(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dušené vepřové v zelí
Potřebné ingredience
1 kg vepřového plecka nebo libový bůček, 1 kg bílého hlávkového zelí, 2 cibule, 1 zakysaná smetana, česnek dle chuti, kmín, 2 cibule, hladká mouka, sůl a pepř.
Postup přípravy
Maso pokrájené na větší kostky opékáme na rozpáleném oleji. Osolíme, okmínujeme a opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté.
Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody.
Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu. Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout.
Když je maso měkké, zavaříme jíškou a necháme ho chvilku povařit.
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.
Podáváme s vařenými brambory.
Dneska jsem vyzkoušela poprvé a ještě teď funíme... o:) Báječné!
Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody.
Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu. Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout.
Když je maso měkké, zavaříme jíškou a necháme ho chvilku povařit.
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.
Podáváme s vařenými brambory.
Dneska jsem vyzkoušela poprvé a ještě teď funíme... o:) Báječné!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé