Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

0.0
zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

Potřebné ingredience

500 g mletého masa * 2 cibule * 2 stroužky česneku * jeden a 1/2 až 2 sáčky kysaného zelí * 1 sáček rýže (125 g) * 2 nožičky klobásy - papriková * drcený kmín * mletá paprika * sůl * pepř * zakysaná smetana + sladká smetana (12%) - po jednom kelímku************** množství je do pekáče o velikosti 20x33x5 cm

Postup přípravy

Ze zelí slijeme nálev, osmažíme na oleji jednu cibulku s trochou mleté papriky, přidáme zelí, kmín a dáme na 10 minut dusit.
Mezitím osmažíme druhou cibulku na pánvi, přidáme mleté maso, česnek, kmín, pepř, sůl. Asi po 5 minutách
odstavíme.
Uvaříme sáček rýže ve slané vodě a přidáme k opečenému masu.
Do ohnivzdorné mísy nebo vyššího plechu dáme půlku zelí, na to masovou směs, kterou poklademe na kolečka nakrájenou klobásou, nahoru zbytek zelí. Zakysanou smetanu a sladkou smetanu smícháme,
přidáme ještě trochu soli a mletou papriku a směs polijeme.
Dáme péct na 200 stupňů na cca 45 minut.

Příloha - chleba, nebo jen tak.

První vrstva - zelná směs

Další - masová směs s rýží. měla jsem tentokrát jen 250 g masa a nebylo to ono - maso rozhodně nešidit a dát celého půl kila:-)

papriková klobása

připraveno do trouby

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šubka 23. 2. 2018, 21:07
Brzy vyzkouším
krišon 22. 8. 2016, 18:01
Oblíbené jídlo mého dětství, u nás se už k němu chléb nepodával ... a vždycky jsem se přejedla a bylo mi těžko ....
Zdenulinka 22. 11. 2008, 18:05
Dobrý večer,chci se jen zeptat,zda se dá použít i červené steril.zelí? Nebo je to lepší jen s bílého? Díky moc Zdenka (Y)
marfanov 15. 1. 2009, 18:26
@Zdenulinka pozdě, ale přece :-) já myslím, že sterilované zelí by nebylo dobré, vtip je v tom kysaném zelí. takže kysané klidně i červené, ale sterilované má úplně jinou chuť :^)
Martinkova 6. 12. 2007, 12:27
To to je výborné jídlo (zajic) (jidlo) (Y) Poprvé jsem ho jedla v nemocnici ;-) a od té doby ho dělám a le bez smetany :-$ Zalévám to hovězim vývarem (Y) Je to prostě mnamka (pl)
zjelenice 30. 10. 2007, 21:14
.......výýýýýýbornéééééé...... Jídlo určitě patří mezi hodně známé, ale kupříkladu mě recept moc chyběl. Díky za něj. Je to bašta (Y) (Y) (Y)
marfanov 5. 11. 2007, 6:53
@zjelenice Díky, toto jídlo vařím už dlouho, ale teprve teď jsem ho snad dovedla k dokonalosti :-) není z nejzdravějších, ale to zelí to lehce zachraňuje :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie