Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 tvaroh ve vaničce, 250 g hladké mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 5 lžic mléka, 2 lžíce rumu, 1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smícháme v těsto, dáváme dvěma lžičkama do rozpáleného tuku, potom necháme okapat na ubrousku a obalujeme v moučkovém cukru. Je to rychlé a moc dobré!!!…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Nudle se zelím a uzeným masem

Nudle se zelím a uzeným masem

Potřebné ingredience

1 středně velké hlávkové zelí-nebo kysané lžíce sádla sůl, pepř 1 středně velká cibule 500 g těstovin uzené maso

Postup přípravy

Očištěné zelí nakrájíme, promícháme se solí a dáme do mísy. Na sádle osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibulku, přidáme zelí a dusíme na mítném ohni. Mezitím uvaříme v osolené…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš z hovězího srdce

Guláš z hovězího srdce

Potřebné ingredience

4 hovězí srdce 2 cibule,4 stroužky česneku,olej,2 lžíce hladké mouky,mletá paprika,majoránka ,kmín, pepř,sůl

Postup přípravy

Srdce zbavíme žílek a pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli,přidáme srdce,opepříme,okmínujeme a osolíme.Restujeme do vydušení štávy,pak zaprášíme paprikou,podlijeme a dusíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízová buchta

Rybízová buchta

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku krystalového cukru 1/2 prášku do pečiva 1/2 vanilkového cukru 7 dkg tuku 1/2 hrnku mléka 2 vejce miska rybízu moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Postup přípravy:

1. Nejprve zahřejeme troubu.
2. Rozpustíme si tuk a necháme ho trochu vychladnout. Nejprve si v robotu ušleháme sníh ze dvou bílků a dáme stranou do…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PEČENÁ KRŮTA

PEČENÁ KRŮTA

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 1 menší krůta, sůl, 200 g másla, 150 g slaniny, drůbeží vývar z kostky

Postup přípravy

Jak na to:
Krůtu očistíme, osolíme, můžeme přidat i trochu speciálního koření na krůtu (nebo na kuře, popřípadně i trochu grilovacího koření), prsíčka a stehna prošpikujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečná buchta s čokoládou

Jablečná buchta s čokoládou

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku mléka, 5PL oleje, 2PL rumu, 2PL kakaa, 5 nastrouhaná jablka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce poleva : čokoláda na vaření + 5 dkg 100% tuku

Postup přípravy

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180C asi na 20 minut.
Ještě do teplého moučníku …

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Čínské nudle s restovaným kuřecím masem a zeleninou

Čínské nudle s restovaným kuřecím masem a zeleninou

Potřebné ingredience

Pšeničné čínské nudle bezvaječné, 250 g kuřecího prsního masa, půlku papriky, 1 cibuli, mrkev, zelí hlávkové, nebo porek,houby bud sušené -nebo žampion ,sójovou omáčku, koření dle chuti

Postup přípravy

Nudle uvařte podle návodu (vložte je do vroucí vody a 5 minut povařte na mírném ohni) a nechte z nich okapat vodu. Na větší pánev kápněte trochu oleje a orestujte na malé kousky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová sekaná s houbami

Vepřová sekaná s houbami

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg vepřového mletého masa, 4 vajíčka, sůl, 4 stroužky česneku, 50-100 g drobně nakrájených hub, 1 šlehačka, olej, strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Postup přípravy: Maso smícháme s vejci syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme válečk a vložíme do pekáče, nebo plechu s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vepřová plec na žampionech a smetaně

Vepřová plec na žampionech a smetaně

Potřebné ingredience

Suroviny: Asi půl kila plece v celku, asi 8 žampionů_- nebo plechovce,cibule, olej, sůl pepř, kmín, smetana, popřípadě trochu mléka,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup:

Cibuli si spěníme na oleji, přdáme nakrájené žampiony na plátky, pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec v celku a ze všech stran ji opečeme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Potřebné ingredience

Ingredience 250 g polohrubá mouka,3 ks vejce ,vanilkové aroma,1/8 lmléko,citronová kůra,tuk na vymazání formy130 g tuk,150 g cukr,kupovaná čokoláda na vaření

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Tuk rozetřeme a postupně do něho přidáváme cukr, pak žloutky a celé třeme do pěny.

Poté střídavě po lžících přidáváme mléko a mouku, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie