Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Rybízová buchta

0.0
Rybízová buchta

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku krystalového cukru 1/2 prášku do pečiva 1/2 vanilkového cukru 7 dkg tuku 1/2 hrnku mléka 2 vejce miska rybízu moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Postup přípravy:

1. Nejprve zahřejeme troubu.
2. Rozpustíme si tuk a necháme ho trochu vychladnout. Nejprve si v robotu ušleháme sníh ze dvou bílků a dáme stranou do misky. Pak si do robotu dáme 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr a necháme 1 minutu šlehat. Přidáme mouku, prášek do pečiva, rozpuštěný tuk, mléko a necháme šlehat 4 minuty. Nakonec přidáme ušlehaný sníh, který vmícháme pomalu vařečkou, aby byl koláč hodně nadýchaný (UŽ NEŠLEHÁME!!!).
3. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a navrch dáme hodně rybízu.
4. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut a pak špejlí zjistíme, zda je moučník hotov.
5. Nakrájený moučník hodně posypeme práškovým cukrem

ze surovin uděláme těsto

těsto nalijeme do pekáče ,předem vimazaný,nebo pečící papír

na vrch dáme rybíz

a můžeme podávat

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Verci 25. 7. 2010, 18:15
Hlavně pořádně VIMAZAT ,-)
pavliiina 19. 7. 2010, 9:31
rychlá a moc dobrá, akorát strašně rychle snězená ,-) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie