Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Bramborové knedlíky v ubrousku

0.0
Bramborové knedlíky v ubrousku

Potřebné ingredience

1kg brambor, 2 vejce, 3lžičky soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce solamylu, asi 20 dkg hrubé mouky ( dle potřeby )

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout, pak nastrouháme a přidáme ost. suroviny, mouku dosypáváme dle potřeby. Vypracujeme těsto ne moc tuhé ( podsypáváme moukou nebo solamylem ) a vyválíme 2 - 3 válečky, zabalíme do ubrousků a kraje zavážeme nití. Vaříme pod poklicí dle velikosti knedlíků asi 25 - 40 minut. Nikdy se nerozvaří a nejsou oslizlé. Čím víc mouky, tím jsou hutnější a míň bramborové!! Takže s moukou opatrně. Pro začínající kuchařinky jistota povedených knedlíků.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AndrejV 11. 11. 2012, 7:12
(Y) já vařím zase v páře,a jak píšete nejsou oslizlé. Receptík určitě dnes vyzkouším (L)
jajulik 12. 10. 2012, 14:18
(Y) (Y) (Y)
perluse 12. 10. 2012, 13:44
Díky za bezva recept, už jsem je podle Vás dělala 2x a dneska je budu vařit zas |:o) |:o) |:o)
Gaabiina 4. 8. 2012, 20:35
Dobrý den. Natrefila jsem na vaše bramborové knedlíky a recept mne zaujal. Chci se zeptat, jak poznáte, že jsou knedlíky hotové? Též vyplavou nahoru jako normální? Děkuji za odpověď Gábina
sburicova 4. 8. 2012, 20:51
@Gaabiina Dobrý den Gábi, hodím je do vařící vody a vařečkou zvednu ode dna a pak už se převalují, ale když jsou v hrnci na fest a neotáčejí se, tak je tak po 15 minutách sama otočím a vařím dál. Záleží na té velikosti, mívám tak 20-25cm dlouhé dvě šišky, tak vařím asi 30 minut a kdyby se stalo, že ho rozbalíte rozkrojíte a je uvniř ještě mazlavý, tak ty půlky šupnu na pár minut zpátky do vody už jen tak nezabalené, nic se jim nestane. Tak ať se Vám povedou, hezký večer, Stáňa
Gaabiina 7. 8. 2012, 10:11
@sburicova Stáňo, tak knedle se moc povedly. Nikdy jsem je tak pěkné a dobré jako od vás neměla. Děkuji vám za radu a vstřícnost. Váš receptík zakládám mezi oblíbené (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
Čmelák 13. 3. 2011, 9:09
Jdu na ně (Y) Děkuji za inspiraci. :-)
cherrycake 21. 10. 2010, 18:40
(Y)
chalupnicka 18. 10. 2010, 2:32
hm-dobré (Y) (clamp) (clamp)
brubru 17. 10. 2010, 18:35
mohu se zeptat do jakých ubrousků to balíte??? děkuji vypadají krásně (Y)
sburicova 17. 10. 2010, 19:15
@brubru Děkuji, balím do staré utěrky, rozpůlím jednu abych měla na dva knedlíky a kraje svážu nití nebo provázkem. (hello) (hello) (hello) (hello)
Boban1 17. 10. 2010, 15:47
(L) Hezký den, mě by jen zajímalo, proč dáváte ocet? Já to nikdy neslyšela *-)
sburicova 17. 10. 2010, 18:28
@Boban1 Recept jsem dostala v začátcích od tchýně, kdy se mi knedlíky moc nevedli a říkala, že ocet tam drží barvu brambor ,-), tak ho tam dávám a na škodu to není, ale asi bez něj to je taky v pohodě. Dnes byli k obědu a byli báječný. (Y) (Y) (L) (hello) (hello) (hello)
Agnes2712 17. 10. 2010, 20:38
@sburicova Moje teta - 83 let - dělá výborné bramborové knedlíky, ocet také dává, ale nevěděla jsem proč. Teď jsem alespoň chytřejší. Prostě stará generace věděla vždy co dělá.
Boban1 17. 10. 2010, 19:48
@sburicova (H) aha, díky za odpověď (L) Já zase když dělám z nových brambor, tak přidám solamyl ( vše od oka ,-)) a pak je můžu dělat celý rok, ale nemám to ze své hlavy, někde jsem to vyčetla a funguje to (Y) (hello) (hello)
sburicova 17. 10. 2010, 23:47
@Boban1 Tak to je pravda, když jsou málo moučné brambory pomůže solamyl, ale já ho přidávám trošku do všech brambor, holt síla zvyku :-$ :-$ :-$ (Y) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie