NEPEČENÉ DORTÍČKY - JEMNÝ KRÉMOVÝ DEZERT S PIŠKOTY
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 velké balení kulatých dětských piškotů, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana (nemusí být), 2 pomazánkové másla, 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, silná káva, 1 polévková lžíce rumu, (pro děti ovocná šťáva, nejlépe mandarinková z kompotu, bez kávy a rumu).
Postup přípravy
Občas tenhle dezert děláme doma snad všichni a já ho ráda připomenu, vždyť je tak lahodný.
Postup:
Předem uvaříme silnou kávu, necháme ji vychladit a přilijeme do ní…
VYNIKAJÍCÍ KAKAOVÝ DORTÍK BEZ VAJEC
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, náplň, čokoládová poleva, půlky a čtvrtky vlašských ořechů, kukuřičné lupínky namáčené v čokoládě, třeba i živé květy.
Postup přípravy
Kakaový bezvaječný dortík je vynikající nejen jako bohatě ozdobený dort, ale také jako moučník bez krému, pouze pocukrovaný, třeba k rannímu kafíčku. Navíc je vhodný pro všechny,…
NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto-suché ingredience: 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru (10 g), ½ sáčku čokoládového pudinku v prášku (20 g), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (6-7 g), ½ sáčku kypřícího prášku do perníku (6-7 g), ½ kávové lžičky mleté skořice, 2-3 polévkové lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů. Suroviny na těsto-mokré ingredience: 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1-2 celé vejce, 2 zarovnané polévkové lžíce džemu-nejlépe švestkových povidel. Suroviny na polevu: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce práškového kakaa, 1 polévková lžíce másla, 2-3 polévkové lžíce horké vody (množství podle hustoty).
Postup přípravy
Perníkové těsto při použití všech předepsaných surovin je nevídaně nadýchané a vysoké. A protože je upečený moučník vláčný a velmi lehký, stačí ho nakrájet jen na kostky a…
RYCHLÉ A MĚKKÉ ŘEZY S KOKOSEM, PUDINKEM A HRUŠKAMI
Potřebné ingredience
Suroviny-drobenkové těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g kokosu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g tuku (másla nebo hery-i napůl), 1 celé vejce. Suroviny na pudinkovou náplň: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 3 necelé polévkové lžíce cukru krystal, 1 polévková lžíce rumu. Suroviny na kakaovou polevu: 1 polévková lžíce kakaa, 3 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce másla, 3 polévkové lžíce horké vody. Ostatní suroviny: Předem okapané kompotované hrušky.
Postup přípravy
Zase ten kokos – je prostě skvělý i v tomto rychlém moučníku z plechu, který je doplněný pudinkem, hruškami a ještě navíc ozdobený kakaovou polevou. Koláček je díky všem těmto…
MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, špetka citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 vanička tvarohu, ½ kelímku zakysané smetany, moučkový cukr dle vlastní chuti, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry (nemusí být), dobře odkapané kompotované hrušky, popřípadě meruňková marmeláda.
Postup přípravy
Velká výhoda tohoto koláče je ta, že se dá krájet čerstvě upečený, bez dlouhého čekání na ztuhnutí náplně, oproti jiným receptům. Je příjemně měkký, voňavý a jemně křupavý zároveň…
VELMI KŘEHOUČKÝ ZÁVIN Z KŘEHKÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
Suroviny: 270 g hladké mouky, 135 g studeného másla, 120 g cukru-jemné krupičky, špetka soli, necelý sáček kypřícího prášku, 3 žloutky. Náplň: 8 polévkových lžic meruňkové marmelády.
Postup přípravy
Křehoučký závin s dobrou meruňkovou marmeládou je velmi příjemná změna mezi moučníky, které si doma standartně pečeme. Opravdu doporučuji ho vyzkoušet.
Postup:
Dortík s marcipánem pro jubilantku
Potřebné ingredience
Ořechový, mramorový korpus, máslovo-pudinkový krém, marcipán na potažení, marcipánové růžičky, meruňková marmeláda, cukrové barevné kuličky.
Postup přípravy
Dort dvě a půl kila, plněný krémem, potažený marcipánem, ozdobený růžičkama - jubilejní.
LINECKÝ KVĚT – BÁJEČNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g cukru, špetka soli, 1 vejce, 1žloutek. Náplň: Borůvková marmeláda s kousky ovoce
Postup přípravy
Borůvkový koláč je obdoba předchozí slunečnice. Rovněž i on krásně ozdobí stůl a stejně tak i báječně chutná.
Postup:
Všechny předepsané suroviny na těsto spojíme…
BAREVNÁ SLUNEČNICE - CHUTNÝ LINECKÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g cukru, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek. Do mouky je možno zamíchat i trochu prášku do pečiva, koláč bude nadýchanější, ale hůř se pak tvaruje. Náplň: dvoubarevný-kontrastní džem. Na dozdobení: plátky madlí.
Postup přípravy
Pro slavnostnější příležitost poslouží moučník slunečnice výborně nejen pro chuť, ale i dekorativně na stůl.
Postup:
Všechny předepsané suroviny na těsto spojíme do…
KOKOSOVÁ STRACIATELLA S TVAROHEM A PUDINKEM – JEMNÝ…
Potřebné ingredience
Suroviny /měřené čtvrtlitrovým hrnkem/ na tmavé kakaové těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, ½ hrnku kokosu, ¾ - 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 2 PL kakaa. Suroviny na tvarohovou světlou náplň: 1 vanička tvarohu, ½ hrnku moučkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ sáčku kokosového pudinku, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Kdo má rád hodně náplně, těsto ji snese i dvojnásobnou.
Postup přípravy
Pokud k základnímu hrníčkovému receptu přidáme kokos a kakao, pak se v kombinaci s tvarohovo-pudinkovou náplní povýší na chuťový zážitek. Jemnosti moučníku se dosáhne smícháním…