Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky

Potřebné ingredience

1 kg krkovice,sůl,kmín,česnek,pivo,olej,1 lžičku medu,1 cibuli na krémové zelí:1 menší hlávka zelí,1 větší cibule,olej,sůl,zázvor,mletá paprika,drcený kmín,1 lžíce kukuřičného škrobu na hrníčkové knedlíky:500 g hrubé mouky,1/2 l mléka,3 rohlíky,2 vejce,sůl,máslo na vymazání hrníčků

Postup přípravy

Pečené maso:Maso prošpikujeme klínky česneku,nasolíme ze všech stran.Smícháme med ,trochu piva a kmín,zázvor a tím maso potřeme a dáme na dva dny do ledničky odležet.Odleželé maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta s Mochovankou-mamincinyrecepty.cz

Vepřová kýta s Mochovankou-mamincinyrecepty.cz

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty, 1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs), 250 ml smetany na vaření, 150 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 1-2 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.

Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na kari a zázvoru-toprecepty.cz

Vepřové na kari a zázvoru-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece,2 cibule (nakrájené),5 stroužků česneku (prolisovaného),1 pl nastrouhaného zázvoru,1pl kari koření,2 špetky cajenského pepře,200 ml vývaru (měla jsem s kostky),200 ml kokosového mléka,čerstvě mletý pepř,sůl olivový olej instantní jíška

Postup přípravy

Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, cajenský pepř, kari koření. Přilijeme vývar…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na halali-toprecepty.cz

Vepřová plec na halali-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

1/2 kg plece (vcelku),sůl,pepř,halali,bobkový list,2 kuličky nového koření,zakysaná smetana,asi 3/4 litru mléka (podle množství omáčky),1 lžíce másla,asi 3 lžíce cukru,asi 2-3 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody (asi 3 dcl) a dáme dusit do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s nivovou omáčkou

Vepřová panenka s nivovou omáčkou

Potřebné ingredience

Vepřová panenka, sůl, pepř, olej, niva, 33% smetana.

Postup přípravy

Panenku nakrájet, osolit, opepřit, zakápnout olejem a nechat přes noc v lednici. Opíct na trošce oleje. Do výpeku vlít smetanu a dát nivu, omáčka krásně zhoustne. Podávat s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na zelenině-podle Janky

Vepřová plec na zelenině-podle Janky

Potřebné ingredience

500g vepřové plece, 1 velká cibule, 1PL rajčatového protlaku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 větší kyselá okurka, sterilovaný nebo mražený hrášek , 150ml mléka,150ml smetany na vaření, citronová šťáva, olej, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečem a vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Steak z vepřové panenky, domácí hranolky, pepřová omáčka

Steak z vepřové panenky, domácí hranolky, pepřová…

Potřebné ingredience

• Vepřová panenka odblaněná a očištěná, nakrájená na cca 8 cm špalíky, olej, sůl, pepř čerstvě mletý • brambory oloupané, nakrájené na silnější špalíčky, olej • zelený nakládaný pepř, smetana 31% a víc, sůl, pepř

Postup přípravy

MASO: připravené špalíčky panenky otřené do sucha pořádně omočíme v oleji smíchaném z čerstvě mletým pepřem. Omočíme všechny strany a necháme maso alespoň chvilku odpočívat.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřová pečeně na smetaně -labuznik.cz

Pikantní vepřová pečeně na smetaně -labuznik.cz

Potřebné ingredience

Ingredience •800 g vepřového masa z plecka, nebo kýty, bez kosti a kůže •sůl a pepř •20 g másla + 2 sardelky, nebo sardelová pasta •40 g slaniny •30g másla •40g cibule na plátky pokrájené •vařící masový vývar, nebo voda podle potřeby •20 g nastrouhané housky na jemno a prosáté •20 g mouky •1/8 l kyselé smetany •z 1/2 citronu šťáva

Postup přípravy

Postup


Maso naklepeme a svážeme motouzkem. Protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Povrchu potřeme sardelovým máslem. Dáme dusit do kastrolu, ve kterém jsme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dobrá vepřová pečeně-podle vareni.cz

dobrá vepřová pečeně-podle vareni.cz

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně 800, g brambory -velké 8 ks, rozmarýn -čerstvě nasekaný 1 hrst, česnek 5 stroužku, červené víno -na podlití, olivový olej, sůl -hrstka, pepř mletý -dle chuti

Postup přípravy

Česnek rozmačkáme s větší částí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po celém povrchu. Takto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražnicí bez špejlí - od kamarádky

Ražnicí bez špejlí - od kamarádky

Potřebné ingredience

vepřové maso (plec, krkovice) nakrájet na větší kostky klobása nakrájet na špalíky anglická slanina nakrájet na špalíky cibule (aspoň 3-4 ks) nakrájet na větší měsíčky

Postup přípravy

Všechno dát cikcak do pekáče, posolit, posypat drceným kmínem, podlít vodou a šup s tím do trouby, předehřátá, já mám standartní oblíbenou teplotu skoro na všechno 180 st. Až je…

Zobrazit více...

Kategorie