Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Minestrone

0.0
Minestrone

Potřebné ingredience

olivový olej, 1 středně velká cibule, 2 stroužky česneku, 250 g oškrábaných brambor, 150 g mrkve na kolečka, 125 g řapíkatého celeru (já používám klasický celer nakrájený na kostičky), konzerva loupaných sekaných rajčat, konzerva sterilovaných bílých nebo červených fazolí, 2 kostky bujonu Knorox, sůl, pepř, nasekaná petrželka.

Postup přípravy

Na olej vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zesklovatí přidáme prolisovaný česnek, chvíli zarestujeme, dáme pozor aby nezhořkl. Pak přidáme brambory na kostičky, mrkev, celer a dále restujeme. Poté dolijeme vodu, přidáme bujon a vaříme, až je zelenina skoro měkká. Na závěr přidáme rajčata (můžou být i čerstvá, ale je třeba je oloupat a to je přidáme hned po zalití vodou) a na úplný závěr fazole. Dosolíme, dopepříme, přidáme petrželku.

Do polévky správně patří slupka z parmezánu, ale k té jsem se zatím ještě nedostala ... :-))).
A Italové do minestronky (zeleninové polévky) dávají i sezonní zeleninu jako květák, brokolici, fazolku, cukinu, v některých regionech i zavářkové těstoviny !!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie