Zobrazit přihlášovací formulář

VYNIKAJÍCÍ KAKAOVÝ DORTÍK BEZ VAJEC

0.0
VYNIKAJÍCÍ KAKAOVÝ DORTÍK BEZ VAJEC

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus, náplň, čokoládová poleva, půlky a čtvrtky vlašských ořechů, kukuřičné lupínky namáčené v čokoládě, třeba i živé květy.

Postup přípravy

Kakaový bezvaječný dortík je vynikající nejen jako bohatě ozdobený dort, ale také jako moučník bez krému, pouze pocukrovaný, třeba k rannímu kafíčku. Navíc je vhodný pro všechny, kterým vejce v potravinách neprospívají.

Ještě jeden pohled na hotový, ozdobený dort.

Pro toho, kdo bude chtít upéct tento dort, vkládám následující ingredience: 160 g hladké mouky, 40 g kvalitního tmavého kakaa, 130 g třtinového cukru,½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 130 ml bílého jogurtu, 40 ml slunečnicového oleje, 60 ml hruškové nebo pomerančové šťávy, popřípadě jen vodu. Dávka surovin stačí do menší dortové formy a peče se asi 40 minut při teplotě 180 st. C.

Upečený a rozkrojený korpus se dá naplnit různými náplněmi - třeba čokoládovým krémem, nutelou, máslovo-pudinkovým krémem, pařížskou šlehačkou apod.

Celý, naplněný dort se může pak polít čokoládovou polevou a dozdobit dle vlastní fantazie.

Na obrázku je ukázka kukuřičných lupínků namáčených v čokoládě a vytvarovaných do tvaru květů, které před samotným zdobením dortu necháme pořádně ztuhnout.

Detail - v našem případě je dortík zdobený půlkami a čtvrtkami vlašských ořechů, kukuřičnými lupínky vytvarovaných v čokoládě a krásnými květy čerstvých macešek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie