Ausburské řezy
Potřebné ingredience
Tvarohová náplň:
• 500 g tvarohu
• 150 g moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 1 vanilkový puding
• 3 žloutky
• 4 bílky
• 3 pol.lžíce rozpuštěného másla
Těsto
• 400 g hl. mouky
• 150 g moučkového cukru
• 1 žloutek
• 250 g másla
• 3 pol. lžíce kakaa (dáváme více)
• 3 pol. lžíce mléka
• 1 prdopeč
Postup přípravy
Příprava:
1.Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Žloutky dobře vymícháme s polovinou cukru a vanilínovým cukrem, přidáme rozmačkaný tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné…
Výborný perník
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 1 prášek do perníku, 1 lžička jedlé sody (můžeme nahradit 1 kypřícím práškem do pečiva), 2 lžíce kakaa, 2 celá vejce, 1/2 l studeného mléka, 1 dcl oleje,čoko poleva a pak co kdo má rád :-) švestková povidla,marmeláda,rozinky, ořechy..já přidávám jen 2 lžíce medu :o)
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a můžeme posypat kokosem..je krásně…
Marcipánový dort
Potřebné ingredience
370g změklého másla + ještě trochu na vymaštění formy***300g cukru krupice nejlépe hnědého***jemně nastrouhanou kůru ze 2 pomerančů***370g mletých mandlí***špetku mleté skořice***5 velkých vajec***200g mletých lískových oříšků***200g hladké mouky***1/2 sáčku prášku do pečiva***8lžic oříškového likéru***** Na polevu: 300g bílé čokolády***50g másla***** Na ozdobu: 300g marcipánové hmoty (používám barevný marcipán firmy Kovandovi, k mání například v Tescu a Globusu)***práškový cukr***marcipánové ozdoby (nabízí třeba Dr. Oetker nebo firma Kovandovi)
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Koláčovou formu o průměru 23cm vymastěte a vyložte papírem. Ve velké míse smíchejte máslo, cukr a pomerančovou kůru, přidejte mandle a skořici.…
Koláč s jablky a kysanou smetanou
Potřebné ingredience
1 dcl oleje, 200 g mletého cukru, 3 vejce, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl mléka, 100 g nasekaných vlašských ořechů, 3 velká jablka, 1 zakysaná smetana, 1 bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, mletá skořice
Postup přípravy
Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem, mléko a nasekané ořechy. Vylít na vymazaný plech s vyšším okrajem. Na těsto rozprostřít nahrubo postrouhaná jablka a péct…
Výborný štrůdl
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky
1 Hera nebo 1 kostka sádla /sádlo je lepší/
2 žloutky
9 lžic studené vody
špetka soli
Náplň: strouhaná ochucená jablka
Postup přípravy
Toto je starý a mockrát ozkoušený recept od babičky.
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které má dlouho odpočívat. Lze připravit večer a ráno zpracovat, štrůdl je potom…
MEDOVÉ TRUBIČKY
Potřebné ingredience
350g hl.mouky, 70g moučkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 80g medu, 2 vejce, čokoláda na vaření
Krém: 2 vejce, 200g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 máslo a trochu rumu
Postup přípravy
Mouku smícháme s cukrem a se sodou, přidáme rozehřátý med, vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenkou placku a z ní vypícháme kolečka (průměr 5 cm). Naskládáme na plech,…
Pečivo z domácí pekárny- Vánočka
Potřebné ingredience
1/2 kg polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
80 g pískového cukru
1-2 žloutky ( já dávám podle velikosti vajíčka, nebo když dělám
jen vánočku, tak si jeden žloutek rozdějlím a dám do hrníčku i s trochou
bílku a pak ním vánočku potřu)
1/2 kostky kvasnic
80 g rozpuštěného másla
1/4 ČL soli
Postup přípravy
Co dělám každý víkend je vánočka, teda já v pekárně dělám jen těsto na
tu vánočku a pak ji peču v troubě na 180 st., do zlatohněda.
Buď ji upletu jako vánočku, nebo když se…
¨Tyčinky
Potřebné ingredience
balíček listového těsta kousek Nivy – dle chuti, čím víc, tím líp vejce hladká mouka
Postup přípravy
--------------------------------------------------------------------------------
Na pomoučněném vále vyválet kus listového těsta – ne moc do tenka. Polovinu posypat…
Jahodová buchta
Potřebné ingredience
PIŠKOT-6 vajec,25dkg cukru,sklenička oleje,sklenička vody,30 dkg polohr.mouky,0.5 prášku do pečiva
KRÉM-jahodový kompot,0.5 l vody,2 jahodové pudinky,1 máslo,15 dkg moučk.cukru
POLEVA-2 kaštany,+2 cm omegy nebo másla+2 lžíce oleje
Postup přípravy
PIŠKOT-žloutky ušleháme s cukrem,přidáme olej,vodu,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme
ušlehaný sníh a upečeme.
KRÉM-jahodový kompot rozmačkáme…
Piškot
Potřebné ingredience
máslo na vymaštění a papír na vyložení formy
6 vajec
3 kapky citronové šťávy
125 g moučkového cukru
1 lžička strouhané citronové kůry nebo vanilková dřeň podle chuti
125 g polohrubé mouky /1/3 můžeme nahradit škrobovou moučkou/
na špičku nože kypřicího prášku
Postup přípravy
Rozvírací formu vymstíme máslem a vyložíme papírem na pečení nebo vysypeme strouhankou. Elektrickou troubu předehřejeme na 180 stupňů, horkovzdušnou na 150 a plynovou nastavíme na…