Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skořicové muffiny s jablky

Skořicové muffiny s jablky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 160 g cukru krupice, ½ prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 2 vejce, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 160 g nakrájených jablek, 1 hrst ořechů.

Postup přípravy

Suché suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a mléko, jablíčka nakrájená na drobné kousky a nasekané ořechy. Vše zamícháme a plníme lžící do papírových košíčků v muffinové formě.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 1 PL oleje, 6 PL cukr krupice, 6 PL hladké mouky. Jablka: nastrouhaná 700 g, 3 PL cukru, 2 PL pudinkového prášku. Tvaroh: 250 g měkkého tvarohu v kostce, 3 PL cukru, 1 PL pudinkového prášku, 50 ml mléka (nebo tvaroh ve vaničce a bez mléka).

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s mlékem, cukrem a pudinkem, naplníme do sáčku a odstřihneme roh. Jablka nastrouháme, vymačkáme z nich šťávu a smícháme je s cukrem a pudinkem. Na plech 30 x 40 cm…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílé pudinkové řezy

Bílé pudinkové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 100 ml studené vody, ½ prášku do pečiva. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 180 g zakysané smetany, 80 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 250 ml smetany ke šlehání, 4 želatinové plátky. Dále: 1 l mléka, 1 karamelový pudinkový prášek Premium, 1 vanilkový pudinkový prášek Premium, 6 PL cukru krupice, mražené maliny.

Postup přípravy

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáváme olej, vodu, prosátou mouku s práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové řezy s rybízem

Čokoládové řezy s rybízem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 190 g polohrubé mouky, 2 PL kakaa, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL horké vody. Rybízová náplň: rozmražený rybíz, 120 g cukru krupice, 2 vanilkové pudinkové prášky. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 180 g zakysané smetany, 70 g cukru moučka, 170 ml smetany ke šlehání, 3 želatinové plátky. Poleva: 100 g hořké čokolády, 80 ml smetany ke šlehání. Dále: 1 velké balení dětských piškotů.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem a horkou vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, vmícháme prosátou mouku s práškem a kakaem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosovo-jablečné řezy

Kokosovo-jablečné řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Jablečná náplň:1 kg očištěných jablek, 3 - 4 PL cukru, lžička skořice, asi 60 g piškotových drobků. Kokosová náplň: 3 malé kelímky zakysané smetany, 150 ml mléka, 100 g kokosu, cukr dle chuti. Dále: marmeláda, 1 velký balíček dětských piškotů, Granko.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej a mouku, na plechu 30 x 40 cm upečeme piškot.
Kousky jablek podusíme s cukrem, přidáme skořici a zahustíme rozdrcenými piškoty. …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Limburgský jablečný koláč

Limburgský jablečný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 125 ml mléka, 1 vejce, 40 g Hery, 40 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 350 g polohrubé mouky, 21 g droždí. Náplň: 600 g drobně nakrájených jablek, 50 g rozinek, 50 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, 1 lžíce Solamylu.

Postup přípravy

Těsto: Do vlažného mléka rozmícháme vejce, nalije do pekárny spolu s rozpuštěnou vlažnou Herou. Přidáme cukr, sůl, prosátou mouku a rozdrobené droždí na lžičku cukru. Zapneme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šneci - pudink, skořice

Šneci - pudink, skořice

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 60 g Hery, 2 PL cukru krupice, sůl (necelá lžička), 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí. Náplň pudinková: 400 ml mléka, 3 PL cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, hrst rozinek. Náplň skořicová: 2 PL cukru krupice, 2 PL jemné strouhanky, 1 lžička skořice, 30 g másla. Na potření: 1 žloutek, 1 PL mléka.

Postup přípravy

Abych vyhověla prosbám některých z vás, vkládám recept.

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně s kváskem. Pro pekárnu: ve vlažném mléce rozmícháme žloutky, tuk rozpustíme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
obrácený jablečník s pudinkem a smetanovým krémem

obrácený jablečník s pudinkem a smetanovým krémem

Potřebné ingredience

75 dkg jablek, troška skořice, 1 vanilkový cukr****na piškot :4 vejce, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 20 dkg moučkového cukru, 5PL horké vody, 5 PL oleje****na pudink: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru***na krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 180 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, asi 3 PL cukru moučka, 3 želatinové plátky****na povrch: 2 hrsti čerstvých nebo mražených malin, 1- 2 PL cukru, trošku vody, trochu pudinkového prášku nebo 1 želatinový plátek.

Postup přípravy

Velký plech vyložíme pečícím papírem, posypeme ho vanilkovým cukrem a skořicí, očištěná jablka krájíme na plátky přímo na plech, urovnáme je a zalijeme dobře vyšlehaným piškotovým…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Křehké a křupavé sušenky

Křehké a křupavé sušenky

Potřebné ingredience

Těsto: 120 g polohrubé mouky, 80 g Solamylu, 50 g másla, 100 g cukru moučka, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce. Na obalení: 50 g strouhaných oříšků, 50 g cukru krystal.

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a Solamylem. Máslo utřeme s vejcem a cukrem do pěny. (Aby se máslo s vejcem nesrazilo, dělám to tak, že změklé máslo s cukrem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny se švestkami a čokoládou

Muffiny se švestkami a čokoládou

Potřebné ingredience

2 vejce, 180 g cukru krupice, 100 g másla nebo Zlaté Hané, 150 ml mléka, 230 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 6 švestek, 50 g nahrubo nastrouhané čokolády.

Postup přípravy

Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme rozpuštěné vlažné máslo a mléko. Prosátou mouku s práškem vmícháme a krátce zašleháme. Do každého košíčku na plechu nalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie