Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEPEČENÉ DORTÍČKY - JEMNÝ KRÉMOVÝ DEZERT S PIŠKOTY

NEPEČENÉ DORTÍČKY - JEMNÝ KRÉMOVÝ DEZERT S PIŠKOTY

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 velké balení kulatých dětských piškotů, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana (nemusí být), 2 pomazánkové másla, 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, silná káva, 1 polévková lžíce rumu, (pro děti ovocná šťáva, nejlépe mandarinková z kompotu, bez kávy a rumu).

Postup přípravy

Občas tenhle dezert děláme doma snad všichni a já ho ráda připomenu, vždyť je tak lahodný.

Postup:

Předem uvaříme silnou kávu, necháme ji vychladit a přilijeme do ní…

Zobrazit více...
DORTY
VYNIKAJÍCÍ KAKAOVÝ DORTÍK BEZ VAJEC

VYNIKAJÍCÍ KAKAOVÝ DORTÍK BEZ VAJEC

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus, náplň, čokoládová poleva, půlky a čtvrtky vlašských ořechů, kukuřičné lupínky namáčené v čokoládě, třeba i živé květy.

Postup přípravy

Kakaový bezvaječný dortík je vynikající nejen jako bohatě ozdobený dort, ale také jako moučník bez krému, pouze pocukrovaný, třeba k rannímu kafíčku. Navíc je vhodný pro všechny,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ RECEPT

NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto-suché ingredience: 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru (10 g), ½ sáčku čokoládového pudinku v prášku (20 g), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (6-7 g), ½ sáčku kypřícího prášku do perníku (6-7 g), ½ kávové lžičky mleté skořice, 2-3 polévkové lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů. Suroviny na těsto-mokré ingredience: 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1-2 celé vejce, 2 zarovnané polévkové lžíce džemu-nejlépe švestkových povidel. Suroviny na polevu: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce práškového kakaa, 1 polévková lžíce másla, 2-3 polévkové lžíce horké vody (množství podle hustoty).

Postup přípravy

Perníkové těsto při použití všech předepsaných surovin je nevídaně nadýchané a vysoké. A protože je upečený moučník vláčný a velmi lehký, stačí ho nakrájet jen na kostky a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÉ A MĚKKÉ ŘEZY S KOKOSEM, PUDINKEM A HRUŠKAMI

RYCHLÉ A MĚKKÉ ŘEZY S KOKOSEM, PUDINKEM A HRUŠKAMI

Potřebné ingredience

Suroviny-drobenkové těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g kokosu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g tuku (másla nebo hery-i napůl), 1 celé vejce. Suroviny na pudinkovou náplň: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 3 necelé polévkové lžíce cukru krystal, 1 polévková lžíce rumu. Suroviny na kakaovou polevu: 1 polévková lžíce kakaa, 3 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce másla, 3 polévkové lžíce horké vody. Ostatní suroviny: Předem okapané kompotované hrušky.

Postup přípravy

Zase ten kokos – je prostě skvělý i v tomto rychlém moučníku z plechu, který je doplněný pudinkem, hruškami a ještě navíc ozdobený kakaovou polevou. Koláček je díky všem těmto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I KŘUPAVÝ

MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, špetka citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 vanička tvarohu, ½ kelímku zakysané smetany, moučkový cukr dle vlastní chuti, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry (nemusí být), dobře odkapané kompotované hrušky, popřípadě meruňková marmeláda.

Postup přípravy

Velká výhoda tohoto koláče je ta, že se dá krájet čerstvě upečený, bez dlouhého čekání na ztuhnutí náplně, oproti jiným receptům. Je příjemně měkký, voňavý a jemně křupavý zároveň…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI KŘEHOUČKÝ ZÁVIN Z KŘEHKÉHO TĚSTA

VELMI KŘEHOUČKÝ ZÁVIN Z KŘEHKÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

Suroviny: 270 g hladké mouky, 135 g studeného másla, 120 g cukru-jemné krupičky, špetka soli, necelý sáček kypřícího prášku, 3 žloutky. Náplň: 8 polévkových lžic meruňkové marmelády.

Postup přípravy

Křehoučký závin s dobrou meruňkovou marmeládou je velmi příjemná změna mezi moučníky, které si doma standartně pečeme. Opravdu doporučuji ho vyzkoušet.

Postup:

Zobrazit více...
DORTY
Dortík s marcipánem pro jubilantku

Dortík s marcipánem pro jubilantku

Potřebné ingredience

Ořechový, mramorový korpus, máslovo-pudinkový krém, marcipán na potažení, marcipánové růžičky, meruňková marmeláda, cukrové barevné kuličky.

Postup přípravy

Dort dvě a půl kila, plněný krémem, potažený marcipánem, ozdobený růžičkama - jubilejní.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KVĚT – BÁJEČNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

LINECKÝ KVĚT – BÁJEČNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g cukru, špetka soli, 1 vejce, 1žloutek. Náplň: Borůvková marmeláda s kousky ovoce

Postup přípravy

Borůvkový koláč je obdoba předchozí slunečnice. Rovněž i on krásně ozdobí stůl a stejně tak i báječně chutná.

Postup:

Všechny předepsané suroviny na těsto spojíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BAREVNÁ SLUNEČNICE - CHUTNÝ LINECKÝ KOLÁČ

BAREVNÁ SLUNEČNICE - CHUTNÝ LINECKÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g cukru, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek. Do mouky je možno zamíchat i trochu prášku do pečiva, koláč bude nadýchanější, ale hůř se pak tvaruje. Náplň: dvoubarevný-kontrastní džem. Na dozdobení: plátky madlí.

Postup přípravy

Pro slavnostnější příležitost poslouží moučník slunečnice výborně nejen pro chuť, ale i dekorativně na stůl.

Postup:
Všechny předepsané suroviny na těsto spojíme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KOKOSOVÁ STRACIATELLA S TVAROHEM A PUDINKEM – JEMNÝ MOUČNÍK Z PLECHU

KOKOSOVÁ STRACIATELLA S TVAROHEM A PUDINKEM – JEMNÝ…

Potřebné ingredience

Suroviny /měřené čtvrtlitrovým hrnkem/ na tmavé kakaové těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, ½ hrnku kokosu, ¾ - 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 2 PL kakaa. Suroviny na tvarohovou světlou náplň: 1 vanička tvarohu, ½ hrnku moučkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ sáčku kokosového pudinku, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Kdo má rád hodně náplně, těsto ji snese i dvojnásobnou.

Postup přípravy

Pokud k základnímu hrníčkovému receptu přidáme kokos a kakao, pak se v kombinaci s tvarohovo-pudinkovou náplní povýší na chuťový zážitek. Jemnosti moučníku se dosáhne smícháním…

Zobrazit více...

Kategorie