Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový korpus bez cukru

Banánový korpus bez cukru

Potřebné ingredience

2 zralé banány, 100g přesnídávky, 80g oleje, 1 bezfosfátový PP, 100g hladké špaldy, 100g polohrubé pšenice, 2 vejce

Postup přípravy

Banány rozmixujeme s přesnídávkou, přidáme vejce, olej a nakonec mouku s PP. Nalijeme do formy v průměru cca 20 cm a pečeme na 170 stupňů asi 30 min. Můžeme použít jako samostatný…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s řepovou omáčkou

Špagety s řepovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 střední předvařené řepy, cca 1/2 kelímku šlehačky, cca 1/2 kelímku zakysané smetany (ev. s jogurtem), sůl, pepř (chilli), kopr, česnek, 30 - 50 ml olivového oleje, celozrnné špagety, parmazán (pekorino), volitelně klíčky semínka,...

Postup přípravy

Řepu rozmixujeme s olejem a šlehačkou a hladkou omáčku. Dáme do pánve, přidáme zbylé ingredience a asi 5 min zahříváme. Nakonec vmícháme klíčky, semínka,... V pánvi smícháme s…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Banánové vafle bez cukru

Banánové vafle bez cukru

Potřebné ingredience

1 banán, 50g mléka, 25g oleje, 1 vejce, 100g cz mouky (ev mix hladká pšeničná + cz), 30g vloček, velká lžíce jogurtu, troch PP (cca lžička)

Postup přípravy

Vše smícháme, necháme chvíli odstát a upečeme vafle. Jsou přirozeně sladké.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové cukroví Inka

Čokoládové cukroví Inka

Potřebné ingredience

Těsto: 420 g hladké mouky, 40 g kakaa, 140 g moučkového cukru (může být i méně), 80 g mletých (vlašských) ořechů, 280 g změklého másla, skořice (cca lžička). Náplň: 300g opraźených a umletých ořechů, 4 lžíce kyselé marmelády, 4 lžíce rumu, 6 žloutků, 200 g moučkového cukru, vanilka. Čokopoleva. Půlky vlašských ořechů navrch.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v lednici do druhého dne. Poté vyválíme a vykrájíme kolečka, upečeme. Na náplň vše smícháme a slepujeme dvě kolečka k sobě. Vršek namočíme v čokoládě a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vanočka z LM s kurkumou

Vanočka z LM s kurkumou

Potřebné ingredience

250g mléka, 180g čerstvého LM, 2 žloutky (ev. 1 menší vejce), 80g cukru, 500g hladké mouky, 100g másla, sůl, cca 1/4 lžičky kurkum, citronová kůra, rozinky

Postup přípravy

Že všech ingrediencí kromě másla uhněteme těsto, po cca 3 - 5 minutách přidáme máslo a nechá hníst ještě asi 10 min, než vznikne lesklé těsto. Necháme kynout v teple (cca 30…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mini štoly

Mini štoly

Potřebné ingredience

Slánek: 60g vody, 6g soli, 15g droždí. Těsto: 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 90g mandlí, 60g cukru, 350g rozinek (polovina z toho v rumu, polovina "suchá"), 150g marcipánu na kostičky, 150g kandované citrusové kůry, 1 lžíce skořice, mletý kardamom, badyán, muškátový kver, hřebíček (od všeho cca 1/4 lžičky), 220 - 260g másla, 220 - 250g vody. Na dokončení: 250g másla, moučkový cukr, rum

Postup přípravy

Na slánek rozmícháme ve vodě sůl, po rozpuštění i droždí. Uložíme do lednice a použijeme nejdřív za 6 hodin, ale i za několik dní. Do mísy dáme slánek, cca 2/3 vody, hodně měkké…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medová kolečka

Medová kolečka

Potřebné ingredience

Těsto: 140g krupicového cukru, 80g medu, 2 vejce, 1 lžička sody, 80g zúženého tuku, 350g hladké mouky. Krém: 400g mléka, 90g polohrubé mouky, 60g cukru, 100g másla. Čokoláda navrch.

Postup přípravy

Za stálého míchání zahříváme cukr, med, vejce a sodu, cca 5 min. Poté přidáme tuk a mícháme do rozpuštění. Směs necháme vychladnout a v robutu zpracujeme s moukou. Necháme v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví z bílého vína

Cukroví z bílého vína

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 300g másla, 6 lžic bílého vína. Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Zpracujeme mouku, máslo a víno. Necháme v lednici odležet. Vyválíme 0.5cm plát a vykrajíme tvary. Upečeme na 170 - 180 stupňů, asi 8 - 10 min. Horké obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky

Kokosky

Potřebné ingredience

Kokosová kolečka : 150g másla, 90g cukru, 40g kokosu, sůl, 1 vejce, 280g mouky (celozrnná špalda + hladká). Krem: 120g šlehačky, 100g vysokoprocentní čokolády, 20g cukru, 250g másla. Kokosky: cca 150g bílků (z 5 vajec), 280g cukru krupice, cca 130 - 150g kokosu. Čokoláda. Marmeláda.

Postup přípravy

Na kolečka vyšleháme máslo s cukrem do oeny, přidáme zbytek ingrediencí a dopracujeme. Necháme v lednici. Poté vyválíme, vykrajíme kolečka a upečeme. Na krém rozpustíme čokoládu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky "Polopatě"

Perníčky "Polopatě"

Potřebné ingredience

325g hladké mouky, 100 - 125g cukru, 1 lžička sody, 1 malá lžíce kakaa, perníkové koření skořice, 25g másla, 50g medu, 2 vejce

Postup přípravy

Sypké suroviny prosyjeme, přidáme vejce a rozehřáté máslo s medem (zchladlé na pokojovou teplotu). V robutu vypracujeme těsto, poté dopracujeme ručně (důležité pro hladký povrch),…

Zobrazit více...

Kategorie