Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

0.0
Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Potřebné ingredience

Menší krůta-měla jsem krůtu 2300 g,sůl,10 dkg másla,špejle Kaštanová nádivka: 20 dkg kaštanů,5 vajec,sůl,muškátový oříšek,6 rohlíků,4 dl mléka,5 dkg slaniny,12 dkg másla

Postup přípravy

Krůtu si očistíme ,celou i ve vnitř osolíme do pekáče dáme na dno špejle(aby se nám při pečení nepřichytla prsa, dno pokapeme trochou oleje,položíme celou krůtu.Poklademe kousky másla ,přikrejeme poklicí a pečeme 1 hodinu na 220 1C.Po hodině ji obrátíme,pečeme další hodinu,Pak sundáme poklici a dopečeme odklopenou do zlatova a měkka , za občasného podlévání vodou .(zhruba 3 hodiny) Nádivka.tu peču zvlášť v dobře vymazaném pekáčku:rohlíky si nakrájíme na kostičky-dáme do mísy -pokropíme je mlékem.Máslo si utřeme se žloutky-přidáme muškát.oříšek a sůl a naljijeme na housky.pak přidáme na nudličky nakrájené kaštany (den předem si je dáme na 20 minut vařit -pak je krásně oloupeme.)Slaninu nakrájíme na malé kostičky-na sucho opečeme a též vlijeme na houstičky-promícháme.Nakonec ušleháme tuhý sníh z bílků- opatrně přimícháme a vše dáme péci zhruba asi na 30 minut.PZ výborný sváteční oběd.

nádivka upečená zvlášť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie