakrájím na půlkolečka
***********************************************************************************************************************
10* Pak jen chleba rozříznu ,ale nedoříznu až do konce a naplním salátem,masem,rajčaty,cibulí a opět zaleju drasinkem
11* Je to rychlé a jednoduché
***********************************************************************************************************************
12*!!!!!!!!!!!!!!! PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
********************************************************************************************************************
2* Droždí rozdrolím do vody a utřu do hladka.
3* Ostatní suroviny si připravím do mísy a přidám droždí s vodou a pečlivě uhnětu do hladka.Těsto musí být pružné aby se sním dobře pracovalo.
4* Těsto rozdělím na 6 stejných dílů a vyválím je na placku asi 0,5cm silnou. Přikryju a nechám 15min kynout
5* Rozehřeju si troubu na 225°C a peču asi 12-13 munut dýl asi ne aby se pak chleba nelámal a peču na pečícím papíru
6* Chleby by se vám měly pěkně vyboulit ,ale když se tak nestane nic se neděje jde to i tak
***********************************************************************************************************************
7* Maso si osmahnu na pánvičce
8* Salát si nakrájím na širší kousky a jemně zaleju jogurtovým dresinkem
9* Cibuli a rajčata si nakrájím na půlkolečka
***********************************************************************************************************************
10* Pak jen chleba rozříznu ,ale nedoříznu až do konce a naplním salátem,masem,rajčaty,cibulí a opět zaleju drasinkem
11* Je to rychlé a jednoduché
***********************************************************************************************************************
12*!!!!!!!!!!!!!!! PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MASO NEŽ HO NAKRÁJÍM NA PROUŽKY
NAKRÁJENÉ
KOŘENÍ + SUROVINY NA NALOŽENÍ
NALOŽENÉ MASO
TĚSTO NA CHLEBA PITA (KEBAB)
ROZDĚLENÍ
VAVÁLENÉ TĚSTO
OPEČENÉ MASO
NAKRÁJENÉ RAJČATA S CIBULÍ
NAKRÁJENÝ SALÁT
DRESINK
UPEČENÉ
ROZŘÍZNUTÉ
NAPLNĚNÉ
SKORO SNĚZENÉ ☺☺☺
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
21. 10. 2017, 14:21
určitě taky vyzkouším,kebab miluju
nanukac
(upraveno)
21. 10. 2017, 13:28
ocata
(upraveno)
21. 10. 2017, 13:11
Výborné !! Povedlo se děkuji za super recept
gabb
(upraveno)
20. 9. 2017, 9:50
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 5. 2015, 18:07
meeyo
(upraveno)
31. 5. 2015, 16:00
nezkoušela jste některá zadělat v domácí pekárně???? Co myslíte?
Moja1112
(upraveno)
25. 4. 2015, 20:09
Skvělé díky vám jsem slavila úspěch.Moc děkuji.
Kykča2
(upraveno)
21. 4. 2015, 19:18
jee to znamena? ze na 6 dilu ze bude z toho 6 chlebu,,,vidim foto jake placky takze asi 4 naplech ano? pul cm vysoke,,,a z toho vznikne tento chlebik tedy?ptam se jak no? ale i pres Vás super postup uveden se ptam a to jsem jinak kucharka no snad neva ze se tak ptam no,,,,,,,,,dekuji
marti.om
(upraveno)
28. 2. 2015, 14:47
Tak jsem dnes udělala, i s domácím dresingem, a moc dobré . Děkuji za recept
calexaci
(upraveno)
2. 4. 2015, 18:24
@marti.om
děkuji
babkamt
(upraveno)
16. 1. 2015, 20:46
calexaci
(upraveno)
4. 2. 2015, 9:22
@babkamt
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 1. 2015, 18:16
calexaci
(upraveno)
4. 2. 2015, 9:22
@P.A.V.L.A
ivule 27
(upraveno)
16. 1. 2015, 14:58
calexaci
(upraveno)
4. 2. 2015, 9:22
@ivule 27
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 10. 2014, 8:37
calexaci
(upraveno)
13. 1. 2015, 9:16
@P.A.V.L.A
hrusticka84
(upraveno)
12. 10. 2014, 8:03
lákavé
calexaci
(upraveno)
13. 1. 2015, 9:16
@hrusticka84
A věřte moc dobré
Simonecka2007
(upraveno)
12. 10. 2014, 0:59
calexaci
(upraveno)
13. 1. 2015, 9:15
@Simonecka2007
Crino
(upraveno)
9. 10. 2014, 13:02
GDTWCY
scarlet1
(upraveno)
6. 8. 2014, 18:44
Dobrý den, chodím na tyto stránky už několik pár let. Vždy jsem něco vyzkoušela, ale skoro vždy s úspěchem. Ale asi před dvěma měsíci jsem objevila váš recept, krerý se u nás zabydlel a u sousedů a to doslova, toto jídlo jim všem přippravuju každých čtrnáct dní maximálně. Většinou asi i každý týden. Nevěřila jsem, že se mi to podaří tak jak vám, ale díky vašemu přesnému pokusu se mi to daří. Je to opravdu skvělé, jednoduché a úžasné. A co si budem povídat i levnější, než někde u stánku, či číňanů. Tady člověk ví, co tam dá a je to neskutečně skvělé. Děkuji za recept. Krásný den.
calexaci
(upraveno)
11. 10. 2014, 20:57
@scarlet1
Moc děkuji a jsem velmi ráda že vám i sousedům chutná ,a že se u vás můj receptík zabydlel moc mě to těší ještě jednou děkuji
Misula29
(upraveno)
3. 7. 2014, 11:39
Dělali jsme nedávno a sklidila jsem velikou pochvalu. Já teda sama se sebou nebyla spokojená, protože mi placky po upečení křupaly jako čerstvé housky. Nemyslím ale, že bych je nechala v troubě dlouho, pekla jsem podle návodu. Četla jsem radu níže od Jany H., že dala kebaby pod utěrku a pak nekřupaly a nelámaly se. nemáte ještě někdo nějaké jiné doporučení? Budu na tom muset příště zapracovat. Byla to jediná vada na kráse (a to jen kosmetická), jinak fakt bez chybičky! Výborné! Děkuji za recept.
calexaci
(upraveno)
16. 7. 2014, 10:19
@Misula29
Děkuji a přesně jak psala pani že je dát pod Vlhkou utěrku.
Evicka-móda
(upraveno)
28. 2. 2014, 10:49
Vypadá to báječně,dnes vyzkouším
calexaci
(upraveno)
16. 7. 2014, 10:20
@Evicka-móda
andreamic
(upraveno)
2. 2. 2014, 17:02
calexaci
(upraveno)
16. 7. 2014, 10:20
@andreamic