Zobrazit přihlášovací formulář

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

  • Publikováno:
Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Deset z vás, kteří máte doma malé školáky, dostalo během prázdnin šanci otestovat úžasnou novinku české značky BAAGL. Tou je BAAGL AIRY, nejlehčí ergonomický školní batoh pro nejmenší školačky a školáky. Prošel náročným testem na výbornou nebo v něčem zklamal? To zjistíte v recenzích, v nichž pro vás vybrané testerky sepsaly své zkušenosti. 

Je lehký, kompaktní, dostatečně pevný a praktický. A navíc ho zdobí motivy, které holky i kluci milují. Řeč je o nejlehčím ergonomickém školním batohu z edice AIRY, vážícím pouhých 700 g od české značky BAAGL. Ta se zaměřuje na výrobu ergonomických batohů a aktovek vyvíjených ve spolupráci s českými fyzioterapeuty tak, aby byly co nejpohodlnější, a hlavně umožňovaly zdravé každodenní nošení i růst. Kompletní sortiment v řadě atraktivních motivů naleznete na stránkách www.baagl.cz

Děti vybraných testerek měly v uplynulých týdnech díky Mimibazaru jedinečnou možnost zapojit se do testování kompletních školních setů BAAGL AIRY určených pro žáky 1. - 2. třídy základní školy a vyzkoušet tak benefity kolekce BAAGL 2023. Set zahrnuje kromě ergonomicky tvarované skořepinové aktovky také penál, sáček na obuv, box na svačinu a desky na školní sešity, které jsou s aktovkou sladěny do stejného motivu. Holčičky obdržely set Airy Kolibřík s něžným motivem kolibříků a květin, kluci zase set Airy Planety s populárním motivem vesmíru.  

Testerky následně ve svých recenzích na blozích zveřejněných na našem webu popsaly, jak testování probíhalo, co jim a dětem na testovaných produktech vyhovovalo, případně s čím nebyly spokojené. Všechny jednohlasně ocenily nízkou váhu aktovky a možnost jednoduchého přizpůsobení popruhů aktovky postavě dítěte, ať už je jakákoliv. Spokojené byly i s rozvržením vnitřku batohu, jeho stabilitou na zemi a také se všemi doplňky, které bude dítě ve škole potřebovat. Pozitivně hodnotily také reflexní prvky, které zaručí bezpečnost dítěte v případě snížené viditelnosti.

Vybrané recenze mohou být redakčně upraveny a zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >>

Zdraví a pohodlí na prvním místě

Ultralehký batoh Airy je vhodný od první třídy základní školy, hodí se i pro drobné postavy, určený je pro výšku 110 – 135 cm. Má ergonomicky tvarovaná záda s AIRFLOW ERGO SYSTÉMEM, který zabezpečuje dokonalou prodyšnost. Samozřejmostí jsou plně nastavitelné ramenní popruhy pro optimální uzpůsobení každé postavě. Prsní a bederní popruhy zajistí maximální odlehčení i těžšího obsahu a zároveň zajistí rovnoměrné rozložení zátěže. 

"Z hmotnosti batohu jsem byla přímo šokována, je lehoučký jako peříčko. Synovi se s nim dobře manipuluje. Na zádech perfektně sedí a celkově je hezky úměrný k tělesné stavbě “prvňáčka”," napsala ve svém hodnocení Dominika M.. Klíčová je nízká váha batohu i pro další testerku Janu S., která, stejně jako většina rodičů, klade zdraví vývoj svého dítěte na první místo. Nadšení projevila také dcera další z testerek Jany Z., která pronesla: "Aktovka je neuvěřitelně lehká. Jak když na zádech nic nemám. S pomocí mamky jsme všechny popruhy přizpůsobily mé postavě a aktovka mi perfektně sedí.".

Přehlednost a praktické uspořádání

Kromě hmotnosti patří mezi důležité vlastnosti funkčního batohu také uspořádání vnitřního prostoru a také dostatečný počet kapes. Batohy z edice Airy mají pro lepší orientaci jednokomorové vnitřní uspořádání a kapsu pro uchycení desek na zádové straně. Za zmínku stojí i magnetické zapínání, které snadno zvládne každý prvňáček. Bezpečné uložení svačinového boxu zajistí samostatná přední kapsa na zip. Na uložení láhve s pitím pak slouží odolné boční kapsy zajištěné gumičkou proti vypadnutí láhve.

"Kapsy jsou velice dobře uspořádané, jen mi chybí v horní klopě batohu přihrádka na zip třeba s pláštěnkou na batoh. Hlavní zapínání batohu je snadné, magnetické, jde jen o jednu přezku, což mi přijde praktické k manipulaci pro malé děti," uvádí ve svém hodnocení testerka Eva Š.. Té se líbí také možnost ještě zhora "uzavřít" hlavní úložný prostor batohu stažením, uvítala by ale, kdyby látka na stahování byla vyšší pro možnost zvětšení prostoru batohu.

Podobně nadšeně hodnotí testovaný batoh také Renata Ř., která píše: "Spousta kapes – 3 uvnitř hlavní části, dále s gumičkou pro uchycení desek, přední kapsa na svačinový box s dalšími 2 kapsičkami na drobnosti, 2 boční kapsy na láhve, další 2 malé kapsičky na popruhách na klíče/mince. Magnetické zapínání je velmi snadné, intuitivní, syn ihned uměl batoh otevřít.".

Snadná udržba a skvělé doplňky v jednotném designu

Batoh je vyrobený z pevného a voděodolného materiálu, který zaručuje snadnou údržbu. Výrobce doporučuje čistit ho mýdlovou vodou houbičkou nebo hadříkem. "Materiál, ze kterého je vyroben školní batoh Baagl Airy je velice dobře udržovatelný. Ze spodu batohu se mi líbí gumové špunty proti samotnému oděru batohu. Menší výtku mám k spodnímu látkovému lemu, který bych volila také pogumovaný a tím pádem odolný vůči oděru," napsala Eva Š.. Praktický voděodolný materiál, který se snadno udržuje čistý, ocenily také další testerky.

Stejně jako děti, byly všechny testerky nadšené také z ostatních částí testovaného školního setu, který obsahuje penál, sáček na obuv, box na svačinu a desky na školní sešity v jednotném designu s batohem. "Penál je jednopatrový s dvěma chlopněmi. Při jeho otevření jsem byla velmi mile překvapená praktickou kapsičkou na zip. Skvělý nápad. Takové provedení jsem ještě neviděla," neskrývá ve svém hodnocení nadšení testerka Renata Ř.. Ta dokonale zhodnotila i další části setu, posuďte sami. "Sáček na obuv je doplněn karabinkou, kterou jej lze připevnit ať už na batoh nebo zavěsit v šatně. Materiál působí kvalitně, pevně a hlavně omyvatelně. Utahovací tkanice slouží i pro nošení na zádech, navíc jsou dostatečně široké, aby nedřely. Plastový box na svačinu v ideálních rozměrech cca 18x12x6 cm je uzavíratelný a obsahuje dělicí přepážku se dvěma možnostmi umístění. Ovšem jediné negativum, které jsem našla a to, že nedoporučuje se mýt v myčce. Desky na sešity o rozměru 23x32x3 cm s vnitřní klopou proti vypadnutí navíc jsou zajištěné gumičkou. Jsme se synem naprosto nadšení. Určitě musím ještě dokoupit i Tritanovou láhev s motivem Vesmíru.".

Darina K. je stručnější, ani ona ale neskrývá radost z toho, kolik se toho do penálu vejde: "Penál je přehledný, bez problému se do něj vejdou nejen pastelky, tužky a pero, ale také nůžky, malé pravítko, guma i ořezávátko," píše. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie