Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky 100 ml vody 100 ml mléka 1 celé vejce + 1 vejce na potření 1/2 kostičky droždí (21g) 50 ml oleje(místo oleje může být i roztopené sádlo) 1 lžička cukru do kvásku 1 lžička soli

Postup přípravy

Vodu s mlékem mírně ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Promícháme. Necháme vzejít v teple kvásek. Pak dám do pekárny + olej, 1 vejce a přidá se mouka.Program v pekárné 15…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná polévka co dům dal

Výborná polévka co dům dal

Potřebné ingredience

Kousek hovězího masa, cibule, uvařené brambory, půl plechovky krájených rajčat, 2 plechovky světlých fazolí, 1 plechovka tmavých ostrých fazolí, sůl, pepŕ, magi, podravka, sladká paprika

Postup přípravy

Do osmahnuté cibule přidáme nakrájené maso a osmahneme. Přidáme sladkou papriku a po chvilce zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme ostatni suroviny a povaříme. Polévka je…

Zobrazit více...
DORTY
SUŠENKOVÝ CHEESECAKE S MALINAMI

SUŠENKOVÝ CHEESECAKE S MALINAMI

Potřebné ingredience

200 g sušenky (BeBe) 90 g máslo (rozpuštěné) 250 g tvaroh (ve vaničce) 250 g mascarpone 150 ml likér Baileys 140 ml smetana (ke šlehání) 2 ks vejce šušenky (lotus na ozdobu) maliny (na ozdobu) cukr (na doslazení

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme a promícháme s máslem a směs natlačíme do dortové formy. Sušenky budou tvořit spodní vrstvu. Tvaroh smícháme s mascarpone, likérem a želatinou (připravíme dle…

Zobrazit více...
DORTY
salko marcipán

salko marcipán

Potřebné ingredience

1krabice suš. mléka (tučné nebo polotučné) 1 plechovka salka kondenzované (ne Tatra mléko slazené) 0,5 - 1 dcl vody 1 lžička i více mandlového aroma lžička oleje cukr moučka

Postup přípravy

Prosáté suš. mléko smícháme se salkem. Trochu vody, aroma + lžička oleje a míchat. Až je těsto tuhé vyklopit na vál s moučk. cukrem a dál zpracovat. Když je moc tuhé, namočit ruce…

Zobrazit více...
DORTY
POMERANČOVÝ CHEESECAKE

POMERANČOVÝ CHEESECAKE

Potřebné ingredience

KORPUS: 200 g sušenky (máslové) 100 g máslo (rozpuštěné) 2 PL šťáva (pomerančová) kůra (pomerančová) KRÉM: 200 g mascarpone 250 g tvaroh (kostka) 100 g čokoláda (bílá) 200 ml smetana (31%) 100 ml šťáva (pomerančová i s dužinou) DOHOTOVENÍ: 1 kelímek smetana (zakysaná) 1 ks pomeranč hobliny (čokoládové)

Postup přípravy

Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou do mixéru a rozemeleme. Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou. Vzniklou směs nasypeme do dortové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčkový koláč    velmi jednoduchý a rychlý

Hrníčkový koláč velmi jednoduchý a rychlý

Potřebné ingredience

2 hrníčky polohrubé mouky 1 hrníček cukru krupice 1 vanilkový cukr ½ másla (Hery) 1 celé vejce, 1 hrníček mléka, 1/2 prášku do pečiva, ovoce (meruňky, borůvky, strouhaná jablíčka…) Můžeme také dat 1 kostku tvarohu,

Postup přípravy

V míse smícháme: 2 hrníčky polohrubé mouky 1 hrníček cukru krupice 1 vanilkový cukr ½…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovník    (recept je velmi jednoduchý)

Makovník (recept je velmi jednoduchý)

Potřebné ingredience

2,5 dcl mléka, 15 dkg práškového cukru, 15 dkg mletého máku, 15 dkg hrubé mouky, 1 prášek do pečiva.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Po upečení potřeme citronovou polevou. Zkladní makové těsto lze různě kombinovat: 1)na makové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový sváteční koláč

Tvarohový sváteční koláč

Potřebné ingredience

těsto: 1vejce,150g moučkového cukru, 150g margarínu, 300g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva. Náplň: 500g měkkého tvarohu, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 0,5 l mléka, 0,1 l oleje, 2 vanilkové pudinky, 3 žloutky, 1vejce.(vše rozšlehávám mixerem) Sníh: 4 bílky, 120 g krystalového cukru.

Postup přípravy

T Ze všech přísad vypracujeme těsto, které necháme v chladničce ztuhnout. Potom ho vyválíme, uložíme na pomaštěný a vysypaný plec- já dávám na pečící papír. Na těsto vlijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné řezy (mufíny)

Jablečné řezy (mufíny)

Potřebné ingredience

3 celá vejce, 3 dcl mletého cukru, 1 vanilkový cukr 2 dcl oleje, 1 dcl mléka 6dcl pol. mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořicového cukru, 3 lžičky sody 6 jablek nastrouhat

Postup přípravy

3 celá vejce vyšleháme s cukry, přidáme olej, mléko pak přidáme pol. mouku, kakao, skořicový cukr a sodu nakoec vmícháme nastrouhaná jablka

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

Mouka, tvaroh

Postup přípravy

Kynute v pekárně

Zobrazit více...

Kategorie