Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 11 návštěvníků)

Příšerkov, aneb jak po celý týden zabavit nemocné dítě

0.0
Příšerkov, aneb jak po celý týden zabavit nemocné dítě

Postup

Lucinka vůbec nemarodí, takže když nyní po x letech dostala angínu, nebyla zvyklá být v klidu a odpočívat. První den jí nebylo vůbec dobře, takže tam nebyl až takový problém se zabavením. Hrály jsme slovní kopanou, koukaly nebo poslouchaly pohádky. Chtěla jsem jí udělat něčím radost a protože se právě učím háčkovat, zkusila jsem příšerky tady z návodů od Petry. Jsou opravdu pro úplné začátečníky a tak hned první byla celkem vyvedená. Lucince se moc zalíbila, vymýšlela pro ní jméno, pomáhala jí dozdobit. Chtěla celou rodinu. Nakonec máme spíše tlupu než rodinu, je jich určitě víc jak deset. Lucka se zabavila vybíráním barev, jmen, dozdobováním příšerek. Druhý den jí bylo maličko lépe a tak stavěla pro příšerky domeček ze sevy. Příšerek máme tolik, že je mi líto je nechat jen tak ladem, takže jsem vymyslela, že si pro příšerky vymyslíme stolní hru. Třetí den jsem vytiskla různé omalovánky s tématem vesmíru, příšerek, kosmonautů apod. Lucka vymalovávala a vystřihávala. Také jsme vymyslely pravidla, vytiskly je a zalaminovaly. Čtvrtý den došlo na vymýšlení a tvoření hrací plochy. Nakonec jsem využila starý balící papír na balíky, z důvodu nedostatku jiných barev, jsme ho natřely inkoustem. Původně byla hrací políčka "namalována" jen zmizíkem, ale bylo to málo výrazné, takže je Lucka raději ještě obtáhla stříbrnou a zlatou lihovkou. Vyhrabaly jsme doma různé samolepky, které se hodily také k vesmírné hře. No a čtvrtý den večer se již mohlo začít hrát. Dneska, pátý den nemoci, asi budu muset vymýšlet garderobu pro příšerky :-))))) a samozřejmě budeme celý den hrát. Pokud budete mít zájem, pošlu naše pravidla emailem.

balicí papír natřený inkoustem, samozřejmě, že tempera, vodovka by byla vhodnější, nebo sehnat rovnou modrý balicí papír, případně balicí papír s vermírnými obrázky nebo tapetu......... kolečka pak můžete lepit z barevného papíru, pěnové hmoty, nebo malovat, opět se fantazii meze nekladou.

Háčkované příšerky jsou místo hracích figurek, návod je zde na mmb u Petry. Jsou velmi jednoduché a hlavně tu malou máte do půl hodiny hotovou, dokonce jsem při výrobě recyklovala - na výplň jsem použila voňavé ubrousky do sušičky :-))))

Kulioočko omalovánka

Nebo je libo marťánky :-)))

a ještě rakety, ale na netu najdete i mnohé další omalovánky.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

marhulda 22. 6. 2012, 20:01
(Y) Můžu taky poprosit o pravidla? z.marholdova@seznam.cz
Lucinenda 22. 6. 2012, 19:08
Super,perfektní nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
přeslice 22. 6. 2012, 18:14
Kdo napsal do komentáře mailovou adresu, tak už by měl mít pravidla hry doručené. Prosím o nadhled, pravidla hry jsou maličko diskriminující pro jednooké příšerky, což nebyl původní úmysl, ale tak nějak jsem nechtěla, aby hra byla dlouhá, moje děti se dlouho nedokáží soustředit, je to opravdu desetiminutovka, maximálně čtvrthodinka. Ale pro nás to stačí, holky si chvilku hrají, pak si dáme hru, já pokračuji v načaté práci a za chvilku další hru (Y)
adrianawitt 22. 6. 2012, 14:54
Prosím prosím o pravidla hry. MOCINKY děkuji a SUPROVNÍ nápad. Jste šikulka. Mejlík - adrianawitt@seznam.cz
přeslice 22. 6. 2012, 18:13
@adrianawitt právě odesláno (hello)
hanazik 22. 6. 2012, 13:59
Dobrý den, to je super nápad, my jsme teď také doma s antibiotikama na angínu a to jsme měli asi za hodinu celá rodinka odjíždět na víkend na tábor do Českého ráje se sokolem :-( :-S (child12) Mohla bych Vás také poprosit o pravidla hry na mail zikmundova.hana@centrum.cz ? Určitě si je pak nějak upravíme, ale aspoň pro inspiraci. Na příšerky už se chystám delší dobu, návod mám i vytisknutý ve složce, tak jdu na ně. Moc děkujeme. Hanka, Davídek a Elenka
přeslice 22. 6. 2012, 18:13
@hanazik právě odesláno (hello)
LEILI 22. 6. 2012, 13:42
(Y)príma nápad... podělíte se prosím i o pravidla hry?? (F)
Ruprechtka 22. 6. 2012, 12:07
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) super, také neustále zápasím s tím, jak zabavit nemocnou dceru. Tohle je bezva nápad, prosím o zaslání pravidel hry. Děkuji Lenka :-) :-) :-) :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)LSR@seznam.cz
přeslice 22. 6. 2012, 18:13
@Ruprechtka právě odesláno (hello)
civava 22. 6. 2012, 11:41
(Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie