Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Kuře se zeleninovou rýží

Kuře se zeleninovou rýží

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehna (nejlépe vrchní díly), 1 hrnek rýže (jasmínová, basmati), 2 hrnky mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice...), 1 lžíce sušené cibule (nebo orestované), 1 hrnek silného kuřecího vývaru (nebo 1 kostka bujonu + voda), koření na kuře (BBQ, grilovací koření... - sůl, paprika, sušená cibule, česnek, kurkuma, rýžový koncentrát...), kousek másla na vymazání hrnce

Postup přípravy

Hrnec vymazat máslem.
Do hrnce nasypat rýži (dávám předem přes noc namočenou a pak propláchnutou) + zeleninu + cibuli, zalít vývarem a promíchat.
Na rýži rozložit maso a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý ovocný koláč z remosky

Rychlý ovocný koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g mléka, 15 g cukru, 10 g čerstvého droždí, 100 g pšeničné hladké mouky, 30 g špaldové mouky, ½ (tedy 18-20 g ) vanilkového pudinku, 55 g oleje, 1 žloutek, špetička soli; *DROBENKA: 20 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; * NÁPLŇ: libovolné ovoce - jahody, švestky, borůvky, meruňky ...; * NA POTŘENÍ OKRAJŮ: před pečením - rozšlehané vejce, po pečení - máslo + vanilkový cukr + rum

Postup přípravy

Rychlý koláč podle receptu paní radky Radky (ID 1482 - https://www.mimibazar.cz/recept/126251/kynuto-nekynuty-ovocny-kolac-rychly-a-vynikajici ).
Jen jsem upravila množství,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bochník mlynáře Máchala z remosky

Bochník mlynáře Máchala z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli

Postup přípravy

Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.

Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.

Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru, ½ kypřícího prášku, 1 velké nebo dvě malá vejce, 120 g mléka, 40 g oleje; * KRÉM: 350 ml mléka, 1 čokoládový nebo kakaový pudink, 4-5 lžic cukru, 50 g másla, 1 lžíce holandského kakaa, 150 g měkkého tvarohu; NA DOZDOBENÍ: 50 g strouhané čokolády

Postup přípravy

Skvělý moučník podle paní Ivany. (spero) - https://www.mimibazar.cz/recept/157976/rezy-s-cokoladovym-pudinkem
Rozpis je upraven pro rozvírací formu o průměru 26 cm, pečeno ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový koláč z remosky

Citronový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....

Postup přípravy

Pečeno ve formě o průměru 26 cm, ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Oddělit bílky a žloutky.

Z bílků vyšlehat pevný sníh.

Vyšlehat žloutky + cukr +…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ostravské závitky

Ostravské závitky

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g kysaného nebo sterilovaného zelí, ostravská klobása, 2 cibule, pepř, sůl, 100 ml piva (nejlépe černého), 100 ml vody, něco na zahuštění (jíška, hraška, škrob...)

Postup přípravy

Připravit si suroviny:
- z masa nakrojit plátky a rozklepat je
- cibuli pokrájet na kostičky
- klobásu pokrájet na kolečka
- zelí trochu vymačkat

Maso osolit a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Megahouska se sýrem a slaninou

Megahouska se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 rovná lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 120 -150 gramů krémového měkkého sýra (Lučina, Žervé, Mascarpone....), 3 snítky petrželky, sůl, pepř, 50 gramů strouhaného ementálu, 20 gramů strouhaného parmezánu, 100 g slaniny (nejlépe pravé); * NA DEKORACI: kousek rozpuštěného másla na vymazání formy, semínka (sezam, len...); * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce

Postup přípravy

(Pečeno ve formě o objemu 2,1 l, konkrétně Silikomart Treccia).


Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé jogurtové makovky z remosky

Rychlé jogurtové makovky z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 70 g vlažné vody, 1 lžíce cukru, 10 g čerstvého droždí; * TĚSTO: 250 g hladké mouky, 50 g bílého jogurtu, 30 g cukru, 15 g oleje, 30 g změklého másla, 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty, ½ vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením), ¼ lžičky soli; * NA DOKONČENÍ: ½ vejce na potření, celý mák na posypání, kousek másla na vymazání mísy

Postup přípravy

Inspirace z Pekárnománie, originální recept zde - http://www.pekarnomanie.cz/rychle-jogurtove-makovky/
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Zadělat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zapečený sendvič k snídani

Zapečený sendvič k snídani

Potřebné ingredience

4 tortily nebo pita chleby (velikost odpovídající průměru hrnce), 3 vejce, uzenina (šunka, salám, klobása...), 100 g tvrdého sýra, zelenina (rajčata, papriky, žampiony, cibule...), lahůdková cibulka, sůl, pepř, máslo na vymazání hrnce + několik hoblinek na povrch

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu nakrájet na kolečka nebo proužky
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- uzeninu pokrájet na plátky
- sýr nastrouhat na hrubo

Zobrazit více...

Kategorie