Dušené vepřové v zelí
Potřebné ingredience
1 kg vepřového plecka nebo libový bůček, 1 kg bílého hlávkového zelí, 2 cibule, 1 zakysaná smetana, česnek dle chuti, kmín, 2 cibule, hladká mouka, sůl a pepř.
Postup přípravy
Maso pokrájené na větší kostky opékáme na rozpáleném oleji. Osolíme, okmínujeme a opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté.
Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
Pečené plecko(velmi jednoduché a dobré)
Potřebné ingredience
Vepřová plec(já dělám tak z kila,i méně),1větší cibule,česnek,4plátky anglické slaniny
Postup přípravy
Příprava zabere pár minut!Maso rozdělím na dva bochánky,nebo tak již koupím,vložím do zapékací nádoby,posolím lehce opepřím,přidám nakrájenou cibulku a 1nebo 2 stroužky česneku…
Vepřové maso v zelenině
Potřebné ingredience
600 g vepřového masa, 2 cibule, 3 papriky, 4 rajčata, 2 mrkve, sůl, provensálské koření, pepř, olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se 3 lžícemi oleje a necháme v chladu odležet aspoň hodinu (lépe přes noc). Rajčata nakrájíme na kousky, papriky na nudličky, mrkev na kolečka.…
Vepřové na másle z hořčicí,posypané sýrem.
Potřebné ingredience
8 plátků vepřového masa
čtvrtku másla(né margarín)
2 plo.lžíce hořčice
1/4 sýru eidam
sůl pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme a po stranách nařizneme aby se nekroutilo,osolíme a opepříme.V hrnci necháme roztopit máslo,poté vmícháme hořčici a pořádně zamícháme.Na to pokládáme maso,a necháme…
Rytířské kotlety
Potřebné ingredience
Potřebujeme:6 kotlet
1 lžičku soli
1 lžičku pepře
1 lžičku worcesteru
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 sladké papriky
3 lžičky kečupu
4 lžičky oleje
1 lžíce solamylu
2 stroužky česneku
2 vejce
Postup přípravy
Maso naklepeme (klidně i kuřecí).Vejce rozšleháme a přidáme zbytek ingrediencí.Vložíme maso a dáme do chladna na 24 hodin odležet.
Masíčko je opravdu skvělé,dobrou chuť!
Řízky na pivu
Potřebné ingredience
Plátky masa(vepřové,kuřecí)
olej česnek, sůl,pivo
Postup přípravy
Naklepeme řízky a po obou stranách potřeme olejem a česnekem utřeným se solí.
Zalijem pivem a necháme 2 hodiny(čím delé tim lépe)oležet.
Obalujeme jako řízek v trojobalu a…
Kovářův oheň
Potřebné ingredience
4 vepř.řízky,4 vetší cibule,hrubě tlučený pepř,3 dcl tekuté šlehačky,olej /sádlo/,sůl
Postup přípravy
Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané,osolené a opepřené maso.Na každé straně asi 3 min.Pak maso vyjmeme a na výpečku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli tak,aby jen…
Zapečené kotletky s anglickou slaninou
Potřebné ingredience
Vepřové kotlety nebo kýta, plátky anglické slaniny, lečo, tvrdý sýr, smetana, sůl, pepř.
Postup přípravy
Naklepané,osolené a opepřené kotletky naskládáme do pekáčku, na ně položíme plátky anglické, vylijeme lečo, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou.Dáme zapéct asi na 45 min…
Naložený bůček
Potřebné ingredience
1kg bůčku uvařit se soli,12stoužku česneku rozmačkaný,5 kuliček pepře,5 kuliček nového koření.
Kaše:15 stroužku česneku+sůl,1lžička pepře,1lžička kari koření,1lžička sladké papriky,1lžička grilovacího koření,worchestr
Postup přípravy
Jěšte teplý uvařený bůček potřeme kaší a zabalíme do alobalu až do vychladnutí.Až vychladne dáme do ledničky na 6-7 dní naležet.
JÁTRA NA ČESNEKU A ČERVENÉM VÍNĚ
Potřebné ingredience
játra,česnek,sojová omáčka,čer.víno,solamyl,suš.nebo steril.houby(ale nemusí být)masox,sůl,pepř,olej
Postup přípravy
rozděláme lžíci solamylu s 2 lžícemi vody ,namočíme do něj játra a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.Já tedy solamyl nedávám a nic se nestane jen rovnou opeču játra,ale v…