Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
KVĚTÁKOVÁ  POLÉVKA

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Květák, 30g. másla, 40g. hladké mouky, 2 dl. mléka, 9dc. vody, masox-možno i bez něj-pro děti, 1 žloutek,sůl.

Postup přípravy

Z másla a mouky usmažit světlou jíšku, zalít vodou, rozšlehat, povařit, přidat omytý na kousky nakrájený květák, uvaříme do měka, přilejeme mléko, přidat masox, povaříme ,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Potřebné ingredience

500-1000 g hovězího masa na svíčkovou (králík, krůtí., sekaná.dle chuti), kousek špeku, 2 mrkve, 1 velká petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, velká cibule,divoké koření (1 bobkový list, nové koření, hřebíček), sůl, 2 hrsti pískového cukru, tuk, kolečko citronu, lžíce hořčice, 1 hrnek vývaru (domácího,ten je lepší, v horším případě bujon) , 250 ml smetany ke šlenáhí, 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

V jednom kastrolku osmahneme na oleji kousíčky špeku a posolené maso, nakrájené na plátky. Podusíme asi tak 5 minut, dokud nepustí šťávu. Ve druhém kastrole rozpálíme olej,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO - sypké a vláčné

RIZOTO - sypké a vláčné

Potřebné ingredience

1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku kuřecího nebo hovězího vývaru (nejlépe domácího, ne bujon), velká cibule, sůl, česnek (stroužek), kousek másla,(dle chuti podušená zelenina, hrášek, nakrájené maso z vývaru-kuřecí, vepřové, hovězí, ..může se přidat trochu kari koření, nebo místo zeleniny houby,prostě jak kdo má rád)

Postup přípravy

V kastrole necháme rozpálit tuk a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný (nebo granulovaný) česnek pak přidáme rýži a orestujeme tak aby byla vařící, ale ne…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
dušená rýže - základní postup vaření přílohy, perfektně sypká, nelelpivá.

dušená rýže - základní postup vaření přílohy,…

Potřebné ingredience

1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku vařící vody, sůl, malá cibule, olej

Postup přípravy

V kastrole necháme rozpálit tuk, osmahneme na něm rýži tak aby byla vařící, ale ne připálená. Důkladně při orestování mícháme - připaluje se. Když je rýže horká, přilejeme vodu,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
výborné dušené zelí (k pečeni...)

výborné dušené zelí (k pečeni...)

Potřebné ingredience

500 g kysaného zelí, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1/2 brambory, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, ocet, cukr

Postup přípravy

Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. až cibule…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kiwi řez

Kiwi řez

Potřebné ingredience

Piškot : 5 vajec , 25 dkg cukru , 25 dkg polohrubé mouky , prášek do pečiva .
Na ušlehání : 1 šlehačka , 1 zakysaná smetana , 1 vanilkový cukr
Želé :cukr , kiwi sirup , 1 vanilkový pudink , 1/2 l vody .
Asi 5 kousku kiwi .

Postup přípravy

Piškot upečeme ve vyšším vymazaném a vysypaném (třeba kokosem) plechu a dáme vystydnout .Ušleháme si šlehačku a do ní potom lehce zamícháme vanilkový cukr se zakysanou smetanou …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírák

Kefírák

Potřebné ingredience

Těsto :30 dkg mletého cukru , 35 dkg polohrubé mouky , 2 lžíce kakaa , 3 celá vejce , 500ml kefíru , 2 dcl oleje ,1 lžíce jedlé sody , 1-2 vanilkové cukry .Poleva : 15 dkg másla , 15 dkg mletého cukru , 2 lžíce solamylu , 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Vymažeme a vysypeme si hluboký plech (já vysypávám kokosem,je to mňam!) a všechny ingredience zamícháme a nalijeme na plech-upečeme asi na 170C (já mám horkovzdušnou troubu) .Po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BEBE buchta

BEBE buchta

Potřebné ingredience

Piškot: 16dkg cukru , 16 dkg polohrubé mouky , 1/2 prášku do pečiva , 4 celá vejce
Krém: 3 vanilkové pudinky , 1l mléka ,15 dkg másla
Poleva: 25 dkg cukru moučka , 10 dkg másla , 3 lžíce kakaa , 3 lžíce rumu , 2 lžíce teplé vody .
2 balíčky BEBE sušenek .

Postup přípravy

Směs na piškot zamícháme a upečeme ve vyšším plechu .Dáme vychladnout .Potom si svaříme 3 vanilkové pudinky v 1 litru mléka (NESLADÍME) a po uvaření do horkého pudinku zašleháme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Potřebné ingredience

Nakládaná červená řepa,vajíčko na tvrdo,salám,tvrdý sýr,majonéza,bílý jogurt,sůl,pepř.

Postup přípravy

Řepu scedíme, necháme okapat a potom nastrouháme na hrubo se sýrem,vajčkem a salámem.Vmýcháme majonézu napůl s jogurtem, osolíme, opepříme, necháme odležet!Je to vynikající!!!!!!!…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánové piškotky

Banánové piškotky

Potřebné ingredience

Piškoty,banán,čkoláda na věření,párátka

Postup přípravy

Banán nakrájíme na kolečka asi 5mm, vložíme mezi dva piškoty a spíchneme párátkem.Pak namáčíme v čokoládě.Necháme odležet do druhého dne.(ale u nás to skoro vždy děti zvládnou…

Zobrazit více...

Kategorie