Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová polévka s dýní Hokkaido

Zeleninová polévka s dýní Hokkaido

Potřebné ingredience

porek, cibule, dýně Hokkaido, mrkev, celer nať.

Postup přípravy

mrkev, cibuli, porek si orestujeme. Pak vše zalijeme vodou. Vaříme do změknutí. Nakonec přidáne neoloupanou dýni, kterou jsme nakrájeli na kostky a dovaříme cca 7 minut.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Lehký letní dort

Lehký letní dort

Potřebné ingredience

balíček piškotů, 2 BIO tvarohy, 2 Bio jogurty, želetina do krému, Bio rýžový slad nebo cukr, ovoce a želatina na polití, bio obilná káva.

Postup přípravy

Připravíme si želatinu do krému dle návodu na balíčku.
Smícháme jogurt + tvaroh + slad + želatinu. Před vařením jsem si uvařila meltové kafe, ve kterém budu naméček piškoty. …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Celerová polévka

Celerová polévka

Potřebné ingredience

200 g celeru, pažitka, olej, 50g vloček

Postup přípravy

Celer omyjeme, nastrouháme a jemně orestujeme na oleji. Zalijem vodou a krátce povaříme. Poté přidáme cca 50 g vloček. Vařime ještě 10 minut, pak odstavíme a přidáme pažitku. Je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudingové koláčky podle Marcelky Květoňové

Pudingové koláčky podle Marcelky Květoňové

Potřebné ingredience

Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Jsou výborné!!!

KYNUTÉ TĚSTO: 250 ml vlažného léka, 150 g rozpuštěného másla, 2 rozšlehané žloutky, 1 lžička sušené citronové kůry, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 1 a půl lžičky sušeného droždí. NA NÁPLŇ: 320 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, 2 lžíce cukru, půlky čerstvým švestek nebo celou sušenou švestku, půlky kompotovaných meruněk.

Postup přípravy

Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Okopírováno z jejího receptu.

Z ingrediencí na kynuté těsto dáváme postupně, tak jak psáno, do pekárny a zapneme program…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Potřebné ingredience

200 g pohanky, česnek, pepř, cibule, žampiony, vločky, 2 vajíčka ( nejlépe od svých slepiček ), žitnou nebo špaldovou mouku, ale může být i kasická hladká.

Postup přípravy

Pohanku uvaříme dle základního postupu. Vychladlou smícháme s cca 1 hrnkem vloček. Přidáme trochu vody, mouky, cibulku, žampiony, tak 3 stroužky česneku, pepř, sůl a nakonec dáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pohanková kaše

Pohanková kaše

Potřebné ingredience

pohanka - lámanka, sojové mléko, rýžový slad

Postup přípravy

Dáme jeden díl proprané pohanky uvařit s 1.5 dílem sojového mléka. Vaříme na mírném ohni cca 3 minutky a necháme dojít pod peřinou. Když je kaše hotová vmícháme rýžový slad.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kroupy s mrkví a řasou Wakame

Kroupy s mrkví a řasou Wakame

Potřebné ingredience

Řasa Wakame, uvařené kroupy velké, 6 velkých mrkví, palmový BIO tuk, cibulka, sojová omáčka TAMARI.

Postup přípravy

Na palmovém oleji orestujeme cibulku, přidáme mastrouhané mrkve a 500g uvařených krup, ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou a přidáme řasu Wakame kvůli votamínům a minerálním…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborovo-kroupové šťouchance s pažitkou

Bramborovo-kroupové šťouchance s pažitkou

Potřebné ingredience

100 g bio velkých krup, 200 g bio brambor, bio palmový tuk na orestování cibulky a česneku 10 g, 1 cibule, 1 stroužek česneku, čerstvou pažitku, kysané zelí 200 g.

Postup přípravy

kroupy si namočíme na 3 hodiny, poté dáme vařit. Brambory si okrájíme a uvaříme běžným způsobem. Když je vše hotovo, tak kroupy i brambory ušťoucháme a dáme na talíř. Navrch…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BIO jáhly s řasou Wakame

BIO jáhly s řasou Wakame

Potřebné ingredience

1 hrnek Bio jáhel, 350 ml BIO sojového mléka, řasa WAKAME, nastrouhané jablko ( nejlépe BIO nebo z domácí zahrádky), BIO rýžový sirup.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme v sojovém mléce společně s řasou WAKAME. Řasy dáme asi malinký pláteček jako je prst dlouhý. Vše vaříme asi 20 minut a pak necháme ještě pod peřinou 30 minut dojít.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudingová buchta se zakysanou smetanou

Pudingová buchta se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

na puding: 700 ml mléka, 3 kakaové pudingy, 4 lžíce cukruna buchtu: 5 žloutků, 200 g cukru krupice, 200 g polo. mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva vinný kámen, sníh z bílků, 2 zakysané smatany.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, vodou a olejem. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Když je buchta na plechu, tak…

Zobrazit více...

Kategorie