(návod
si oblíbilo 61 návštěvníků)
JAK POLÉVAT CUKROVÍ ČOKOLÁDOU
Postup
Snad někomu pomůže tento návod. Hodně se na to maminky ptají v diskuzích, tak jsem to nafotila.
Podotýkám, že nepolévám, máčím, cukroví musí být hodně vychlazené, čokoláda na vaření 10 dkg asi s 3-5 dkg ztuženého tuku. Nesmí být moc řídká, to odhadnete, buď přidáte víc čokolády, nebo tuku.
Dále foto. Je to trošku zdlouhavější,ale výsledek stojí zato!!!!!
Pokládám na mikroten, třeba rozřízlý sáček, aby to šlo pěkně dolů.
Podotýkám, že nepolévám, máčím, cukroví musí být hodně vychlazené, čokoláda na vaření 10 dkg asi s 3-5 dkg ztuženého tuku. Nesmí být moc řídká, to odhadnete, buď přidáte víc čokolády, nebo tuku.
Dále foto. Je to trošku zdlouhavější,ale výsledek stojí zato!!!!!
Pokládám na mikroten, třeba rozřízlý sáček, aby to šlo pěkně dolů.
čokoládu rozpouštím ve starém hrnci na mléko, nebo nad parou, nahnu hrnec, mám větší vrstvu
namočím jen krém, ale rychle, čokoláda nesmí být moc teplá, jen vlažná!!!!! Jinak se krém rozpustí a poteče.
tak a teď držíme šikmo, aby stekla každá kapka, jinak nám to poteče po stranách, když je dobře vychlazené, tak to tuhne docela rychle
máme hotovo
detail
ještě kolečka s mandlí, stejný postup
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
zuzouš
(upraveno)
19. 12. 2010, 8:23
Doprčic, teď na to mám hroznou chuť a jak se ta čokoláda ještě leskne. Hami hami
mmaca
(upraveno)
19. 12. 2010, 0:10
taky to tak dělám,do košíčků.Jenže mi ten krém vždy vypadne do čokolády,tak nevím co dělám špatně.
Geenewra
(upraveno)
19. 12. 2010, 8:18
@mmaca
při plnění košíčků ten krém více přitlačte do košíčků ať má co největší možnou plochu na udržení a potom dobře vychladit a namáčet mi to funguje
kevinecka
(upraveno)
18. 12. 2010, 22:44
ano,ano...tak takhle to přesně dělám i já...před chvilkou domáčeno
innael
(upraveno)
18. 12. 2010, 21:23
Krásné cukrovíčko, jedno jak druhé . Taky takhle namáčím a pokládám na pečicí papír, z něj to jde taky skvěle .
Barbucha55
(upraveno)
18. 12. 2010, 21:13
já mám ještě radu - já nastříkané rohlíčky dávám do mrazáku a pak namáčím klidně v horké čokoládě, hned to na krému ztuhne....
monky3
(upraveno)
18. 12. 2010, 21:15
@Barbucha55
díky, jóóó kdybych tam měla místo, tak bych je taky dávala do mrazáku, ale je jaksi pořád plný
Hanka_Bohmova
(upraveno)
18. 12. 2010, 22:18
@monky3
To je jak u nás, mrazák až po okraj. Jediný můj požadavek na ledničku v novém bytě byl - je mi šumák, jaká bude, jen ať má větší mrazák než ta stará
linaevelina
(upraveno)
18. 12. 2010, 21:03
Máte to krásné,můžu jen obdivovat,já to neumím
monky3
(upraveno)
18. 12. 2010, 21:04
@linaevelina
Evi, moc díky, ale nic na tom není , trošku cviku a jde to díky