(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Minestrone
Potřebné ingredience
olivový olej, 1 středně velká cibule, 2 stroužky česneku, 250 g oškrábaných brambor, 150 g mrkve na kolečka, 125 g řapíkatého celeru (já používám klasický celer nakrájený na kostičky), konzerva loupaných sekaných rajčat, konzerva sterilovaných bílých nebo červených fazolí, 2 kostky bujonu Knorox, sůl, pepř, nasekaná petrželka.
Postup přípravy
Na olej vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zesklovatí přidáme prolisovaný česnek, chvíli zarestujeme, dáme pozor aby nezhořkl. Pak přidáme brambory na kostičky, mrkev, celer a dále restujeme. Poté dolijeme vodu, přidáme bujon a vaříme, až je zelenina skoro měkká. Na závěr přidáme rajčata (můžou být i čerstvá, ale je třeba je oloupat a to je přidáme hned po zalití vodou) a na úplný závěr fazole. Dosolíme, dopepříme, přidáme petrželku.
Do polévky správně patří slupka z parmezánu, ale k té jsem se zatím ještě nedostala ... :-))).
A Italové do minestronky (zeleninové polévky) dávají i sezonní zeleninu jako květák, brokolici, fazolku, cukinu, v některých regionech i zavářkové těstoviny !!!!
Do polévky správně patří slupka z parmezánu, ale k té jsem se zatím ještě nedostala ... :-))).
A Italové do minestronky (zeleninové polévky) dávají i sezonní zeleninu jako květák, brokolici, fazolku, cukinu, v některých regionech i zavářkové těstoviny !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé