Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Koprovka

Koprovka

Potřebné ingredience

máslo hl. mouka hov. vývar (bujon nebo v nouzi voda) cukr ocet kopr smetana žloutky sůl

Postup přípravy

Z másla a hl. mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou.Pořádně promícháme a prováříme......Dochutíme solí, cukrem, octem a nakonec dáme kopr nasekaný najemno.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vlašský knedlík

Vlašský knedlík

Potřebné ingredience

200g studených vařených brambor, 2 rohlíky, 2 vejce, 1 lžíce hrubé mouky, 2-3 lžíce strouhanky, špetka soli, 100g mletého uzeného masa a 50g rozškvařené anglické slaniny.

Postup přípravy

Do misky nastrouháme brambory, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl,uzené maso a anglickou slaninu. Těsto řádně vypracujeme dohladka.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Knedlíky trochu jinak

Knedlíky trochu jinak

Potřebné ingredience

5 rohlíků, 5 středních brambor(syrové), 12-13 lžic hrubé mouky, 3 vejce, sůl ( lžička)

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme na jemno (malé nudličky), přidáme mouku, vejce a sůl. Všechno pořádně promícháme (zlehka) a uděláme asi 6 kulatých knedlíků…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Potřebné ingredience

200g žampionů,600ml mléka,1 zel.bujon,majoránka,kmín,máslo,hl.mouka

Postup přípravy

Žampiony nakrájíme na kousky.V hrnci rozpálíme kousek másla a dáme do něj žampiony,osmahneme,podlijeme trochou vody,posypeme majoránkou a kmínem a chvíli dusíme.Podušené žampiony…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

60 dkg hovězí přední bez kosti,7 kul.nové koření sůl,4 ks bobkový list,2 malé cibule(1 větší),2 x protlak 140g rajský,kečup,hl.mouka a olej na jíšku,10 dkg másla na dochucení,10 dkg cuku,skořice 1/4 ČL.Příloha těstoviny,knedlík.

Postup přípravy

Maso a všechny suroviny jako cibule,koření, sůl.Dámevařit s masem,když je měkké vyndám a přidám protlak,skořici a cukr,kečup,mezitím si udělám jíšku a zavařím.Když je omáčka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Naše svíčková z domácíma knedlíkam z DP

Naše svíčková z domácíma knedlíkam z DP

Potřebné ingredience

ja delam kdyz neni hovezi z veproveho masa.Pripravime si kus masa,korenovou zeleninu(celer,petrzel,mrkev-muze byt i mrazena zelenina).cibule,nove koreni,bobkovej list,sul,citronova stava,spek,1smetana a hladka mouka na zahusteni-ja davam malo kdy podle toho zda to mam moc ridke.

Postup přípravy

Kdyz chceme nakladat ocistime maso prospekujeme spekem,nakrajime korenovou zeleninu,cibule ja to vse davam do pixly pridam koreni jeste pridam prevarenou vodu a kapku oleje a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Chalupářský guláš

Chalupářský guláš

Potřebné ingredience

vařil přítel :-))

OMÁČKY
Omáčka z konzervy

Omáčka z konzervy

Potřebné ingredience

1 konzerva Vepřové na vlastní šťávě,1 cibule,vegeta,3 vajíčka na tvrdo,porek,těstoviny,tvrdý sýr.

Postup přípravy

Postup:
V hrnci na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso z konzervy.Podlijeme vodou a přidáme vegetu,podle chuti.Průběžně maso rozmačkáme.Přidáme nejemno nesekané vajíčka a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

Na drobno nakrájené houby - 1 plný hluboký talíř, 1 větší cibule, 0,5 dcl oleje, 1 kelímek smetany na vaření, 0,5 l mléka, 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, kmín, petrželová nať.

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 - 15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut posmažit.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
DOMÁCÍ SVÍČKOVÁ +++

DOMÁCÍ SVÍČKOVÁ +++

Potřebné ingredience

Maso,smetana,sůl,pepř,sádlo,zelenina mražená,zelenina HALALI,citron,slanina nebo párek.

Postup přípravy

Maso prošpikujem a restujeme ze všech stran do růžova.Do papínáku na sádlo dáme kořenovou zeleninu a zeleninu ze sklinky HALALI,přidáme maso které jsme ,osolili a opepřili a …

Zobrazit více...

Kategorie