NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY
Potřebné ingredience
250 ml mléka, špetka soli, 2 žloutky, 100 g hery (nebo sádla), 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 1/2 droždí, možno lžička rumu (doporučuji), náplň do buchet. (V receptu není uvedeno, ale do těsta jsem přidala trochu citron.kůry, asi tak z 1/2 citronu.)
Postup přípravy
Recept jsem našla na internetu, je od paní Autor: finneta (Martina).
Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila…
Kakaová buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/4 l mléka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Náplň: 2 tvarohy, cukr dle potřeby, 1 lžíce solamylu, 2 vejce, mléko, vanilkový cukr,
Postup přípravy
Těsto umícháme dle uvedených ingrediencí. Můžeme přidat do těsta vajíčko, i když tam psané není, ale nemusíme, záleží jak kdo chce a má. Vymažeme si plech a vysypeme ho hrubou…
Nebe v hubě
Potřebné ingredience
Těsto: 500g hladké mouky, 200g cukru, 2 vejce, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody smícháme se 2 lžičkami mléka. Směs: 250 - 350 g ořechů nasekaných na 1/2 nebo na 1/4, 80g cukru, 120g másla, 3 lžíce medu. Krém: 3dcl mléka, 1 a 1/2 lžíce hl. mouky, 1 a 1/2 lžíce solamylu, 100g cukru + vanilk.cukr, kostka másla,
Postup přípravy
Těsto: Z toho všeho zaděláme těsto, rozdělíme jej na 2 poloviny a rozválíme na plechy. Jednu placku ihned pečeme 10-15min na 175*C (horkovzdušná trouba s ventilátorem) na druhou…
Český trdelník nebo také kringel
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, malý hrnek mléka (200 ml), 1/4 kostky droždí, 2 lžíce cukru krystalu, 30 g tuku (máslo napůl s olejem), 1 žloutek, půl kávové lžičky soli, do náplně kousek másla, 1/2 skořicového cukru, hrst mletých vlašských ořechů, asi 1-2 lžíce práškového cukru (záleží, jak kdo má rád sladké)
Postup přípravy
Uděláme si kvásek z droždí, vlažného mléka, 2 lžic cukru krystalu a asi 5 lžic mouky. Necháme asi 5 minut pracovat kvasnice. Pak přidáváme postupně žloutek, tuk, mouku a trošku…
Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 170g cukru, 80ml oleje, 150ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce. Na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů. Navíc: 1 tyčinka Margot
Postup přípravy
Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a…
Cheesecake s jahodami
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g Be Beček, 125 g másla. Náplň: 4 vejce, 500 g zakysané smetany, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 ml plnotučného mléka. Poleva: rozmražené jahody nebo jahodový kompot, 1 čiré dortové želé, 3 PL cukru (pokud je potřeba).
Postup přípravy
Tentokrát došlo u nás na mražené jahody. Recept jsem našla v knize Pečeme s láskou od Dr. Oetkera, tam je ale cheesecake s borůvkami. Dá se upéct i s jiným kompotovaným ovocem. …
Hrnková bábovka se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g zakysané smetany,1/2 hrnku oleje, ½ hrnku mléka, 2 PL kakaa.
Postup přípravy
Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěnou herou a vysypeme hrubou moukou. Kakao rozmícháme v trošce studené vody. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na…
♥ Kynuté buchty s tvarohem aneb "Jak šel Honza do…
Potřebné ingredience
350 polohr. mouky, 250g hl.mouky, 100g moučkového cukru, 100ml oleje, 2vejce, špetka soli, citronová kůra. Na kvásek: 1 droždí rozdrobíme do 250ml teplého mléka a přidáme 1 lžíci cukru. Necháme vzejít kvásek a poté zapracujeme do těsta. POZN.: poměr mouky lze upravit dle možností, když zrovna nemáte tolik hladké, dáte obrácenou kombinaci, jde to jakkoliv a pokaždé jsou super. Nejčastěji dávám 400g hl. mouky a 200g polohr. mouky.
Postup přípravy
Všechny sypké suroviny smícháme v míse dohromady, přidáme olej a vejce a nakonec vzešlý kvásek a vypracujeme krásné těsto. Nejdříve míchám vařečkou a poté vysypu těsto na vál či…
KANADSKÝ DORT Z TVAROHU A SMETANY - OPRAVDU SKVĚLÝ
Potřebné ingredience
KORPUS:
4x bebe dobré ráno oříškové,
1/4 hrnku rozpuštěného másla,
1/4 hrnku namletých ořechů,
1 lžička skořice
NAPLŇ:
3x kysaná smetana,
1x tvaroh v alobalu,
3/4 hrnku moučkového cukru,
2 lžíce hladké mouky,
1x vanilkový cukr,
3 x vejce,
šťáva z jednoho citronu,
šlehačka na ozdobení
Postup přípravy
Bebe ještě v obalu rozdrtíme válečkem a drobky vsypeme do mísy. Přidáme skořici, ořechy a rozpuštěné máslo. Vše promícháme a hmotu vtačíme do vymazané rozdělávací dortové formy…
!!! Skořicovo-pudingový dezert !!!OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ A…
Potřebné ingredience
Těsto:
4 vejce
20dkg cukru
20dkg hl. mouky
1 prášek do pečiva
1dcl oleje;
Puding:
1 l mléka
3 vanilkové pudingy + cukr na jejich oslazení;
Poleva:
1 - 2 zakysané smetany - dle chuti
2 skořicové cukry
Postup přípravy
Celá vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vzniklé řídké těsto přendáme na plech. (plech je lepší "vystlat" pečícím papírem - předejde se…