Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Rychlý ovocný koláč z remosky

0.0
Rychlý ovocný koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g mléka, 15 g cukru, 10 g čerstvého droždí, 100 g pšeničné hladké mouky, 30 g špaldové mouky, ½ (tedy 18-20 g ) vanilkového pudinku, 55 g oleje, 1 žloutek, špetička soli; *DROBENKA: 20 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; * NÁPLŇ: libovolné ovoce - jahody, švestky, borůvky, meruňky ...; * NA POTŘENÍ OKRAJŮ: před pečením - rozšlehané vejce, po pečení - máslo + vanilkový cukr + rum

Postup přípravy

Rychlý koláč podle receptu paní radky Radky (ID 1482 - https://www.mimibazar.cz/recept/126251/kynuto-nekynuty-ovocny-kolac-rychly-a-vynikajici ).
Jen jsem upravila množství, aby to tak akorát vyšlo do velké remosky (Grand, průměr mísy 29 cm), a přidala trochu špaldy.


Začít těstem - mléko + cukr + droždí rozmíchat ve skleničce a nechat vzejít.
Připravit drobenku z másla, polohrubé mouky a cukru.
Větší druhy ovoce pokrájet na plátky.

Ke kvásku přidat mouku + pudink + olej + žloutek + sůl, zpracovat hladké těsto a nechat chvíli odpočinout.

Do máslem vymazané remosky vytvarovat koláč (na okrajích nechat trošku vyšší těsto) a okraje potřít rozšlehaným vejcem.
Na těsto rozložit ovoce (okraje nechat volné) a posypat drobenkou.
Je-li dost času, je dobré nechat koláč cca 10 minut nakynout, ale není to nutné.

Péct v remosce 25-30 minut.

Rozpustit kousek másla, přidat do něj trochu vanilkového cukru a rumu a touto směsí ještě horký koláč po okrajích potřít.

Začít těstem - mléko + cukr + droždí rozmíchat ve skleničce a nechat vzejít.

Připravit drobenku z másla, polohrubé mouky a cukru. Větší druhy ovoce pokrájet na plátky.

Ke kvásku přidat mouku + pudink + olej + žloutek + sůl, zpracovat hladké těsto a nechat chvíli odpočinout.

Do máslem vymazané remosky vytvarovat koláč (na okrajích nechat trošku vyšší těsto) a okraje potřít rozšlehaným vejcem.

Na těsto rozložit ovoce (okraje nechat volné) a posypat drobenkou. Je-li dost času, je dobré nechat koláč cca 10 minut nakynout, ale není to nutné..

Péct v remosce 25-30 minut. Rozpustit kousek másla, přidat do něj trochu vanilkového cukru a rumu a touto směsí ještě horký koláč po okrajích potřít.

Jahody.

Borůvky.

Jablka + skořice + vlašáky.

Višně.

Meruňky + mascarpone.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spero 13. 6. 2021, 21:08
Vaše moučníky z remosky se mi moc líbí a tenhle koláč vypadá přímo fantasticky. (Y) (Y) (Y)
Ayra 14. 6. 2021, 23:11
@spero Děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie