Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Losos zapečený se smetanou

Losos zapečený se smetanou

Potřebné ingredience

1losos,1kelímek smetany,citron,česnek,pepř.2 větší cibule na čtvrtky.

Postup přípravy

Lososa nakrájíme na podkovičky ,pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.
Nesolíme hned,protože sůl vytahuje vodu a ryba by byla suchá.
Potom rybu potřeme utřeným…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte se toho !!!!!!!!

Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte…

Potřebné ingredience

1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.

Postup přípravy

Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr s bramborama v alobale - recept našeho rybáře strejdy Jendy

Kapr s bramborama v alobale - recept našeho rybáře…

Potřebné ingredience

celá ryba (vykuchaná), brambory, máslo, svazek cibule šalotky, koření na ryby, sůl, alobal

Postup přípravy

Myslím si, že to můžete udělat i v zapékací míse s poklopem. Na alobal pokladu oloupané nakrájené brambory, posypu je nakrájenou natí z cibulek, posolím a položím pár plátků másla…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Potřebné ingredience

Filety Pangasius ( chcete-li sumeček ), cibule, strouhaný sýr a koření : sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...

Postup přípravy

Nakrájím cibuli na půlkolečka, na ní položím osolený filetek pangasia. Posypu od oka kořením, keré jsem psala ( fantazii se meze nekladou ) zaliju šlehačkou a posypu hustě sýrem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ

KAPR, NEBO KTERÁKOLI RYBA BEZ KOSTÍ

Potřebné ingredience

kapr nebo kterákoli ryba, máslo, sádlo, sůl, pepř, cibule, česnek, špek

Postup přípravy

Rybu si nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Přidáme do pekáče 10 dkg másla a 10 dkg sádla. Dáme do trouby na 110 stupňů a pečeme 12 hodin. Nemusíte se o rybu vůbec starat,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé na česneku se sýrem

Zapečené filé na česneku se sýrem

Potřebné ingredience

rybí filé (v mém případě bez kosti , naporcované), citronová š´táva, česnek, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, olivový olej

Postup přípravy

Filé potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou.
Dáme péct na 10-15 minut.
Mezitím nastrouháme sýr, smícháme s vajíčky a navršíme na filé a pečeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
pangasius na smotane a zemiakoch

pangasius na smotane a zemiakoch

Potřebné ingredience

pangasius,zemiaky,smotana,cesnak,cierne korenie,grilovacie korenie,sol

Postup přípravy

zemiaky osupeme a nakrajame na vadsie kocky,dame ich na pekac na ne dame pangasiusa ktoreho okorenime ciernym aj grilovacim korenim,posolime,nahadzeme na neho pokrajany cesnak a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius  Recept mého manžela

Pangasius Recept mého manžela

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat. Brambory,filetu Pangase.klidně zmrzmlou,nivu,rajčata,slaninu-podle chuti koření,nebo cibuli. Alobal

Postup přípravy

Brambory si pořádně umeju a uvařím i se slupkou.Nechám je vystydnout a nakrájím na kolečka.Alobal si přeložím na 2x aby se neprotrhl.Naskládám kolečka brambor na alobal,na ně…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pečený losos s mrkvovými brambůrkami

Pečený losos s mrkvovými brambůrkami

Potřebné ingredience

4 porce lososa (používám filety), cca 600g brambor (kvůli vzhledovým charakteristikám jsou lepší drobnější), 1 větší mrkev, 2 střední cibule, tymián, sůl, olej

Postup přípravy

Tohle jídlo je na přípravu naprosto jednoduché, přitom ale působí poměrně slavnostním dojmem. Pro malé děti (vyzkoušeno na 20měsíční dceři) ideální štědrovečerní večeře bez…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS V KABÁTĚ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA-jemný pro děti,skvělý je teplý se salátem,studený jako pohoštění třeba na večírku.

LOSOS V KABÁTĚ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA-jemný pro děti…

Potřebné ingredience

1 střední filet chlazeného lososa, půl lístkového těsta nebo 1 balení lístkového těsta už rozváleného,90g másla, 5lžic hladké mouky, 1 žloutek, 250g žapionů nakrájených na plátky, 1lžíce oleje,sůl, bílý pepř-pro malé děti opatrně,hrst nasekané zelené petrželky, půlka citronu, balzamikový ocet,sůl,lžíci sezamového semínka a rozšlehané vejce na potření.

Postup přípravy

Z lososa odstraníme kůži-jde krásně sloupnout, délku a šířku potřebujeme tak, aby se dal pohodlně zabalit do vyváleného lístkového těsta-podle toho jej odkrojíme, pokapeme z obou…

Zobrazit více...

Kategorie