Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ausburské řezy

Ausburské řezy

Potřebné ingredience

Tvarohová náplň:
• 500 g tvarohu
• 150 g moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 1 vanilkový puding
• 3 žloutky
• 4 bílky
• 3 pol.lžíce rozpuštěného másla

Těsto
• 400 g hl. mouky
• 150 g moučkového cukru
• 1 žloutek
• 250 g másla
• 3 pol. lžíce kakaa (dáváme více)
• 3 pol. lžíce mléka
• 1 prdopeč

Postup přípravy

Příprava:

1.Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Žloutky dobře vymícháme s polovinou cukru a vanilínovým cukrem, přidáme rozmačkaný tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný perník

Výborný perník

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžička jedlé sody (můžeme nahradit 1 kypřícím práškem do pečiva), 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 1/2 l studeného mléka, 1 dcl oleje,čoko poleva a pak co kdo má rád :-) švestková povidla,marmeláda,rozinky, ořechy..já přidávám jen 2 lžíce medu :o)

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a můžeme posypat kokosem..je krásně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Marcipánový dort

Marcipánový dort

Potřebné ingredience

370g změklého másla + ještě trochu na vymaštění formy***300g cukru krupice nejlépe hnědého***jemně nastrouhanou kůru ze 2 pomerančů***370g mletých mandlí***špetku mleté skořice***5 velkých vajec***200g mletých lískových oříšků***200g hladké mouky***1/2 sáčku prášku do pečiva***8lžic oříškového likéru***** Na polevu: 300g bílé čokolády***50g másla***** Na ozdobu: 300g marcipánové hmoty (používám barevný marcipán firmy Kovandovi, k mání například v Tescu a Globusu)***práškový cukr***marcipánové ozdoby (nabízí třeba Dr. Oetker nebo firma Kovandovi)

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Koláčovou formu o průměru 23cm vymastěte a vyložte papírem. Ve velké míse smíchejte máslo, cukr a pomerančovou kůru, přidejte mandle a skořici.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s jablky a kysanou smetanou

Koláč s jablky a kysanou smetanou

Potřebné ingredience

1 dcl oleje, 200 g mletého cukru, 3 vejce, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl mléka, 100 g nasekaných vlašských ořechů, 3 velká jablka, 1 zakysaná smetana, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, mletá skořice

Postup přípravy

Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem, mléko a nasekané ořechy. Vylít na vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto rozprostřít nahrubo postrouhaná jablka a péct…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný štrůdl

Výborný štrůdl

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky
1 Hera nebo 1 kostka sádla /sádlo je lepší/
2 žloutky
9 lžic studené vody
špetka soli
Náplň: strouhaná ochucená jablka

Postup přípravy

Toto je starý a mockrát ozkoušený recept od babičky.
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které má dlouho odpočívat. Lze připravit večer a ráno zpracovat, štrůdl je potom…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MEDOVÉ TRUBIČKY

MEDOVÉ TRUBIČKY

Potřebné ingredience

350g hl.mouky, 70g moučkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 80g medu, 2 vejce, čokoláda na vaření
Krém: 2 vejce, 200g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 máslo a trochu rumu

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem a se sodou, přidáme rozehřátý med, vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenkou placku a z ní vypícháme kolečka (průměr 5 cm). Naskládáme na plech,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pečivo z domácí pekárny- Vánočka

Pečivo z domácí pekárny- Vánočka

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
80 g pískového cukru
1-2 žloutky ( já dávám podle velikosti vajíčka, nebo když dělám
jen vánočku, tak si jeden žloutek rozdějlím a dám do hrníčku i s trochou
bílku a pak ním vánočku potřu)
1/2 kostky kvasnic
80 g rozpuštěného másla
1/4 ČL soli

Postup přípravy

Co dělám každý víkend je vánočka, teda já v pekárně dělám jen těsto na
tu vánočku a pak ji peču v troubě na 180 st., do zlatohněda.
Buď ji upletu jako vánočku, nebo když se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
¨Tyčinky

¨Tyčinky

Potřebné ingredience

balíček listového těsta kousek Nivy – dle chuti, čím víc, tím líp vejce hladká mouka

Postup přípravy

--------------------------------------------------------------------------------

Na pomoučněném vále vyválet kus listového těsta – ne moc do tenka. Polovinu posypat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová buchta

Jahodová buchta

Potřebné ingredience

PIŠKOT-6 vajec,25dkg cukru,sklenička oleje,sklenička vody,30 dkg polohr.mouky,0.5 prášku do pečiva
KRÉM-jahodový kompot,0.5 l vody,2 jahodové pudinky,1 máslo,15 dkg moučk.cukru
POLEVA-2 kaštany,+2 cm omegy nebo másla+2 lžíce oleje

Postup přípravy

PIŠKOT-žloutky ušleháme s cukrem,přidáme olej,vodu,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme
ušlehaný sníh a upečeme.

KRÉM-jahodový kompot rozmačkáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškot

Piškot

Potřebné ingredience

máslo na vymaštění a papír na vyložení formy
6 vajec
3 kapky citronové šťávy
125 g moučkového cukru
1 lžička strouhané citronové kůry nebo vanilková dřeň podle chuti
125 g polohrubé mouky /1/3 můžeme nahradit škrobovou moučkou/
na špičku nože kypřicího prášku

Postup přípravy

Rozvírací formu vymstíme máslem a vyložíme papírem na pečení nebo vysypeme strouhankou. Elektrickou troubu předehřejeme na 180 stupňů, horkovzdušnou na 150 a plynovou nastavíme na…

Zobrazit více...

Kategorie