Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Minestrone

1.0
Minestrone

Potřebné ingredience

kousek másla, mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Nebo celer nebo petržel.
loupaná rajčata z plechovky, zeleninový bujón, luštěniny cizrnu nebo fazole .
těstoviny - flíčky, nastrouhaný sýr

Postup přípravy

na kousku másla orestuji zeleninu - nakrájím mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Lze použít i něco navíc, dle aktuálních chutí a zásob. Můžete přidat i klasickou polévkovou zeleninu, jako je celer nebo petržel. Mně v polévce nejvíce chutná kedluben a cuketa. Když se uvaří, dostanou skvělou chuť :)

K zelenině pak přidám loupaná rajčata z plechovky. Pokud mám celá, tak je pokrájím. Jinak lze koupit i přímo loupaná krájená. Zároveň s rajčaty zaliji vše ještě vodou a přidám kostku zeleninového bujónu. Do toho všeho pak přijdou ještě luštěniny. Já dávala cizrnu nebo fazole . Polovinu množství z konzervy rozmačkám vidličkou a spolu se zbytkem přidám k polévce. Vařím asi 20 minut do změknutí zeleniny.
Po zhruba 20 minutách přidám ještě těstoviny (zatím jsem vždy dávala tzv. flíčky - malé těstovinové zvlněné čtverečky) a povařím do změknutí těstovin. Jednou jsem místo těstovin použila i pohankové vločky, taky lze :) Podávám posypané sýrem. Nejlepší je nastrouhat sýr, promíchat ho do polévky a pak nasypat zbytek ještě úplně nahoru.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie