Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Minestrone

Minestrone

Potřebné ingredience

kousek másla, mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Nebo celer nebo petržel. loupaná rajčata z plechovky, zeleninový bujón, luštěniny cizrnu nebo fazole . těstoviny - flíčky, nastrouhaný sýr

Postup přípravy

na kousku másla orestuji zeleninu - nakrájím mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Lze použít i něco navíc, dle aktuálních chutí a zásob. Můžete přidat i klasickou polévkovou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Poctivá fazolačka

Poctivá fazolačka

Potřebné ingredience

250 g barevných fazolí 1 větší cibule 3-4 brambory 1-2 klobásy 1 lžíce sádla mletá paprika 2 lžíce hladké mouky mletý kmín bobkový list 4 kuličky nového koření sůl pepř špetka majoránky

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z dýně hokaido s cizrnou

Polévka z dýně hokaido s cizrnou

Potřebné ingredience

1 střední dýně hokaido 4 mrkve 2 kořenové petržele 1 cibule 1,5 l vody 3 stroužky česneku 3 snítky libečku plechovka cizrny olej kousek másla sůl mletý pepŕ římský kmín

Postup přípravy

Dýni rozkrojte a lžící vydlabejte vnitřní část se semeny. Očistěte kořenovou zeleninu,cibuli i česnek. Do hrnce trochu oleje a osmahněte na něm mrkev (1 mrkev ponechte stranou),…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Potřebné ingredience

120 g žitného chlebového kvásku 35 g sušených hřibovitých hub 200 g brambor 100 ml mléka 2 žloutky 2 lžíce másla Mletý černý pepř Sůl Drcený kmín 200 ml kysané smetany nebo řeckého jogurtu Petrželka

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do většího hrnce do 1 litru studené vody, asi na 2 hodiny. Po uvedené době dáme houby vařit na 20 minut. Po uvedené době k houbám přidáme na kostičky…

Zobrazit více...

Kategorie