Kuře se zeleninovou rýží
Potřebné ingredience
4 kuřecí stehna (nejlépe vrchní díly), 1 hrnek rýže (jasmínová, basmati), 2 hrnky mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice...), 1 lžíce sušené cibule (nebo orestované), 1 hrnek silného kuřecího vývaru (nebo 1 kostka bujonu + voda), koření na kuře (BBQ, grilovací koření... - sůl, paprika, sušená cibule, česnek, kurkuma, rýžový koncentrát...), kousek másla na vymazání hrnce
Postup přípravy
Hrnec vymazat máslem.
Do hrnce nasypat rýži (dávám předem přes noc namočenou a pak propláchnutou) + zeleninu + cibuli, zalít vývarem a promíchat.
Na rýži rozložit maso a…
Rychlý ovocný koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g mléka, 15 g cukru, 10 g čerstvého droždí, 100 g pšeničné hladké mouky, 30 g špaldové mouky, ½ (tedy 18-20 g ) vanilkového pudinku, 55 g oleje, 1 žloutek, špetička soli; *DROBENKA: 20 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; * NÁPLŇ: libovolné ovoce - jahody, švestky, borůvky, meruňky ...; * NA POTŘENÍ OKRAJŮ: před pečením - rozšlehané vejce, po pečení - máslo + vanilkový cukr + rum
Postup přípravy
Rychlý koláč podle receptu paní radky Radky (ID 1482 - https://www.mimibazar.cz/recept/126251/kynuto-nekynuty-ovocny-kolac-rychly-a-vynikajici ).
Jen jsem upravila množství,…
Bochník mlynáře Máchala z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli
Postup přípravy
Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…
Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Potřebné ingredience
500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)
Postup přípravy
Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.
Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…
Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru, ½ kypřícího prášku, 1 velké nebo dvě malá vejce, 120 g mléka, 40 g oleje; * KRÉM: 350 ml mléka, 1 čokoládový nebo kakaový pudink, 4-5 lžic cukru, 50 g másla, 1 lžíce holandského kakaa, 150 g měkkého tvarohu; NA DOZDOBENÍ: 50 g strouhané čokolády
Postup přípravy
Skvělý moučník podle paní Ivany. (spero) - https://www.mimibazar.cz/recept/157976/rezy-s-cokoladovym-pudinkem
Rozpis je upraven pro rozvírací formu o průměru 26 cm, pečeno ve…
Citronový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....
Postup přípravy
Pečeno ve formě o průměru 26 cm, ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Oddělit bílky a žloutky.
Z bílků vyšlehat pevný sníh.
Vyšlehat žloutky + cukr +…
Ostravské závitky
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 100 g kysaného nebo sterilovaného zelí, ostravská klobása, 2 cibule, pepř, sůl, 100 ml piva (nejlépe černého), 100 ml vody, něco na zahuštění (jíška, hraška, škrob...)
Postup přípravy
Připravit si suroviny:
- z masa nakrojit plátky a rozklepat je
- cibuli pokrájet na kostičky
- klobásu pokrájet na kolečka
- zelí trochu vymačkat
Maso osolit a…
Megahouska se sýrem a slaninou
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 rovná lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 120 -150 gramů krémového měkkého sýra (Lučina, Žervé, Mascarpone....), 3 snítky petrželky, sůl, pepř, 50 gramů strouhaného ementálu, 20 gramů strouhaného parmezánu, 100 g slaniny (nejlépe pravé); * NA DEKORACI: kousek rozpuštěného másla na vymazání formy, semínka (sezam, len...); * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce
Postup přípravy
(Pečeno ve formě o objemu 2,1 l, konkrétně Silikomart Treccia).
Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do…
Rychlé jogurtové makovky z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 70 g vlažné vody, 1 lžíce cukru, 10 g čerstvého droždí; * TĚSTO: 250 g hladké mouky, 50 g bílého jogurtu, 30 g cukru, 15 g oleje, 30 g změklého másla, 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty, ½ vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením), ¼ lžičky soli; * NA DOKONČENÍ: ½ vejce na potření, celý mák na posypání, kousek másla na vymazání mísy
Postup přípravy
Inspirace z Pekárnománie, originální recept zde - http://www.pekarnomanie.cz/rychle-jogurtove-makovky/
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Zadělat…
Zapečený sendvič k snídani
Potřebné ingredience
4 tortily nebo pita chleby (velikost odpovídající průměru hrnce), 3 vejce, uzenina (šunka, salám, klobása...), 100 g tvrdého sýra, zelenina (rajčata, papriky, žampiony, cibule...), lahůdková cibulka, sůl, pepř, máslo na vymazání hrnce + několik hoblinek na povrch
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- zeleninu nakrájet na kolečka nebo proužky
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- uzeninu pokrájet na plátky
- sýr nastrouhat na hrubo