Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
STARŠÍ ROHLÍKY NA SVÁČU...

STARŠÍ ROHLÍKY NA SVÁČU...

Potřebné ingredience

ROHLÍKY, SALÁM, SÝR, MÁSLO

Postup přípravy

ROZKROJIT STARŠÍ ROHLÍKY, POTŘÍT MÁSLEM, +SALÁM+SÝR, NECHAT V TROUBĚ ZAPÉCT A HNED SNÍST, JSOU VÝBORNÉ NA SVÁČU, NEBO NA NEDĚLNÍ SNÍDANI, KDY UŽ JE PEČIVO BLÉÉ..
DOPLŇUJI…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Srnčí hřbet s oříšky

Srnčí hřbet s oříšky

Potřebné ingredience

3 bílky10dkg cukr moučka10dkg mouka hladká1 balíček lísk.ořechůtrochu mléka

Postup přípravy

Z bílků ušlehám sníh, přidám všechny další přísady a dám do dobře vymazané a moukou vysypané formy srnčího hřbetu. Peču velmi mírně, dávám nejvýše 150st.
Když je upečeno, celý…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rajský guláš na pivě

Rajský guláš na pivě

Potřebné ingredience

Cibule,
Vepřové maso - já dělám z kila (kdo má co rád, já dávám kejtku :-) i když to zrovna maso na guláš není :-) ),
Sladká paprika - tak 3-4 malý lžičky,
Rajský protlak,
Černý pivo 250ml,
Masox 2kostky,
Voda podle potřeby,
Chleba,
Olej.

Postup přípravy

Masíčko s cibulkou nakrájíme a dáme zároveň restovat na olej (nesolíme!!!).

Až se masíčko zatáhne přidáme sladkou papriku, jen promícháme s masem a přidáme 1 rajskej…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naše čína

Naše čína

Potřebné ingredience

Vepřové maso, sůl, pepř,1 vejce, kari koření,sojová omáčka,solamyl, česnek,porek, cibule, 1.zelená peprika, 1 malá sklenička leča.

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a dáme do skleněné mísy.Přidáme sůl , pepř,1 vejce, 1.lžičku kari, sojové omáčky solamylu, a 5 strožku utřeného česneku.Vše necháme proležet v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka

Pórková polévka

Potřebné ingredience

Pórek, máslo, hladká mouka, Solčanka. Na nudličky: vejce, mléko, hladká mouka, sůl, olej na smažení

Postup přípravy

Nakrájený pórek zpěníme na másle a zasypeme moukou. Trochu zapražíme a zalejeme studenou vodou. Přidáme solčanku a vaříme cca 15 minut. Pak rozmixujeme a ještě jednou provaříme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborová rychlovka

Bramborová rychlovka

Potřebné ingredience

Vařené brambory, tvrdý sýr, pórek, sterilovaná kukuřice, vejce, pro masožravce kousek šunky nebo jiná uzenina, máslo na vymazání formy, sůl

Postup přípravy

Rychlovka pro dnešní večeři měla velký úspěch, tak se podělím.
Polovinu vařených brambor jsem nastrouhala do vymazané skleněné zapékací misky, posypala nakrájeným pórkem,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZAPÉKANÉ BRAMBORY S VEJCI, CIBULÍ A SMETANOU

ZAPÉKANÉ BRAMBORY S VEJCI, CIBULÍ A SMETANOU

Potřebné ingredience

10-15 brambor
8-10 vajec
5-6 větších cibulí
olej
1 sladká smetana 12%
1 zakysaná smetana
sůl sladká paprika
podravka, nebo jiné koření dle vaší chuti
a pro " masožravce" 20 dkg jemného kabanosu

Postup přípravy

Takže jak na to. Den předem si uvařím brambory. Podle toho jak velký budu dělat hrnec těch zapékaček, tak tolik zemáků.
Já vařím tak těch 10-15 brambor .
A taky den předem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka do hrnku.

Česnečka do hrnku.

Potřebné ingredience

Na jednu porci:Vývar nebo jen pol.koření,menší hrst pokrájené šunky i plátkové,hrstka strouhaného sýra,opečené kostky chleba(může být jen nakrájená topinka),česnek

Postup přípravy

Do hrnku nebo pol.mysky dáme vývar nebo převařenou vodu,kterou ochutíme,do toho dáme česnek,šunku a sýr a necháme v mikrovlnce ohřát.Nakonec nasypeme chleba.Pokud uděláme topinku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízek v pivním těstíčku.

Řízek v pivním těstíčku.

Potřebné ingredience

Kotlety (2 porce),trochu piva asi 1 deci,hladkou mouku podle potřeby,1 vejce(na tohle množství piva,sůl,pepř,olej na smažení.

Postup přípravy

Kotlety naklepeme osolíme,opepříme.Rozmícháme pivo a vejce pak přidáváme mouku a uděláme jemné těstíčko,nesmí moc téct ale ani být moc tuhé aby nebyly na masu žmolky,ale bylo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moje pražská vepřová pečeně

Moje pražská vepřová pečeně

Potřebné ingredience

Asi 3/4 kg vepřové kýty či plecka, může být i více...;) * česnek, * kmín, * pepř, * dvě cibule, * 3 až 5 vajec uvařených na tvrdo, * asi 20 dkg měkkého salámu, * hladká mouka nazahuštění, * sádlo nebo olej, * můžeme přidat masox

Postup přípravy

Maso osolíme a okořeníme, dáme péci do trouby, nebo kdo má hrnce vhodné na pečení na sporáku může opéci v něm. Já peču na sporáku na sucho,bez tuku. Když je maso zvenku opečené,…

Zobrazit více...

Kategorie