Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený celer

Zapečený celer

Potřebné ingredience

1 větší celer, 500g brambor, 250 - 300ml smetany, 150 mléka, 3 stroužky česneku, trocha tymiánu, 1 lžíce dijonské hořčice, 200g anglické slaniny, 100g balkánského sýru, sůl

Postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, brambory také. Smetanu a mléko svaříme, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, tymián, sůl, chvíli povaříme a odstavíme. Zapékací mísu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zdravé vločkové bagety

Zdravé vločkové bagety

Potřebné ingredience

450 - 500ml vody, 3 lžíce octa, 250g pšeničné plnohodnotné mouky, 200g žitné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 150g ovesných vloček, 3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1/2 čerstvého droždí Ovesné vločky na vál

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně hustší těsto, rozdělíme na 5 stejných dílů a vyválíme begaty na vále posypaném ovesnými vločkami, nechýme asi 30 min. pod utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Potřebné ingredience

125g rozpuštěného másla, 125 g kokosu, 50ml smetany, 125 g moučkového cukru Čokoládová poleva

Postup přípravy

Vše smíchat s rozpuštěným máslem, natřít na plech vyložený pečícím papírem, nechat ztuhnout. Namočit v čokoládové polevě.

Zobrazit více...
DORTY
Měšec

Měšec

Potřebné ingredience

světlý korpus z 5 vajec, kofilový krém, marmeláda, falešný marcipán, gelové barvy, čoko mince

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
DORTY
Punčák do dortové formy (pr. 26cm)

Punčák do dortové formy (pr. 26cm)

Potřebné ingredience

Dva piškoty. Každý ze: 140g cukru krupice, 140g polohrubé mouky, 4 vejce, sůl Cukrový rozvar: 400ml vody, 500g cukru krupice Potravinářské barvivo (gelové nebo práškové), punč, rum - dle chuti (ale dost), punčové aroma, kyselá marmeláda, fondánová poleva (nebo bílková), čokoláda

Postup přípravy

Upečeme 2 piškoty v dortové formě (bílky + sůl + cukr + žloutky + mouka). Necháme vychladnout, poté jeden rozkrojíme podélně, pokapeme rumem a potřeme marmeládou. Druhý nakrájíme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
LIVA pizza

LIVA pizza

Potřebné ingredience

1 zakysaná smetana, 150g vody, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 500g LIVA mouky, 1/4 droždí Náplň: rajčatové pyré s česnekem a kořením na pizzu (nebo bazalkou a oreganem) 1. eidam, hermelím, mozzarela, černé olivy 2. eidam, kuřecí maso orestované, špenát ochucený (sekaný nebo listy), černé olivy 3. eidam, šunka, čerstvé žampiony, kapary 4. eidam, čerstvé žampiony, černé olivy

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout (nebo nám ho zadělá pekárna), rozválíme, potřeme rajčatovou směsí, poklademe surovinami a dáme péct dokřupava.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník

Perník

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku cukru, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 čokoládový pudinkový prášek, skořice, 1 prášek do perníku, 1 PP Čokoládová poleva, nějaké zdobení (já měla falešný marcipán - zbytky ,o) ) Do těsta můžeme přidat 100g sekaných mandlí.

Postup přípravy

Vejce + cukr vyšleháme, pak přidáme ostatní suroviny, pečeme na hlubším plechu asi 30 min. na 180 - 190°C.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíkové mumie

Rohlíkové mumie

Potřebné ingredience

Jakékoliv rohlíkové těsto, krátké párky, vajíčko na potření, semínka

Postup přípravy

Z těsta vyválet proužky a těmi omotat jednotlivé párky asi do 3/4, pak nechat volné místo ("obličej") a nad ním zase pokračovat do konce párku. Potřít vajíčkem, posypat…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Potřebné ingredience

300ml vody, 100ml oleje, 250g poluhrubé mouky, 350g hladé mouky, 1 lžička soli, asi 1/4 droždí Anglická slanina, sýr, grilovací koření, olej

Postup přípravy

Zadělat těsto v pekárně. Ohlídat a event. přidat tekutiny nebo mouku.
Vyválet rohlíky, nechat je asi 30 min. na plechu přikryté kynout, poté potřít grilovacím kořením…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sladká rajská

Sladká rajská

Potřebné ingredience

2-3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 velký rajský protlak, sůl, 7 lžic kečupu, 1-2 lžičky koření do perníku, 1-2 lžičky koření na jablkový závin, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr, 8 hřebíčků, citrónová kůra, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička octa

Postup přípravy

Z mouky a másla připravímě jíšku, zalejeme asi 1 litrem studené vody, přidáme všechno koření, VC, protlak, kečup a med. Za občasného míchání vaříme. Na pánvičce (nebo v menším…

Zobrazit více...

Kategorie