Domácí salko - za málo peněz hodně muziky / Pikao
Potřebné ingredience
600ml mléka já dělala z čerstvého plnotučného, 200g cukru krupice, 40g másla
Postup přípravy
Všechny ingredience přivedeme k varu, pak maličko snížíme plamen, vaříme cca 25 minut. Po celou dobu vaření trplěivě mícháme. Vypadá to, že se nic neděje, ale ke konci doporučené…
Můj řez ala Kinder řez ( bez mouky)
Potřebné ingredience
Korpus: 5 žloutek, 10dkg mletého cukru, 5 dkg kakaa, sníh z 5 bílků Krém: 1 smetana ke šlehání, 1 tvaroh, vanil.cukr, mletý cukr dle chuti
Postup přípravy
Poctivě jsem prošla všechny Kinder řezy tady na MMB a tento tu není. Je naprosto jednoduchý a přitom výborný. Vhodný i pro celiaky.
Korpus:
vejce ušleháme s cukrem do…
Křehké - lehounké jablečné řezy
Potřebné ingredience
Těsto:40 dkg hl.mouky,1Hera (Stela apd),1 vejce,1 polévková lžíce cukru,8 pol.lžic mléka,1 prášek do pečiva.Náplň:1/2kg jablek,2 vanilkové pudingy ,2 vanilkové cukry,8 polévkových lžic cukru.
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout.
Mezi tím si nachystáme náplň z jablek.-Oloupaná jablka nastrouháme do mísy ,nasypeme vanilkové pudinky,vanilkové cukry a 8 lžic…
Nejlepší cuketová buchta ( taková ta mokrá..:)
Potřebné ingredience
♥ 2hrnky nastrouhané cukety - nahrubo, třeba jak okurky na salát ♥ 2hrnky pol. mouky ♥ 3/4hrnku cukru ♥ 1/2hrnku oleje ♥ 1 van. cukr ♥ 1/2 prášku do pečiva ♥ 2 plné lžičky skořce ♥ 1 lžička jedlé sody ♥ 2 lžíce kakaa ♥ 3 vejce
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady na těsto, které lze vylít na vymazaný a vymaštěný plech, pokud je těsto příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody.
BUCHTA JE VYNIKAJICÍ, STRAŠNĚ JEDNODUCHÁ…
SUPERRYCHLÁ JABLÍČKOVÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
4-5 jablek, skořice, cukr 4vejce, 150g cukru, 150g polohrubé mouky -ušlehat
Postup přípravy
Na plech dáme pečící papír. Na něj nastrouháme jablka. Pocukrujeme, dáme skořici-kdo co má rád.
Na to nalijeme piškot (ušlehané vejce s cukrem a moukou) a dáme péct. Po upečení…
ÚŽASNÝ TVAROHOVÝ ŘEZ
Potřebné ingredience
2 vejce 1 hrnek moučkového cukru 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 lžička kakaa 2 lžičky rozpustné kávy
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady a polovinu těsta vlijeme na pekáč a do druhé půlky přimícháme kakao a rozpustnou kávu zamícháme a nalijeme na těsto dáme péct.
KRÉM :
1/2 L mléka…
Úžasný,tvarohový moučník
Potřebné ingredience
Těsto:2celá vejce,1hrnek cukru krupice,1/2hrnku oleje,2 hrnkyhladké mouky,1prášek do pečiva,1vanilkový cukr,1hrnek mléka,kakao....Krém:necelý 1/2litru mléka,2vanilkové pudinky+cukr dle chuti,2tvarohy-kostky,rum dle chuti,1máslo....Poleva: 2 zakysané smetany,1čokoláda na vaření
Postup přípravy
Těsto:vše smícháme dohromady,plech vymažeme a vysypeme,vylejeme polovinu těsta,do druhé půlky dáme kakao a nalejeme na světlé těsto a upečeme-při 180-200 °C asi 15-20min.Krém:v…
Belgický čokoládový dort s banány (nepečený)
Potřebné ingredience
1 velké balení piškotů (240g) 1 kakao (100g) 1 máslo (250g) 200-250 ml vody, 1 žloutek, 150g cukru krupice, 3 zralé banány, šlehačka, mandlové lupínky (nebo cokoliv jiného na ozdobu)
Postup přípravy
Úvodem musím napsat, že původní recept je bez banánů a bez šlehačky a kdysi jsem si ho opsala z časopisu, kam ho poslala čtenářka žijící v Belgii. S menší úpravou posílám dál. :-)…
Medovník - úúúúžasný
Potřebné ingredience
3 vejce
300 g cukru krupice
1 Hera
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky
Náplň: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka a 300 g másla
Postup přípravy
V horké vodní lázni rozpustit Heru, poté přidáme vejce, cukr, med, mouku s jedlou sodou, vše mícháme cca 10 minut, já jakožto lenoch míchám jen 3 minuty pomocí ručního šlehače,…
Boží Mroží řezy - dvacetiminutové
Potřebné ingredience
Těsto: 30dkg polohrubé mouky,10dkg cukru, 1,5dl oleje, 2 vajíčka, 5 rovných lžic kakaa, 250 ml vody, 1prášek do pečiva - smíchat, dát péct na vymazaný plech s vysokým okrajem (ještě lépe na peč. papír) . _______________________________________________________________________________________________ Ovocná vrstva: 1litr bílého jogurtu, 1litr ovoce (jahody, ale i maliny, rybíz, borůvky, ostružiny - nejlépe směs) - ideálně mražené - urychlí to proces tuhnutí, dva balíčky želatiny Natura - na vaječnou nebo salámovou tlačenku (opravdu doporučuji tuto želatinu - nikdy mě nezklamala, ani nasladko, ani naslano, s ostatními můžou být problémy - obyčejná želatina je určenajen na smíchání s tekutinou a těžkou ovocnou hmotu už nemusí udržet pokupě - http://www.drostra.cz/?pid=14234&PN=%C5%BDelatina+kuchy%C5%88sk%C3%A1+%C4%8Dir%C3%A1+20g - děkuji Saweel za odkaz - k dostání např. v Budoucnosti a podle vašich tipů taky v Bille, Tetě, Hrušce), cukr
Postup přípravy
Zalijeme želatinu 300 ml vroucí vody a rozmícháme. Mezitím rozmixujeme ovoce s jogurtem a cukrem podle chuti. Smícháme s želatinou. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme na…